reklama

Wrześniówkowe mamy

Uwaga! Uwaga! Stanisław, mój pierworodny (jak narazie jedyny) jest juz duzym chłopcem. Po raz pierwszy przespał dziś całą noc! Od 19:30 do 5:30. :tak:
Moja tez pierwsza przespana noc od 6 miesiecy i 2 tygodni :-D
Wczoraj w ciagu dnia mial ladny apetyt, o 16tej zjadl 180 ml kaszki z przecierem, po kąpieli jeszcze 120 ml mleczka i mu wystarczyło na całą noc. Rano zjadł tylko 120 ml.

reklama
Zazdroszczę Cariocca,zazdroszczę:-(Oczywiście gratulacje dla Stasia:tak::tak: Kiedy ja się wyśpię:angry:

A wczoraj była u nas totalna zima,a dziś się budzimy a za oknami wiosna:szok:Co za pogoda:szok:
7681f3b40643f371m.jpg

f1d2fcc44192b954m.jpg

A dla Majandry

Z serca płyną te życzenia: w datę Twego urodzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności, sto lat życia, moc radości! Zdrowie wiecznie niech Ci służy, uśmiech stale miej na twarzy, niech się spełni o czym marzysz.
21.gif

hej kobietki ja zbieram się do pracy, ale najpierw muszę podwozić dzieci gdzie potrzeba (mała do babci duży do przedszkola) i się zbieram
ciekawa jestem wieści co z maluchem koleżanki, pisałam wam o tym bo miałam nadzieje że podopowiecie mi jakieś rozwiązanie no i chciałam o tym komuś powiedzieć bo B już nie chciał słuchać
Majandra buziaczki
a moja Wika sie czołga, hehehe dosłownie jak w okopach najpierw łokietki a potem pupa i znów

Witam witam i o zdrowie pytam...HARSHARANI jak tam juz lepiej sie czujesz???
Uciekam sprzatac i na 10 ide na wyklad o jedzniu jak przyzadzic obiad zdrowy dla dzieci

Klavell ja w Świerklanach mieszkam od niedawna prędzej mieszkalam w Wodzislawiu Śląskim, napewno wiesz gdzie to jest bo to jes blisko i Świerklan i Raciborza.
Ps. śliczną masz córeczke!!!
Tak tak wiem gdzie jest wodzislaw...moja przyjaciolka ma meza z tamtad na nazwisko ma DAWID a moj kolega ma tam dwa sklepy odziezowe METRO moze kojazysz

A dla Majandry

Z serca płyną te życzenia: w datę Twego urodzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności, sto lat życia, moc radości! Zdrowie wiecznie niech Ci służy, uśmiech stale miej na twarzy, niech się spełni o czym marzysz.
21.gif
Sto lat, sto lat, niech zyje zyje nam.
Sto lat, sto lat, niech zyje zyje nam.
Jeszcze raz, jeszcze raz, niech zyje, zyje nam.
Niech zyje nam!

Good luck, good cheer, may you live a hundred years.
One hundred years!

Dziękuję, kochane, za życzenie. Jesteście pierwsze, co pamiętają.:tak:

Kasia, widać, że Kubuś czuje się dobrze w spacerówce. Maciuś w spacerówce jeździ od 2 tygodni. Mogę go mieć przodem i tyłem do siebie. Ale na razie wolę przodem:-p

Atruviell, co u Tymusia?

Z tego co wkleiłaś odnośnie ząbkowania to u Maciusia zauważyłam:
gryzienie, ślinienie się,, poirytowanie, ssanie, nagle przebudzenia, wysypka na twarzy.
Wczoraj drzemka popołudniowa trwała 2 godziny, bo co chwila się wybudzał z płaczem. W końcu zasnął na boczku, co mu się nigdy nie zdarzyło.

Jeśli chodzi o mycie ząbków, to my zakupiliśmy szczoteczkę silikonową i pastę nenedent, ale pasy jeszcze nie używamy. Myjemy ząbki raz dziennie lub co drugi dzień wodą.

Monia, witaj na forum, które okropnie uzależnia. :-D:tak:

Piszecie o zainteresowania Waszych maluchów i jestem zazdrosna,bo Maciuś szybko się wszystkim nudzi. Najchętniej to jakbym go non stop nosiła i ciągle się z nim bawiła, nawet bez użycia zabawek. A jak mu dam coś co wiem, że go zainteresuje to od razu pakuje to do buzi, a czasem są to rzeczy, których lepiej żeby do buzi nie brał. Zauważyłam, że jak mu dam jakąś zabawkę, a on marudzi zamiast się bawić i nie podchodzę od razu do niego, to po chwili zaczyna się nią bawić, ale niedługo niestety trwa ta błoga chwila.:no:

Co do apetytu to Maciuś ma go aż w nadmiarze. Czasem boję się mu dać więcej niż daję standardowo, bo za dużo się rusza i zwraca odrobinę nawet po godzinie od jedzenia.

Luandzia, Maciuś też nie rozwija się zbyt szybko. Nie probuje jeszcze siadać z pozycji leżącej, tylko z półleżącej. Nawet pełzać nie che. Ale za to mnie zadziwił, bo jak go postawię to praktycznie nie muszę go trzymać. Wczoraj ustał chwilkę trzymając się kanapy. :szok: A jak śmiesznie patrzy na swoje nóżki jak stoi:-D. Musi być bardzo zdziwiony:-).

Ciemiączko zarasta do 1,5 roku.

Carioca, gratuluję pierwszej przespanej nocki. Ja generalnie nie mogę narzekać na nocki, Maciuś budzi się raz i bez problemu po jedzonku zasypia. I jak na razie nie będę mu tego odbierać,niech się jeszcze nacieszy cycusiem. Ale w lipcu odstawiam go, bo od lipca do grudnia szykują mi się (co najmniej) 3 wesela. Na te 2 pierwsze idziemy bez niego (lipiec i wrzesień).

Wiesz, bardzo chciałabym z Wami tu więcej siedzieć, ale Maciuś jest okropnie absorbujący. Nawet tego posta piszę już od godziny:wściekła/y:

Ufff, odpisałam tyle ile mogłam.:-)

Majandra - Nauczylam Staska zajac sie sam sobą, teraz juz godzine lezy na kocyku, tylko musi nas widziec, czasem z nim pogadamy i dalej zajmuje sie zabawkami. Moze ma zabawki ktore go jeszcze/juz nie interesują? Moze napisze co u nas skutkuje. U nas przebojem jest ten szczeniaczek-uczniaczek, taka gumowa zabawka piszczałka, gryzak z kółeczkami, krówka pacynka w jebutnym żółtym koloze z kółkami do gryzienia i piankowa mata-układanka, którą notorycznie demoluje. No ale wlasnie marudzi.

Moj Stasiek siedzi z lekkim podparciem, czasem z lezenia podnosi glowke, siada z pozycji polezacej, nie chce lezec na pleckach tylko ciagle na brzuszku, wiec nie przewraca sie na plecki, ale widzialam ze potrafi. Stopki go mało interesują, ale potrafi brac do buzi. Lezac na brzuszku dosc wysoko sie podpiera i tak buja na boki, nie wiem po co. Nie pełza, ale obraca sie wokol wlasnej osi. Tez nie jest orlem w te klocki.

Kuba spi :dry: wreszcie!!!! Bo walczyłam z nim ponad godzinę, aby zasnoł.

A dziś czeka Nas wizyta u lekarza :crazy: dziś w nocy koło 1.00 obudził się z zatkanym noskiem i pokasływał. Rano mierzyłam mu temp i ma 37,5. W nocy zaaplikowałam mu syropek Calcium, Nasivin do noska, aby lepiej mu się oddychało maśćmajerankowa pod nosek i jakoś zasnoł. Spał do 6.30. A jak mu rano odciagałam wydzieline z noska to coś strasznego!!!! Nigdy jeszcze nie miał takiego kataru. Takie glutki mu wychodziły, że szok. Ale to dobrze, że schodzi.

Mój mały również za najlepsze zabawki uważa moje "biedne" włosy, pilot, strzykawke do suropków :sorry2: łyżeczki różnego rodzaju.... ogólnie mówiąc to co niebezpieczne lub niewskazane :no::-D

Ale miałam i mam wojnę w domu z mym slubnym!!!! Wczoraj pożarlismy się o jego ojca i do dziś jest cichy dzień.... musiałam :wściekła/y: odezwać się pierwsza z powodu choroby małego bo ja nie mam prawka a ktoś musi Nas zawieść :crazy:

Poszło o to, że teściu w poniedziałek wisiał nad łóżeczkiem Kuby i pierdzielił do niego głupoty, jak to on. Mały leżał na brzuszku zaraz koło szczebelków i chciał obrócić się na plecki. Z całym impetem uderzył główką w szczebelki,a ten mądry człowiek nawet go nie podniósł, nie mówiąc o ochronie główki przed uderzeniem!!! Tak zaczoł płakać jak nigdy!!! Czasem tam uderzy się w łóżeczku jak siedzi i np straci równowage, ale nie ma płaczu tylko śmiech. A w pn tak biedny płakał nie mogłam go uspokoić. A ten mi wczoraj mówi "przecież nic się nie stało"!!!! Pewnie kurna, ale jakbym musiała z dzieckiem na pogotowie jechać to by się stało. BEZ WYOBRAŹNI!!!!!!!

Mój małżonek ma do mnie pretensje, że się czepiam.

Witam was wszystkie!!!
Mam chwilę więc korzystam z okazji żeby tu zajrzeć.
Mateuszek jeszcze sam nie siedzi jedynie tylko z podparciem no i z pomocą rączek.
Też nie lubi leżeć na plecach woli na brzuszku. A co do raczkowania to wlaśnie na początku zaczynal od kręcenia się wokól wlasnej osi, pózniej bylo czolganie no a teraz to już wszystko trzeba przed nim chować. Wczoraj próbowal jak smakują firanki a dziś dorwal się już do kwiatków.:-D

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZEJ SOLENIZANTKI!!!!!!

Czy któraś z was miala może robioną po porodzie wypalanke???????????
bo ja muszę się dziś iść zapisać a bardzo się boję. CZY TO BOLI??????//

reklama
Monia ja miałam iść na wypalanie laserowe w ..... lutym :dry: gin mnie opiep***** wybieram się dopiero w maju z powodu kasy :-( cyt mi robił więc w sumie będzie mnie to kosztować 350zł :dry:

Mam podobno bardzo malutką, więc nie mam stresu, że coś jest nie tak.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry