reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ja czekam na jutrzejsze ciasto jagodowe od teściowej :tak:
To dziś post , jutro nadrobię .

Dziś rozmawiałam z moją dentystka i powiem Wam że nie potrafię zapomnieć o tej rozmowie. Szkoda mi babeczki, dzieci swoich mieć nie może a o adopcje z mezem starają się już 3 lata, co to za filozofia w naszym Państwie...a Domy Dziecka przepełnione. Co najdziwniejsze , gdyby chcieli zostać Rodzina Zastępcza to już po 3 MSC mogliby mieć dziecko u siebie, czyli wystarczyłoby tylko ukończone szkolenie...:no2:
Straszne , ludzie mają wykształcenie i zapewne też warunki żeby adoptować dzieciątko, a tutaj się starają już 3 lata i nic. Naprawdę szkoda mi takich ludzi bo ja też mam problemy z tymi sprawami i lekarze mnie odsyłali od jednego do drugiego i mówili że zajęcie w ciążę o ile w ogóle będzie możliwe to będzie bardzo trudne . I wiem jak było mi ciężko i ile przez to płakałam.

Ja tez z rana najbardziej do życia. Natomiast moje pancie to śpią do 8 -9 . Ja w ich wieku uwielbiałam wstawać o 3:30 i jeździć z tata do pracy a czasem jeszcze na grzyby bladym świtem. Samej mi się nie chce w tygodniu Natomiast w weekend to maz wstaje przed 6 najpóźniej i można by coś zdziałać ale zanim one wstaną się wystroja i zjedzą to musiałyby o 5 wstać.
mój brat (17 lat) tak samo całą noc na kompie, a mama go budzi, że obiadek mu zrobiła i ciągle mu coś podstawia jak tylko powie, że już zgłodniał ;/ masakra
mam pytanie, miałyście/macie po nystatynie takie przezroczyste upławy? ja na wieczór sobie zaaplikowałam tą globulkę, a dziś jak wstałam to pociekło ze mnie po nogach aż na podłogę trochę taka przezroczysta wydzielina i się zastanawiam czy to normalne czy może wody płodowe się sączą? zadzwonię później do gina, ale dziś jest od 15..
a w ogóle to witam się w rozpoczętym 32 tyg i 8 miesiącu :)

mój brat (17 lat) tak samo całą noc na kompie, a mama go budzi, że obiadek mu zrobiła i ciągle mu coś podstawia jak tylko powie, że już zgłodniał ;/ masakra
mam pytanie, miałyście/macie po nystatynie takie przezroczyste upławy? ja na wieczór sobie zaaplikowałam tą globulkę, a dziś jak wstałam to pociekło ze mnie po nogach aż na podłogę trochę taka przezroczysta wydzielina i się zastanawiam czy to normalne czy może wody płodowe się sączą? zadzwonię później do gina, ale dziś jest od 15..
a w ogóle to witam się w rozpoczętym 32 tyg i 8 miesiącu :)

Wiesz dla spokojności możesz zadzwonic Mój miał takie paski i sprawdzał czy nie wody bo kiedyś miałam masę płynu tam przy badaniu a brałam akurat luteinę i chyba właśnie nystatyne. Ogólnie po nystatynie jest tego dużo. Po większości globulek rano wycieka i nieraz właśnie tak po nogach jak nie masz wkładki a i ona czasem przecieknie. Ja zaczynam od jutra bo mam co drugi dzień lactowaginal i nystatyne.

Uzupełnij magnez i płyny
łykam codziennie 2x magnez :( musze zapytać ginki na nastepnej wizycie czy już nie zwiększyć dawki, chyba, że to jakiś jednorazowy incydent będzie

@seremida z tego co ja się orientuje 30 dni od ostatniego dnia obowiązującego zwolnienia. ale czy to kalendarzowe czy robocze to w sumie się nie zagłębiałam :P

łykam codziennie 2x magnez :( musze zapytać ginki na nastepnej wizycie czy już nie zwiększyć dawki, chyba, że to jakiś jednorazowy incydent będzie

@seremida z tego co ja się orientuje 30 dni od ostatniego dnia obowiązującego zwolnienia. ale czy to kalendarzowe czy robocze to w sumie się nie zagłębiałam :P

Ja biorę nawet Asmag forte i to nawet 4*2 żeby był w Normie . Sprawdzam tak raz w mc

reklama
@Mama7 fajnie że synek taki aktywny, masz z kim spacerować i możecie miło spędzić razem czas we dwoje co niedługo już nie będzie możliwe tak często :)

Trochę się tego boję.. Ale z drugiej strony to nasze pierwsze wspólne wakacje bez pracy i placówek oświatowych. Już kilka miesięcy -wcześniej odbieram synka i mamy dla siebie dużo czasu. Rozmawiamy o tj że to dzięki siostrzyczce.. Ale też że jak już się pojawi to tego czasu będzie mniej.

My też staraliśmy się o synka chwilę (...)i pamiętam moja rozpacz po każdym okresie.. o córeczkę już spokojniej podchodziłem.. tu mężowi bardziej zależało.. Ja się cieszyłam że mam chociaż 1 dziecko i pogodziłam że więcej nie będzie.. A tu niespodzianka..

Martabunia smaki dzieciństwa to jest to.. mój tata robi najlepsza cebulkę smażona na świecie.. i uwielbiam.. co prawda nauczyłam się mniej tłuste.. Ale ten smak..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry