reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam się wieczorkowo. Ależ dzisiaj pięknie za oknem. I tak cieplutko, chociaż u nas na zachodzie po południu zaczęło się chmurzyć i nawet coś tam popadało i zrobiło się nagle b. zimno, ale teraz znowu wyjrzało słoneczko i się ociepliło. Korzystaliśmy dzisiaj z łaskawości aury i wybraliśmy się na długi spacer. Kubę teście zabrali do pradziadka na wieś, a mąż usypia Tymka więc mam luźniejszy dzień. Tyle, że trochę mnie głowa pobolewa a po raz n-ty zapomniałam kupić sobie jakiś tabsów.

Nuśka coś się nie odzywa po imprezie. Widzę dwa rozwiązania: albo nie poszła i nie ma nam o czym popisać;-) albo poszła i dzisiaj szaleje na poprawinach:tak: Z całego serca mam nadzieję, że się wybawiła za wszystkie czasy i zrelaksowała.

Monia - oj, od zespołu wiele zależy na weselach. Na naszym weselu była młoda ekipa, dopiero "wchodząca" w rynek i było widać brak doświadczenia. Tzn. pod względem muzycznym bardzo dobrze im szło, bez fałszów, fajne aranżacje i bardzo szeroki repertuar (od typowych weselnych przyśpiewek, disco-polo, poprzez polskie i zagraniczne ballady, rockowe i popowe przeboje, po bardziej ambitne brzmienia), z ilością przerw dostosowali się do naszych preferencji (czyli gdzieś właśnie 40 minut grania i chwila przerwy, bo cała sala bawiła się na parkiecie i zarządzali te przerwy głównie przez wzgląd na gości, bo by nikt nic nie jadł i nie pił tylko się bawił). Ale np. nie było zwalającego z nóg wodzirejstwa, oczepiny też takie standardowe, mało toastów za zdrowie Młodych i o ważniejszych punktach trzeba było im przypominać. Np. o podziękowaniach dla rodziców. Ale ogólnie potem dowiadywałam się, że nasze wesele przeszło do historii jako jedno z najlepszych w rodzinie.

Ja także gratuluję kolejnym wrześniaczkom ząbkowych nowości. U nas ciągle dziąsełka napuchnięte, nabrzmiałe, obolałe. Tymo kiepsko znosi ząbkowanie.

Hruda - fajnie, że chrzciny wypaliły. Baw się dobrze na poprawinach:-D:-D:-D

Ok, idę na jeszcze poszaleć na macie;-)

reklama
Witam wieczorową porą :-) pogoda u Nas dziś wymarzona!!!!! :laugh2: Po prostu chce się zyć.

Bylismy dzis u znajomych :-) dziewczyna leżała ze mną w szpitalu ja na podtrzymaniu ona do cesarki i tak się skumałyśmy :laugh2: synka ma miesiąc straszego, ale wygląda jakby był ze 3 miechy słodszy od Kuby :-D oczywiście jestem dumna jak paw, choć nie należe do chwalipięt. Ale chłpczyk CUDO!!! Śliczny jak aniołek i jaki pocieszny i pogodny!!! Natyralnie moje dziecko jest napiekniejsze i nacudowniesze na świecie (jak uważa każda mama swego dzidziusia), ale Adrianek super chłopczyk.

Ania mieszka w Skarzycach niedaleko mnie ok 5 km, ale jak u niej fajnie dom ma na przeciw skały takiej ogromnej po prostu bajka!!!! Na specery super miejsce, spokojnie daleko od drogi.

Hruda ciesze się, że chrzciny się udały :blink::rolleyes: i życzę tak samo udanych poprawin.

A w sparwie zabków :baffled: w miejscu drugiej górnej jedynki dziąsełko jest tak strasznie napuchniete, że szok!!!! Tylko patrzeć jak się pokaże czwarty ząbek :dry: dziś znowu jedziemy na gelu i Ibum-ie tak mi szkoda Kubalki bo tak się dziecko tym męczy, ale cóż kiedyś musza wyjść.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i uciekam oglądać TZG :laugh2:

