reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
My przed, zresztą nie spiesze sie ze szczepieniem, zwłaszcza teraz kiedy okres przeziebien.
Mozecie mi napisać plusy skojarzonych, bo ja kiedys słyszałam ze lepiej nie podawac w jednym wkluciu tego wszystkiego. Zupełnie sie nie orientuję. Starsza szczepilam refundowanymi i bez stresu podchodzilam do tematu szczepień, a teraz sie boje, ze cos moze byc nie tak.

Dziewczyny wkoncu zaczęło coś się dziać tutaj [emoji39] wiecie co ja już chyba oszalalam bo minęło dzisiaj 10 tyg od kiedy moja córka I jest na świecie, a ja myślę już o następnym [emoji33] jejku ale chcemy poczekać 2 latka jak mała troszkę podrośnie bo finansowo też bym nie wyrobiła jak narazie . Czy wy też myślicie już o następnym dziecku ?

Tak. Ja po cc wiec siła rzeczy poki co zelazne majty. Wymyslilam sobie ze moje kolejne dziecko ma sie urodzic wiosna wiec starania mozemy poczac w polowie 2020 roku :D

reklama
My przed, zresztą nie spiesze sie ze szczepieniem, zwłaszcza teraz kiedy okres przeziebien.
Mozecie mi napisać plusy skojarzonych, bo ja kiedys słyszałam ze lepiej nie podawac w jednym wkluciu tego wszystkiego. Zupełnie sie nie orientuję. Starsza szczepilam refundowanymi i bez stresu podchodzilam do tematu szczepień, a teraz sie boje, ze cos moze byc nie tak.
Któryś lekarz mi kiedyś powiedział że skojarzone różnie się od zwykłych tym że są z osocza A nie typowo z bakterii więc one sa zupełnie bezpieczne A zapewniają 96 % bezpieczeństwa przed chorobami na które się szczepi A te na NFZ 99% i są z obumarlych bakterii i wirusow. Mi pomogło to że w całej Europie szczepi się już tylko skojarxonymi i to te są refundowane

Dziewczyny wkoncu zaczęło coś się dziać tutaj [emoji39] wiecie co ja już chyba oszalalam bo minęło dzisiaj 10 tyg od kiedy moja córka I jest na świecie, a ja myślę już o następnym [emoji33] jejku ale chcemy poczekać 2 latka jak mała troszkę podrośnie bo finansowo też bym nie wyrobiła jak narazie . Czy wy też myślicie już o następnym dziecku ?
Ja mam jeszcze jedną próbę zostanie mama bo czeka jeden zarodek więc liczę na rodzeństwo.

Cześć! Poczytuję Was od jakiegoś czasu, jestem z mam Październikowych, termin miałam na 4.10, urodziłam synka 21.09 SN. To moje drugie dziecko, córka ma 10 lat i bardzo pomaga :)
Karmię głównie piersią, czasem na noc dam mm lub jak muszę wyjść a nie odciągnę to tatuś robi mm. Czy mogę do Was dołączyć?
Tu mój Tymek, wczoraj był taki radosny :)Zobacz załącznik 918636
Witaj :) śliczne imie:) przyłącz sie:)

No jasne. U mnie trzecie juz ostatnie planowane na wiosne 2020..
Ja już małą szczepilam 2 tygodnie temu tylko tutaj w Holandii miała 2 wklucia w tym jedno wklucie pneumokoki . Mała przeszła to przez bez gorączki, ani żadnych innych objawow .

W Szwecji tak samo. 1 wklucie to tzw szczepionka 6w1 norma w Szwecji, a drugie to pneumokoki. I za jednym zamachem rota doustnje

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry