reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
My też po chorobie. Katar kaszel na szczęście pomogły inhalacje
Nam inhalacje niewiele dają. Panikuję też z tego powodu, że najpierw był chory synek. 5 dni podwyższona temperatura, okropny katar i kaszel, nie jadł przez 4 dni. Dzisiaj pierwszy raz zjadł śniadanie. Pani doktor powiedziała, że jak córka się zarazi i też przestanie jeść, to trzeba będzie jechać z nią do szpitala. Na razie zaczyna się tak samo, a ja nie mam z kim zostawić synka, jakbym z córką pojechała do szpitala. Mąż pracuje, babcie obie też chore.

Nam inhalacje niewiele dają. Panikuję też z tego powodu, że najpierw był chory synek. 5 dni podwyższona temperatura, okropny katar i kaszel, nie jadł przez 4 dni. Dzisiaj pierwszy raz zjadł śniadanie. Pani doktor powiedziała, że jak córka się zarazi i też przestanie jeść, to trzeba będzie jechać z nią do szpitala. Na razie zaczyna się tak samo, a ja nie mam z kim zostawić synka, jakbym z córką pojechała do szpitala. Mąż pracuje, babcie obie też chore.
U nas nie było na szczęście gorączki . Córka 5 latka miała zapalenie oskrzeli I niestety zaraziła mojego 12 tygodniowego malucha.
Odwołane mieliśmy szczepienie i zalecane inhalacje aż 4 razy dziennie, które bardzo pomogły

My już po 1 szczepieniu. Po nim stan podgorączkowy i obolałe nóżki. Pielęgniarka przykleiła mu gaziki po wkłuciu na taki mocny plaster, że na sucho nie dało się odkleić, a w wodzie niewiele dawało, więc musiałam powolutku na siłę. Płakał z bólu godzinę po tym 😢 W życiu już nie pozwolę na żadne klejenie!
Poza tym na razie trzymamy się z daleka od chorób. A co do skoków rozwojowych to o ile zauważyłam ten pierwszy w piątym tygodniu, to teraz mamy już skończone 9 i tego w 7/8 jakoś nie zauważyłam. Co się po nim miało dziać? Rączki w ruch? Już nie pamiętam 🙈

I jak po wizycie u lekarza ?

I jak po wizycie u lekarza ?
Niewiele pomógł. Na razie nic poważnego się nie dzieje, więc dalej mamy robić inhalacje i czyścić nosek. Jak gorączka się będzie powtarzać, to w piątek znowu, na więcej badań. Na razie się nie powtórzyła 🙂

A szczepienie też już mamy za sobą. Biedna dzidzia cały dzień mi po nim przespała. I noc.
Właśnie, jak noce Waszych maluchów?

Niewiele pomógł. Na razie nic poważnego się nie dzieje, więc dalej mamy robić inhalacje i czyścić nosek. Jak gorączka się będzie powtarzać, to w piątek znowu, na więcej badań. Na razie się nie powtórzyła 🙂

A szczepienie też już mamy za sobą. Biedna dzidzia cały dzień mi po nim przespała. I noc.
Właśnie, jak noce Waszych maluchów?
Bardzo ładnie. Pobudka jest około 6-7 . Zasypia około 21. Jest karmiony mm

Mój syn karmiony piersią zasypia na noc czasami około 20, czasami po 21 i śpi nocnym snem do 7-8. Ale oczywiście budzi się do karmienia co 2-3 h 🤭 Nie narzekam, bo zje i zasypia, a z rana dosypiamy sobie nockę do 10 i jest ok 😄

Mój synek nie miał skoków a wczoraj skończył 2 miesiące zaczyna ładnie spać usnie około 21 wtedy pobudka na mleczko ok 3 w nocy i spi do około 7 rano jak się budzi na mleczko nawed oczek nieotwiera karmie piersią pije około 7 minut. Po pierwszym szczepieniu nic się nie działo ani gorączki ani nie był śpiący. W dzień spi różnie co jakiś czas se przysypia w leżaczku albo na łóżku na brzuszku rzadnego bujania itp. Najlepsze jest to że jest bardzo kontaktowy lubi jak się do niego mówi ciągle się uśmiecha i gaworzy 🙂jedynie co to kupki robi raz na kilka dni raz nierobil 4 dni i jak zrobił to niewiedzialam od czego zacząć kupka była wszędzie zarazbubranka do smieci i kompanie o 10😅😂 nie męczy się przy tym kupka jest jaka powinna byc

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry