reklama

Wrześniówki u lekarza.

czesc słoneczka moje :-)

dzieki za słowa otuchy ;) ja chyba mam za duzo tych badan ,usg co 2 tyg i wszystkie prenatalne, wczoraj zle sie czułam i mysle, ze poprostu udzieliło sie małej :tak:

pok- 1660gr w 31tyg to nie jest mało ;)

reklama
Do_ti, bo ja na poczatku schudlam ponad 6kg, pozniej niby w gore i stalam dlugo w miejscu ale wg wagi z karty ciazy to wlasnie 2,7kg na +. martwie ze ze moje dziecko za malo wazy, bo na przyklad synek malenstwa20 wazy ponad 400g wiecej a prawie ten sam etap ciazy. ale doktorek mowi ze jest ok ze bedzie sredniaczkiem ;) ale i tak schizuje, w dodatku w te upaly to mi sie prawie jesc nie chce... tylko pije jak smok na kacu.

Palemko nie ma co martwic sie na zapas chociaz wiem ze to trudne. Moja ginekolog wykryla u mojego Dominika dysproporcje naczyn w srodpiersiu gornym(w serduszku). Na moje pytanie czy to grozne odpowi9edziala ze nie sadzi a ja i tak bylam przerazona. Pojechalam wiec 80 km od swojej miejscowosci na ECHO serca. Pan doktor powiedzial ze wszystko inne jest w porzadku wiec taka uroda po prostu mojego dziecka. Zycze Ci zeby podobnie bylo u Ciebie! Lekarz od echa tylko namawia mnie na rodzenie wlasnie w tym wiekszym miescie a nie u siebie bo potem po prostu malego sobie poogladaja dokladnie.
Moj synek wazy podobnie do Twojej malej w 31 t i 4 d wazyl 1700 g :)

dziewczyny każde dziecko jest inne... jedna akobieta rodzi dziecko z wagą 2500-2700 inna 4500- 5000. Jeżeli maleństwo rośnie prawidłowo, rozwija się prawidłowo, przeplywy pępowinowe są w normie, wody płodowe również najwidoczniej taka nasza natura rodzić male dzidzie :tak:mój w 30 tc ważył niecałe 1300 gdzie niektóre pdziewczyny pisały, ze 1600-1700 ich dzieci ważą. Ale trzeba wziąć pod uwagę również to, że usg to jest tylko sprzęt...waga wyliczana jest na podstawie długości kości udowej, obwodu główki i obwodu brzuszka... wystarczy, że maleństwo nie zjadło i już waga jest mniejsza :tak:bo jego obwód brzusia jest mniejszy.
Ufajcie swoim lekarzom bo to oni są specjalistami w tej dziedzinie

Maleństwo dlaczego piszesz, że malo waży dziecko DoiT?? może własnie urodzi takiego maluszka z wagą 2700?to, że Twoje waży tyle to nie oznacza, że trzeba porównywać.A tym bardziej jeszcze kogoś stresować...jeżeli lekarka powiedziała Do_it, że jest ok to nie Tobie oceniać czy mało, czy nie...więc proszę tutaj innych nie stresować:tak:

Pok
to samo co do Maleństwa...skończcie stresować dziewczyny, ktorych dzieci są mniejsze!

*Martusia* wrzyciłam Twoje dane do kalkulatora i wyszlo mi, ze Twoj maluch waży ponad 900 g wiec pewnie lekarka się pomylila z tym 600g...moja gin kazala mi sobie sprawdzać tutaj

http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/waga-plodu-ac-hc-fl-bpd.php

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajka zgadzam sie w 100 %:) nie ma co sie licytowac waga maluszkow kazdy jest inny kazdy rosnie w swoim tempie. Lekarz na pewno powiedzialby gdyby cos bylo nie tak. Moj Dominik wazyl w 29 t,0d - 1200 g po 2,5 tygodniach w 31 t i 4 d wazyl 1700 g i nie przyszlo mi do glowy nawet zeby porownywac wage mojego synka z innymi dziecmi skoro lekarz mowi ze jest wszystko dobrze. Po prostu nie kazda z nas ma "okazje" urodzic dzidziusia z waga powyzej 4 kg :-) ja sama mala sie urodzilam, drobna i niska jestem wiec nie spodziewam sie koloska:)

reklama
Amy widzisz jak Twoj w 29 tc miał wagę mojego z 30 tc to powinnam sie martwic...:-Dale się nie martwię bo mam zaufanie do swojej gin... gdyby było inaczej powiedzialaby mi, skierowala na dodatkowe badania :tak:ja sie jej tylko zapytałam czy mam sie martwic dużą główką bo była róznica 2 tygodni... ale powiedziała, ze nie:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry