reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ja nawet nie mialam czasu myśleć czy rozmawiać z mężem. Skupilam się na najwazniejszym [emoji16] akcja szybko szla i po chwili już byla dzidzia.

Napisane na X5max_PRO w aplikacji Forum BabyBoom

Mój był przy CC, choć wiadomo nie mogl mnie dotknąć to i tak sama jego obecność duzo mi dala. Nie wiem jak tym razem wszystko się ułoży ale jeśli tylko była by taka możliwość chciałabym mieć meza przy sobie.

@minxior Zamiast czytać tak na "sucho" poszukaj w swojej okolicy dobrej szkoły rodzenia. Wiedza o tym co się z Tobą dzieje i jaka to faza porodu oraz jak współpracować z położną przyda ci się żeby poród przebiegał mniej boleśnie i bezstresowo. Rozejrzyj się też za polecaną położną i zastanów się w którym szpitalu chcesz rodzić. Absolutnie odradzam oglądanie filmów z porodów. To Ci nie pomoże. Powiem jeszcze, że przy porodzie nastaw się na wykonanie pewnych zadań. Ból jest, nie będę czarować, czasem tak jak u mnie pomimo walki (8 h) kończy sie CC. Ale emocje są ogromne:)

reklama
Mój mąż był ze mną aż do CC. Bardzo pomógł, niektórych rzeczy bez niego bym nie dała rady. Np. przysiady pod koniec 1 fazy. Ale jeżeli facet bardzo nie chce to lepiej wziąć siostrę, mamę kogoś na kim możemy polegać

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry