reklama

Wrześniówki u lekarza.

Gorgusia, gratulacje :) kolejny chłopczyk na forum :)

Co do usg genetycznego, to ja mam takie usg w ramach normalnej wizyty, z tym że chodzę prywatnie i płacę za to, ale tyle co za każde inne usg. No i mój doktor ma dobry sprzęt. Choć wydaje mi się że zmierzyć przezierność, znaleźć kość nosową i kilka narządów dziecka, można na każdym usg, ale może się mylę.

reklama
No...sama się nie spodziewałam takiej kwoty i myślałam,że zapłace jak za normalną wizytę, a tu muka. Dobrze,że w ogóle tyle miałam ze sobą...

W takim razie biorę jutro więcej pieniędzy, niż miałam w planie...Mam nadzieję, że jednak okaże się to trochę niższa cena :-p
No właśnie, a wszyscy narzekają, że same dziewczyny się teraz rodzą, a tutaj chłopak za chłopakiem :-D

W szczecinie te badania to zalezy jakie chce sie zrobic - samo USG, czy USG i badania krwi, te drugie bede robila i zaplace 350 zl. W innej klinice one kosztuja az 450, stowka roznic... Co do cen za wizyty to moj lekarz teraz kasuje jak szalony :) ale podobno wizyty w ciazy sa drozsze, a moze ja sie przyzwyczailam do wizyt po 50 zlotych (sam monitoring cyklu), ale przynajmniej wiem, ze mnie porzadnie zbada, juz niech tam :) a jak slysze o parach, ktore nie moga zajsc w ciaze i ile na to kasy im poszlo to sobie mowie, ze co tam te 200 zlotych.

Ciężko wybadać jak to jest z tymi badaniami genetycznymi. Ja dostałam od gina skierowanie na USG właśnie żeby sprawdzić przezierność i kość nosową i całą resztę, ale co z tego skoro wolne terminy w przychodniach z którymi ma podpisane umowy to koniec marca albo połowa kwietnia :szok::szok::szok::wściekła/y: Tak więc umówiłam sobie prywatnie USG u znajomej ginki - zapłacę 200zł ale wiem, że ona wszystko mi wytłumaczy dokładnie bo jest po prostu super babką :) ciągle mi żal że nie przyjmuje nigdzie na NFZ...

Gorgusia gratulacje :) No i kolejny chłopczyk :)

Ja właśnie próbuję dodzwonić się do swojej ginki i dowiedzieć się o to genetyczne USG. Czy ona mi je zrobi w ramach kolejnej wizyty czy mam się udać na nie gdzieś indziej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry