reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

nic nie brałam i nie miałam zaleceń bo moj prog wynosi 35 :)
Badalas już betę i prog?
Tak beta 30.12 wynosiła 84 a prog 32 . Jutro powtarzam . Biorę profilaktycznie 1 tabl duphastonu raz dziennie . Mam za sobą ciąże biochemiczną i puste jajo płodowe . Jutro też umawiam się na pierwszą wizytę .

reklama
Kochana. Ja też trochę plamiłam, a nawet lekko krew poleciała, ale to raczej od zastrzyków z heparyny.
W poprzedniej ciąży miałam krwotoki. Krew się ze mnie dosłownie lała, przez ubranie, po podłodze. Okazało się, że jest krwiak i bedzie sie tak oczyszczał. Dzidziuś nie przetrwał, ale z uwagi na moją chorobę krwi o której nie wiedziałam
Koleżanka w ciąży miała brunatne plamienia od początku do chyba 15 tc. Progesteron w normie .Lekarze poqiedzieli, że taka jej natura 🤷‍♀️
Współczuję Ci przeżycia tych okropności 😔 mam nadzieję że teraz będzie dobrze 🙏 niech nasze kulki rosną zdrowo 🙏🙏🙏🙏

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, ale takie technicznie do tego forum. Gdzieś mi na innym wątku tutaj mignęło, że niektóre grupy/fora są prywatne. Nasze jest nadal publiczne tak ?
Ktoś nagle może nasze zmienić na prywatne i może się okazać, że nie będę miała dostępu do Waszych wypowiedzi ?
Jest publiczne, myślę, że za jakiś czas jak już się nazbiera nas więcej utworzymy grupę zamkniętą i tam się przeniesiemy, bo jednak tu opowiadamy o sobie a i przyjdzie czas usg itd wiec lepiej byłoby aby nie było to ogólnodostępne.
Z tego co wiem z tej grupy nie da się nagle zrobić prywatnej. Trzeba po prostu założyć nowy temat ☺️

A w jakim wieku jest Twój synek? Może spróbuj jakoś stopniowo ograniczać i tłumaczyć, wiem że to trudne ale lepiej tak niż tak nagle.
Układam sobie plan w głowie od jakiegoś czasu, ale cały czas to odkładam, mam wrażenie, że nie wytrzymam tej histerii. Syn skończył w grudniu 18 miesięcy.

Układam sobie plan w głowie od jakiegoś czasu, ale cały czas to odkładam, mam wrażenie, że nie wytrzymam tej histerii. Syn skończył w grudniu 18 miesięcy.
Może sam się odstawi teraz. Podobno dużo dzieci się odstawia kiedy się jest w ciąży bo mleko inaczej smakuje.

A jeżeli to tylko nawyk do ssania to może próbuj go jakoś przekierować na przytulanie czy coś innego. Zwykle jest tak że to nam, mamom, jest ciężej z tym odstawianiem niż dzieciom 😉 więc przede wszystkim to Ty pewnie musisz być pewna że chcesz odstawić 😉 często jest tak że dziecko popłacze raz i po sprawie. Ono potrzebuje na pewno dalej bliskości ale bez piersi na pewno przeżyje uwierz mi 😁

Cześć dziewczyny, u mnie 5+2, owulacja w 14dc, objawy są ból piersi mdłości i bóle podbrzusza 🤷‍♀️ja to się martwię jaki mam prog ale nie plamię więc jest dobrze

Hej dziewczyny! :)
To moja pierwsza (mam nadzieję :)) ciąża.
Test pozytywny 31.12, poleciałam od razu zrobić beta hcg (70).
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 30.11. Owulacja prawdopodobnie około 18.12. Cykle około 30-dniowe.
Kiedy jest sens iść do lekarza na potwierdzenie?

Hej dziewczyny! :)
To moja pierwsza (mam nadzieję :)) ciąża.
Test pozytywny 31.12, poleciałam od razu zrobić beta hcg (70).
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 30.11. Owulacja prawdopodobnie około 18.12. Cykle około 30-dniowe.
Kiedy jest sens iść do lekarza na potwierdzenie?

Nie ma, lekarz na tym etapie i tak nic nie zobaczy. Ok 7tc idź na USG, wtedy będzie wszystko widać plus bijące serduszko

reklama
Sorka, przeczytałam czy jest sens iść do lekarza a nie keidy jest sens 😜 więc może z lekka bez ładu i składu odpowiedziałam 🤣

Do góry