• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Rozwiązanie
U
Wydaje mi się, że nie ma co panikować... w razie czego lekarz skieruje Cię do diabetologa i będziesz sobie kontrolowała cukier kilka razy dziennie.
Na razie jestem dobrej myśli, a odstawienie słodyczy na pewno też wyjdzie mi na dobre [emoji4]
2 kg?! zazdroszczę ja mam termin na 26 września i 7 kg na plusie szok
Wszystko głównie zależy od wagi, z jaką się startuje ciążę [emoji846] ja ważę ponad 90kg przy wzroście 172. Na początku ciąży trochę schudłam, teraz wyrównałam z wagą z przed ciąży, ale mam taki zapas tłuszczyku, że organizm nie musi dodatkowo odkładać już [emoji4] więc jest to bardzo indywidualne

reklama
Tak 2 kg dopiero.. ogólnie do 4 miesiąca nie dałam rady jeść, może dlatego ta waga nie jest za duża jeszcze. Ale nadrobimy :D nic się nie martw, po porodzie wszystko zgubisz ;) Fanka BB najważniejsze to znaleźć wspólne rozwiązanie, żeby tak jak mówisz- obojgu pasowało :)

reklama
Witaj ma mam termin na 9 wrzesnia i 5 kilo na plusie dzsiaiaj ginekolog doradzil mi zrezygnowac calkiem z slodyczy slodkich napojow lodow .
Ja odebrałam tydzień temu wynik krzywej cukrowej i zmartwił mnie wynik po 2 godzinach, więc sama też odstawiłam słodycze. W ostatnim czasie moją główną słabością stały się lody, ktore jadłam niemal codziennie. Wizytę mam w środę, więc zobaczymy, co mój lekarz powie na ten wynik. Znalazłam gdzieś w necie, że granica po 2 godzinach jest do 140, a mój wynik to 142. Natomiast na czczo blisko górnej granicy, ale jeszcze w normie, po godzinie również w normie. Masz może jakieś większe doświadczenie w tym temacie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry