reklama

Wrześniówkowe mamy

A ja jeszcze w domku bo zadzwonila kolezanka ze pogoda ladna to moze pospacerujemy po centrum i mam jeszcze chwile na BB

Majandra sto lat kochana,buziaczki:-)

reklama
Izabela podoba mi sie ta wersja dla poczatkujacych , Zuzia to tez chyba bardzo podstawowy model:-) chyba nigdy nie spala w nocy krocej niz 6 godzin (co nie znaczy ze ja spalam bo martwilam sie dlaczego ona spi)
Majandra WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji urodzin duzo zdrowia dla calej Twojej rodzinki .
Mam nadzieje ze do niedzieli pogoda sie troche poprawi bo mala zaczyna kurs na basenie.
Mi tez lekarz po porodzie powiedzial ze musze wypalic ale potem bylam u innego i podobno nic nie mam:baffled: ale trzeba bedzie to sprawdzic ,dziewczyny z bielska moze macie jakiegos dogrego gina bo jakos nie mam szczescia.
Zmykam bo musze ugotowac Zuzi zupke i pomrozic (tesc dzwonil mi ze zabil dla malej tego nieszczesnego krolika i trzeba bedzie go przywiezc) , a potem spacerek .

Witajcie Kochane! Ciężko za Wami nadążyć!
Szybciutko piszę co u nas. We wtorek byłam z Olem na szczepieniu. Jeszcze nigdy tak nie płakał przy badaniu, no i potem kłuciu. Pielęgniarka mówiła, że dziecko jest starsze i juz więcej rozumie. Zaszczepiłam małego na pneumokoki (pierwsza dawka). Następna za 6 tyg. Na drugi dzień Olaf był marudny, miał 37,5 temp. Dzisiaj już lepiej. Wczoraj pierwszy raz zostawiłam młodego z mamą na prawie 4godziny!! Zmarła babcia mojego A. i pojechaliśmy na pogrzeb. Wiecie co,cały czas myślałam o małym, normalnie obsesion! Jak wróciłam i zobaczyłam, że Olo jest wesolutki i super bawi się z babcią popłakałam się, sama nie wiem dlaczego:baffled: Co to będzie we wtorek?! Pierwszy dzień w pracy, i nie będę widzieć młodego 7h!! Jakoś trzeba się będzie przyzwyczaić. Oczywiście ja to będę gorzej znosić niż on:-D
Atruviell-duuuużo zdrówka dla Tymusia i serdeczne życzenia z okazji ukończenia 6 miesięcy. Trzymaj się kochana i dawaj znać jak sytuacja na froncie.
Majandra-sto lat!!! wiesz, u nas też Olo jest bardzo absorbujący i najlepiej się czuje bawiąc się z mamą lub tatą, dlatego dzięki dziewczyny za rady na zajęcie malucha, chodzi mi już po głowie ten szczeniaczek-uczniaczek o którym pisze Carioca, widziałam go w tesco, kosztuje chyba 125pln:szok:
Carioca-gratulacje, u nas jeszcze taka piękna nocka nie miała miejsca :-(ale natchnęłaś mnie nadzieją:tak::-D
Luandzia-Olaf zaczyna przekonywać się do butli, a to za sprawą smoczka Lovi, więc może i u Was będzie ok. Na razie jeszcze karmię piersią, a butlę podaję 1, lub 2 razy na dobę. Kupiłam mleczko Bebilon Comfort dla maluchów z tendencją do kolek i zaparć, bo niestety odkąd wprowadziłam przeciery warzywne Olo miewa problemy ze zrobieniem kupki. Jak już się bardziej oswoi z jedzonkiem wprowadzę mu zwykły Bebilon.
Dziewczyny, jeszcze mam pytanko. Do tej pory Olaf zasypiał wieczorkiem przy cycu, dzisiaj zamierzam na wieczór podać mu butlę ale kompletnie nie wiem jak go przy tym ułożyć. Karmicie maluchy w łóżeczkach i zaraz zasypiają. Normlnie mam problem:baffled:
No i oczywiście witam serdecznie nową mamusię!

birthday+presents.jpg

23434866.jpg

Sto Lat Majandro !!!!!!

