reklama

Wrześniówkowe mamy

To mój Mati je okolo tyle:
ok. 8.30 200ml mleka
ok, 11 . dwa male danonki
ok.13 14 jakiś obiadek
ok17. deserek
19, 19.30 mleko z kaszką 260ml
ok 4, mleko 200ml
Myślicie że wystarczająco?

reklama
A ja dopiero dobry wieczór. Normalnie nie mogłam S wygonić sprzed kompa.
Więc tak jeśli chodzi o ustniki do niekapków LOVI Canpola to nie jestem pewna,czy pasują. Z tego co kojarzę to oni też mają kubek treningowy i cała nakrętka z ustnikiem nie pasuje na butelki Aventu,bo jest szersza. Nie wiem jak duże są same ustniki.

Na zapaprany piekarnik są specjalne środki do czyszczenia. Kiedyś miałam taką piankę niemiecką,ale nie pamiętam nazwy. Trzeba by popytać w jakimś mądrym chemicznym sklepie.

ech nie cierpię ludzi, ktorzy uzalaja sie nad soba, a sama to zrobilam, wiedziałam ze tego pozaluje, trudno, never ever more.

Monia - wg mnie Mały je wystarczająco, tylko zamiast tych danonków to bym zaproponowała kaszkę owocową na mleku.

Tygrysku - tak sobie wczoraj myslalam o tej dziewczynie, podejzewam ze maluszek czesto lapie infekcje gornych drog oddechowych? Pisalas, ze ciekawa jestes co bysmy zaradziły, wiec pozwole sobie swoje mądrosci zaproponowac - przede wszystkim moze trzebaby go zbadac pod kontem mukowiscydozy? A jesli to nie to, to proponowalabym zakupic inhalator i jak tylko malec kichnie inhalowac, no i podawac probiotyki, osobiscie polecam Lacidobaby, ktore oprocz probiotykow ma w swym skladzie prebiotyki (odzywke dla dobrych bakterii) o skladzie specjalnym dla niemowlat i malych dzieci.

Maraniko pozdrawia, nie ma teraz za wiele czasu na forum, Tymon jeszcze nie do konca wyleczony, dziewczyna strasznie się martwi. Za to Tymon nie, humor ma wyśmienity :-) Maraniko łączy chorobę Tymonka z tym, ze niewiele wczesniej mial szczepienie. Zdania specjalistow i niespecjalistow sa rozne, jedni mowia ze szczepienia nie obciazaja organizmu, drudzy ze tak, ja akurat tez przychylam sie do zdania ze obciążają, ale tez pomagają.
Ale mam wciaz w pamieci zdanie mojego kolegi lekarza, ze na powikłania poszczepienne choruje procentowo więcej zaszczepionych na grypę, niz na grypę wsrod tych co się nie zaszczepili na grypę.

reklama
Ja tylko na chwilę. Starałam się czytać na bieżąco ale pisać to już inna sprawa. U nas w dalszym ciągu zasrany żywot. Dzisiaj włączyłam Nifuroksyzad ale dalej z Tyma cieknie jak z kranu po każdym jedzeniu. Właśnie zaparzyłam ziele kobylaka i ślubny dał się małemu napić. A ja lecę przebrać go po raz setny dzisiaj, bo pewnie obesrał się po uszy... Papa! Może wpadnę jak Tymo zaśnie a ja trochę ogarnę pobojowisko.

Atru nie bardzo kojarzę co za chorobę podłapaliście,bo teraz jest za Wami trudno nadążyć...ale z tego co piszesz że są wymioty i biegunki????Kiedyś pisałam że mój Bartek załapał "to" w szpitalu ale się nie przyznałam. Za to podpatrzyłam w szpitalu że dają na biegunki i wymioty HUMANĘ która jest tylko w aptece (w czerwonym opakowaniu) i pomaga!!!!Bo dziecko bardzo szybko się odwadnia!!!!Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!!

I jeszcze mam pytanko jak już przy tej kuchni jestem czym usunąć przypalony tłuszcz z blach tych z piekarnika bo od tego ciągłego podgrzewania zrobiły się takie brzydkie. Macie jakiś sprawdzony sposób godny polecenia?????

Ja używam od wielu lat płyn MEGLIO w spryskiwaczu,jest rewelacyjny bo to odłuszczacz do wszystkiego:do kuchni,do silników,płytek i odzieży.Spryskujesz i zostawiasz na kilka sekund i tłuszcz schodzi,nie trzeba szorować!!!!!Ja mam ciemną kuchnię więc tłuszcz mam wszędzie i tylko on mi podpasował:tak:

A ja załapałam zapalenie oskrzeli....biorę antybiotyk i mam nadzieję że dzieciaków nie pozarażam:angry:W ogóle do bani się czuję:angry:

I jeszcze jedna sprawa...koniec miesiąca się zbliża...i można by było wpisać już Luandzię która jest z nami od dawna i chyba Kasię,która dość dużo się udziela i wciągnąć na wątek zamknięty:baffled:Czy jeszcze jest o osoba której zapomniałam:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry