reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja próbuje już prostować swoje tematy, jakby zaszła szczególna potrzeba to będę się zabierać na L4. Narazie do wtorku nie chcialam takich kroków podejmować, żeby w razie niepowodzenia w firmie nie gadali. Tylko co ja będę w domu robić tyle czasu.
Ja mówiłam o planie in vitro bo chciałam przeszkolić kogoś na moje stanowisko.

reklama
Przeraziły mnie te leukocyty bo przeczytałam że nieleczone prowadzą do niskiej wagi urodzeniowej dziecka i do przedwczesnego porodu. Ale mam nadzieje ze ginekolog przepisze mi jutro jakieś leki i wszystko się unormuje

Ja mówiłam o planie in vitro bo chciałam przeszkolić kogoś na moje stanowisko.
A no to jak taka sytuacja to masz rację. U mnie i tak kogoś od 1 lutego zatrudnili. Kierowniczce szepnęłam o planach i cisnęłyśmy prezesa, że jest dużo roboty i trzeba pomocy. Takim sposobem wie jedna osoba i na zastępstwo też ktoś zaraz będzie 🙂 tylko zawsze sobie wyobrażałam, że będę prawie do końca pracować...

Ostatnia edycja:
Ja próbuje już prostować swoje tematy, jakby zaszła szczególna potrzeba to będę się zabierać na L4. Narazie do wtorku nie chcialam takich kroków podejmować, żeby w razie niepowodzenia w firmie nie gadali. Tylko co ja będę w domu robić tyle czasu.
W pracy nie musisz mówić mi gin mówiła ,że teraz przy tych E - zwolnieniach tak naprawdę tylko ZUS i ona widza czy to L4 ciążowe czy nie . Ja np teraz nie powiedziałam mimo, że jestem na 2 tyg L4 powiem dopiero jak będę planowała iść na takie dłuższe wolne.

W pracy nie musisz mówić mi gin mówiła ,że teraz przy tych E - zwolnieniach tak naprawdę tylko ZUS i ona widza czy to L4 ciążowe czy nie . Ja np teraz nie powiedziałam mimo, że jestem na 2 tyg L4 powiem dopiero jak będę planowała iść na takie dłuższe wolne.
Tak się zastanawiałam właśnie czy widać czy nie. I doszłam do wniosku że musi być coś widać skoro jest to zwolnienie na 100% nie na 80%, więc metodą dedukcji jak nie wypadek w pracy to ciąża.

Tak się zastanawiałam właśnie czy widać czy nie. I doszłam do wniosku że musi być coś widać skoro jest to zwolnienie na 100% nie na 80%, więc metodą dedukcji jak nie wypadek w pracy to ciąża.
To zależy chyba tez czy pracujesz w małej firmie czy dużej . U mnie np to duża korporacja gdzie kadry itd są w Warszawie, a ja pracuje w Krakowie wiec teoretycznie L4 trafia do kadr , a oni chyba od razu nie informuja przełożonych .

A no to jak taka sytuacja to masz rację. U mnie i tak kogoś od 1 lutego zatrudnili. Kierowniczce szepnęłam o planach i cisnęłyśmy prezesa, że jest dużo roboty i trzeba pomocy. Takim sposobem wie jedna osoba i na zastępstwo też ktoś zaraz będzie 🙂 tylko zawsze sobie wyobrażałam, że będę prawie do końca pracować...
O kochana , ja tez tak myślałam . Jeszcze zawsze się śmiałam z koleżankami z pracy , że mnie to z pracy na porodówkę odwiozą jak będę w ciąży bo ja nie lubię brać wolnego nawet 😂a tu niespodzianka od samego początku muszę leżeć

reklama
To zależy chyba tez czy pracujesz w małej firmie czy dużej . U mnie np to duża korporacja gdzie kadry itd są w Warszawie, a ja pracuje w Krakowie wiec teoretycznie L4 trafia do kadr , a oni chyba od razu nie informuja przełożonych .
No ja pracuje w firmie średniej wielkości. Kadry mam w tym samym budynku. I w biurze raczej wszyscy się znają.

Do góry