SHINEAD ja Mateuszka karmie butelką na rękach mniej więcej w takiej pozycji jak karmilam piersią. Jak juz wypije to daje go do odbicia a dopiero potem do lużeczka spać.

u nas też Olo jest bardzo absorbujący i najlepiej się czuje bawiąc się z mamą lub tatą, dlatego dzięki dziewczyny za rady na zajęcie malucha, chodzi mi już po głowie ten szczeniaczek-uczniaczek o którym pisze Carioca, widziałam go w tesco, kosztuje chyba 125pln:szok:
czesc Shinead! wklejam linka tego pieska z allegro, plus 15 zeta koszt przesyllki, troche taniej zawsze!
SZCZENIACZEK UCZNIACZEK .
Cariocca - Poza tym tak sie zastanwim jak twoj Stasiu sie nim bawi,bo piesek jest pokaznych rozmiarow a nasze chlopaki jeszcze nie-siedzace, tak na lezaco? i taki ubaw? moze sie skusze dla mojego S na chrzciny:-)

Monia-hmm obawiam się, ze w naszym przypadku tak łatwo nie pójdzie, ponieważ mój łobuz sam w łóżeczku nie zaśnie, ale dzięki za podpowiedź. Twój Mateuszek od dawna sam zasypia w łóżeczku?
Hruda-dzięki!

Shinead, co najmniej z 3 powodów nie powinno się karmić dziecka na leżąco w łóżeczku:

1. W tej pozycji żuchwa ciąży do tyłu, co może powodować wady zgryzu
2. Dziecko nie odbije po jedzeniu (chyba, że je wyjmiesz i ponosisz)
3. Przyzwyczajasz dziecko do tego sposobu zasypiania i potem po latach możesz mieć problem, żeby oduczyć, a powinno się oduczyć, bo jak będziesz myć dziecku na noc zęby jak będzie zasypiać z butelką?

Maciusia na noc karmi mąż na rękach, potem ja daję cycusia na leżąco, mąż go ponosi i do łózia.:tak:

Dziękuję kolejnym dziewczynom za życzenia:-)

Jeśli chodzi o zabawy, które mi podpowiedziałyście to już wszystko wypróbowane, bez skutku. Mamunia najlepszą zabawką i już;-)

Shinead- moj Mati dopiero od kilku dni usypia w lużeczku, i oczywiście nie sam muszę mu w tym pomóc. A więc robie to tak ; klqade Go do lużeczka, daje smoczek, pieluszkę wlączam radio i glaszcze go po glówce a on usypia. Choć nie zawsze.

reklama
:dry:No i mały chory :crazy::-( niby wypisała antybiotyk, ale nie kazała go na razie wykupywać. Ma nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku :-( wszystko mogę mówić na swoją pediatrę, ale w jednym jest ok nie pcha na siłę z niby powodu antybiotyku.

Antybiotyk mam podać dopiero kiedy będę widziec, że choroba nie ustepuje lub jest coraz gorzej. Wypisała antybiotyk na "A" przepraszam, ale nawza jest okropnie długa a jej pismo nie do odczytania :dry: antybiotyk mam podać razem z Lakcidem przez okres 6-7 dni.

Poza tym wypisała syrop Eurespal 3 * 1/2 łyżeczki, Nasivin do noska 3 * dziennie, syrop Calcium 1 * 1 łyżeczka i Tantum Verde 2 * dziennie po 2 psiknięcia.

Zajrzała mu na ząbki i powiedziała UUUUUUUU tu lada chwila wyjdą górne jedynki. Na dziąśle miał jakkby pod skórą zęby :dry: strasznie to dziwnie wygladało. Ale właśnie powiedziała, że ta infekcja jest w 99% przez ząbkowanie.

A z mężem już oki :-) pogodzenie przyniosła choroba dziecka :baffled:

ALE JEST PIĘKNIE NA DWORZE!!!!!! A tu Kuba chory :crazy: kuźwa a tak marzyłam, że wyjdziemy na spacrek!!! No nic jeszcze nie jeden piekny dzień przed Nami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry