reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja mialam cc, chociaz zdaje sie przy naturalnym tez wanna nie jest polecana...Ty jesnak mialas krotko krwawienie wiec moze tak nie szkodzi?

A właściwe ile ma trwać to krwawienie?
Bo ja mam 3 tygodnie i już mam tak mało. W sumie najwiecej po siku, kąpieli czy karmieniu ale nadal to są krople i to takie łososiowe...

A czytałam ze jak za szybko się skończy to tez zle bo ponoć coś w środku zatkało..

W ogóle ja wciąż nosze te gacie z siaty ([emoji85][emoji85][emoji85]) muszę się przerzucić w końcu na normalne. Ale przez to wzgórze nad blizna to jakoś czuje sue jakby to było obce ciało.. do tego żadne spodni starych nie dopne bo zapijałam właśnie w tum miejscu co teb wałek. I tak mnie to wkurza.. ten bliznowiec mi w 90% zszedł to teraz ubolewam nad tymi rzeczami :(

reklama
Prywatnie, na nfz nawet nie probowalam, bo pewnie maly wyroslby juz z karmienia piersia zanim znalezliby termin:/
Moj zasysa wargi do srodka i ciagnie policzkami zamiast jezyczkiem.’po karmieniu ma takie biedne dwukolorowe usta:(

Takie białe u gory po całości ?
Bo mój tez tak ma... dodatkowo jak podłącza się do cyca już na ssanie to boli mnie- tak Lilka sekund a potem już Ok ale tez się zastanawiam czy on coś może zle nie robi na początku.. czasem piękny glonojad z warg a czasem tak usta niby glonojad ale do środka

Nie ja z dolnego Śląska i to jeszcze z wiochy . U nas terminy na NFZ na grudzień , masakra . Prywatnie 150 zł i wizyta we wtorek . Lekarka mówiła że przez to mogą być problemy z brzuszkiem i to ulewanie bo nie może dobrze złapać piersi i ciągnie powietrze
@Adell1994 ja też dolnośląskie [emoji16] ja tak bardziej północ blisko Wielkopolski też z wiochy [emoji12]

Moj maz byl najlepszy wczoraj. Spotkal kolege, ktory ma rocznego synka i pozalil mu sie, ze nasz ma klopoty z brzuchem. I opowiada mi w domu „nie uwierzysz co wymyslili polscy lekarze!!! On powiedzial, ze jego dziecko tez mialo klopoty brzuchowe i lekarze POCIELI MU JEZYK!!” Wiec mowie, no wow to sie nazywa podciecie wedzidelka, nie robia tego od wczoraj i to nie zadne nowe odkrycie.
Byl zaskoczony, to ty o tym wiesz?? Dasz pociac malemu jezyk?? [emoji23]
Czasami sie zastanawiam w jakim on swiecie zyje [emoji85]
Faceci to czasami jakby z choinki się urwali . Mój się pyta czy Franek nie jest za mały bo on by poczekał. To mu mówię że dzieciom jeszcze w szpitalu zaraz po urodzeniu wykonują taki zabieg .

Bylam na usg brzucha z malym ze wzgledu na czeste ulewania i powiedziala, ze ma bardzo krotki przelyk i od tego refluks, ktory mu sie rzekomo zrobil od czestego karmienia i mam mu dawac jesc zadziej, bo go przekarmiam i niby je czesto, ale malo, wiec daje mu najgorszy pokarm, bo sama wode. I najlepiej to mam zapytac doswiadczonych mam albo mamy czy babci, bo wiedza lepiej. Jak mowie, ze karmie na zadanie i jak placze albo w nocy sie budzi, to nie da sie go zabawic, a w nocy nie mam zamiaru sie bawic, to powiedziala, ze moze miec od tego bezdech albo zapalenie pluc. A jak on chce jesc i nie toleruje smoczka, to jak mam go uspokoic i odsunac w czasie pore karmirnia? Zenada :/

A właściwe ile ma trwać to krwawienie?
Bo ja mam 3 tygodnie i już mam tak mało. W sumie najwiecej po siku, kąpieli czy karmieniu ale nadal to są krople i to takie łososiowe...

A czytałam ze jak za szybko się skończy to tez zle bo ponoć coś w środku zatkało..

W ogóle ja wciąż nosze te gacie z siaty ([emoji85][emoji85][emoji85]) muszę się przerzucić w końcu na normalne. Ale przez to wzgórze nad blizna to jakoś czuje sue jakby to było obce ciało.. do tego żadne spodni starych nie dopne bo zapijałam właśnie w tum miejscu co teb wałek. I tak mnie to wkurza.. ten bliznowiec mi w 90% zszedł to teraz ubolewam nad tymi rzeczami :(
Ja po wyjściu ze szpitala tylko marzyłam o normalnej bieliźnie . A co do krwawienia to ja miałam niecałe 3 tygodnie i byłam w poniedziałek na wizycie pierwszej po połogu u gina i wszystko super . Nic się nie zrobiło usg zrobił i wszystko tak jak ma być . Także nie przejmuj się tym że krwawienie się kończy :)

Takie białe u gory po całości ?
Bo mój tez tak ma... dodatkowo jak podłącza się do cyca już na ssanie to boli mnie- tak Lilka sekund a potem już Ok ale tez się zastanawiam czy on coś może zle nie robi na początku.. czasem piękny glonojad z warg a czasem tak usta niby glonojad ale do środka

Tak, czesc ust w normalnym kolorze, a czesc zassana do bialosci. Dodatkowo ssawka, czyli ten pecherzyk na gornej wardze

reklama
Bylam na usg brzucha z malym ze wzgledu na czeste ulewania i powiedziala, ze ma bardzo krotki przelyk i od tego refluks, ktory mu sie rzekomo zrobil od czestego karmienia i mam mu dawac jesc zadziej, bo go przekarmiam i niby je czesto, ale malo, wiec daje mu najgorszy pokarm, bo sama wode. I najlepiej to mam zapytac doswiadczonych mam albo mamy czy babci, bo wiedza lepiej. Jak mowie, ze karmie na zadanie i jak placze albo w nocy sie budzi, to nie da sie go zabawic, a w nocy nie mam zamiaru sie bawic, to powiedziala, ze moze miec od tego bezdech albo zapalenie pluc. A jak on chce jesc i nie toleruje smoczka, to jak mam go uspokoic i odsunac w czasie pore karmirnia? Zenada :/
Może pójdź do innego lekarza ?
Jakim cudem masz dawać jeść rzadziej kiedy w nocy dziecko samo się budzi na jedzenie . To musiałabyś pół nocy małego przetrzymywać z jedzeniem, bez sensu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry