justyndziuk
Fanka BB :)
Mam pytanie jescze czy wiecie moze czy to usg penatralne w 12 tygodniu jest dopochwowe czy juz przez powloki ? Od kiedy wgle usg jest juz robione przez brzuch ?![]()
Ja w 12tc miałam już przez brzuszek
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mam pytanie jescze czy wiecie moze czy to usg penatralne w 12 tygodniu jest dopochwowe czy juz przez powloki ? Od kiedy wgle usg jest juz robione przez brzuch ?![]()
Przesadziłaś. Ani nie mam silnego charakteru, ani nie jestem idealna. Nigdzie nie napisałam, że nie jem słodyczy zupełnie. Napisałam czytelnie - "czy to przypadkiem nie jest tak", a to nie oznacza "nic nie wiecie, ja mam rację", tylko "czy nie mam racji?". I dokładnie umiar miałam na myśli. Mam kuzynkę, która wysyłała męża po lody i pączki w środku nocy i chwaliła się tym na prawo i lewo, bo ona przecież jest w ciąży. I o takiego typu "zachcianki" mi chodziło.No jeżeli rzeczywiście masz taki silny charakter to gratuluję. Nie każdy jest jednak taki idealny. Ja nie byłam ani przed ciążą ani w trakcie. A moje bliźniaki (teraz 6 lat) są szczupli i zdrowi. I też jedzą słodycze ale jeszcze więcej owoców i trenują sporty. Jestem z sierpniówek ale sorry, musiałam się odezwać bo wkurza mnie takie gadanie jak nie wiem. Wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem!
Może ja tego nie rozumiem, bo jeszcze tego nie zaznałam. Tzn. owszem, miewam momenty, że leże i nagle marzę o popkornie, ale ja tak mam na co dzieńUważam że ciąża to szczególny stan kiedy to zmysły się wyostrzają. Normalnie też miewam zachcianki, ale nie takie!
Wczoraj moja córa bawila się w kąpieli i wymyślała że daje mi lody i tak mi się zachciało taki pucharek lodowy ode mnie z rodzinnego miasta z owocami, smak tych lodów jest nie do podrobienia a ja go czułam w buzi i tak bym go zjadła. Dziś na przykład na szybko wrzuciłam frytki do piekarnika i wzielam jeden i jakbym jadła plastelinę! Tak! Poczułam taki zapach jak 20 lat temu plasteliny i mnie odrzuciło.
W pierwszej też tak miałam że siedziałam w pracy i czułam niestworzone zapachy, ktoś parzył kawę a ja czułam bigos [emoji23]
Ja mam ochotę na słone bardzo dużo co mnie trochę martwi bo trochę puchlam w poprzedniej ciąży i miałam zalecenie żeby unikać soli. A może faktycznie po tak długim karmieniu jakichś mikroelementów brakuje...
Jasne wszystko z umiarem, ale przeżyła bym katusze jakbym przechodziła koło czegoś w sklepie na co mam ochotę i nie zjadła tego, nawet nie chodzi o samodyscyplinę, tylko o zwykłe małe przyjemności, na które moim zdaniem zasługujemy. No gdybym miała ochotę na surowego ziemniaka to bym odpuściła ale póki co nie miewam takowych zachcianek [emoji23]
Może ja tego nie rozumiem, bo jeszcze tego nie zaznałam. Tzn. owszem, miewam momenty, że leże i nagle marzę o popkornie, ale ja tak mam na co dzieńMoże dlatego nie widzę różnicy.
Robią i tak i tak, ale przeważnie jak kobieta jest szczuplutka to często już przez powłokiMam pytanie jescze czy wiecie moze czy to usg penatralne w 12 tygodniu jest dopochwowe czy juz przez powloki ? Od kiedy wgle usg jest juz robione przez brzuch ?![]()
Sorry a mi sie nie podoba że wchodzisz z butami jak do siebie i naskakujesz na dziewczyne tylko dlatego że umie zapanować nad zachciankami a Ty nie. I co lepiej sie z tym poczułaś? Nikogo tam nie skrytykowała tylko napisała o sobie więc nie kumam o co Ci chodzi... Naprawdę jak masz tyle czasu żeby czytać wszystkie wątki i chcesz do nas dołączyć to przedstaw sie napisz coś o sobie i zapraszamy ale nie z hejtemNo jeżeli rzeczywiście masz taki silny charakter to gratuluję. Nie każdy jest jednak taki idealny. Ja nie byłam ani przed ciążą ani w trakcie. A moje bliźniaki (teraz 6 lat) są szczupli i zdrowi. I też jedzą słodycze ale jeszcze więcej owoców i trenują sporty. Jestem z sierpniówek ale sorry, musiałam się odezwać bo wkurza mnie takie gadanie jak nie wiem. Wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem!
Jestem już dziewczyny po zabiegu niestety nawet po badaniu nie było echa serduszka.. Dzisiaj mal być 7.3tyg jak opisał lekarz jak dobrze zrozumiałam na badaniu usg moje maleństwo zatrzymało się 6.5tyg.. I w tym dniu miałam krwawienie zatrzymalam je duphastonem tak jak kazał mi lekarz.. Poronienie chybione zatrzymane.. Nie wiem co myśleć wiem że muszę zrobić badania bo to druga poronienia ciaza.. Dziewczynki trzymajcie się dzielnie będę zaglądać co u was słychać i czytać ciesząc się że u was dobrze :*