A ja się wkurzyłam. I to diabelnie. Odkąd tylko przygotowywałam komodę na przyjęcie Tymcia brakowało mi części ubranek w rozmiarze 62-68. Były to same fajne ubranka, kupione głównie w Goerlitz przez nas, a więc takie jakie chcieliśmy mieć dla Kuby, a teraz miały służyć Tymkowi. Z tego wszystkiego nie pamiętałam już, gdzie dałam karton z tymi ubrankami, kiedy Kuba z nich wyrósł, do naszej piwnicy, czy do dziadka na wieś. Mi się wydawało, że na wieś (bo tam generalnie wszystkie ubranka zawiozłam, dziadek ma wolną całą górę domku, a u nas nie było gdzie tego składować). Po urodzeniu Tymka prosiłam teściów żeby przywieźli wszystkie ubranka od dziadka, a oni mi wmawiali, że nic już tam nie ma. Ja pamiętałam, że miałam o wiele więcej ubranek na 2-6 m-cy, brakowało wiosennej kurteczki i większego kombinezonu, sweterków, komplecików itp. Musiałam od nowa kupować ubrania w tym rozmiarze. A dzisiaj teściowie mi właśnie przywieźli zagubiony karton z tymi ubrankami. Niestety, większość ciuszków jest już za małych na Tymcia:wściekła/y::wściekła/y::no::no: Ale kilka fajniutkich jeszcze się przyda. Dziękuję Wam, kochani teściowie:crazy:

Oj Atru ja też bym się wpieniła.
Doti mam nadzieję, że Oskarek się jutro lepiej [poczuje.

Co do wesela to nasze też zapadło w pamięci chłopakom z orkiestry. Byli super a nawet bardzo super. Poprawiny udały sie lepiej niz samo wesele. Orkiestra miała grac do 20 i tak też była opłacona ( na poprawinach) a grała do 1. ( już gratis)

Hruda ekstra, że dzień, w którym Stasiek stał się aniołkiem udał Wam się. Poprawiny napewno też będą zajefajne.

Czy ta MATA do TAŃczenia to stepmania. Właśnie chcę ją kupic mojej Mai. Czy dla 4 latki będzie się nadawała?

No dziewczyny zazdroszczę zabawy na weselu :-) ale co prawda to prawda muzyka na weselu trzyma całą zabawe :baffled: po Naszym weselu ludzie mówili, że jeszcze się nigdzie tak dobrze nie bawili, choć nie wiem czy to mówili szczerze czy z grzeczności :dry:

Aaaa dziewczyny moje serce ukochane mówi do mnie ale się cieszę!!!! Dziś podszedł do mnie w chodziku przytulił się do mojej nogi spojrzał w górę i powiedział : Mama z usmiechem :laugh2: normalnie same mi się łzy polały.

Agulka to coś pieknego :-) kocham Kubusia ponad życie!!! Jest dla mnie tą wisienką na torcie :-) tyle czasy na niego czekałam i teraz słyszę to kochane najpiekniesze słowo jakie może usłyszeć mama :laugh2:

Ty już masz za sobą ten pierwszy raz i zapewne też tak emocjonalnie do tego podeszłaś i zapewne jak usłyszysz to po raz drugi tez serduszko zapika w rytmie cza-cza :laugh2:

Kasiu nikogo tak nie kocham jak te moje dwa ANIOŁKI. Bogu dziękuję, że mam dziewczynkę i chłopca. Cieszę sie bardzo, że Maja zaakceptowała tak Adasia i to widac, że sa strasznie za sobą. Maja cały czas by małego przytulała, całowała i co najważniejsze BAWIŁA sie z nim, bez płaczu. A Adaś drepcze za nią wszędzie na czworaczka. Cudowny widok.

reklama
miło tak usłyszeć to pierwsze mama, wiem coś o tym ale zobaczysz Kasia przyjdzie dzień że powiesz do Kuby tak jak ja do Szymka "nie mów mama, bo mam dość, mów mi po imieniu :))" bo całymi dniami słyszałam mama, mama, mama, mama czasem już wymięam
Atru ty przez teściów nie dotarłaś do ubranek dla Tymka a ja czasem sama coś sobie schowam i nie mogę znaleść w tonie karotników z ubrankami dla dzieci i wiesz tak trzymam to na stryszku i się zastanawiam dla kogo i czy to się komu jeszcze przyda bo szwagier i szwagierka niby chca dzieci ale nie wiem kiedy może za 10 lat, hm i tak nasze dzieci będą duże a i my będziemy wolni a oni będą się bawić w pieluszki
właśnie czekam na nich bo mają przyjechać do nas na noc po pracy (pracują w restauracji) i mają dojechać około 23 30 ale wole żeby już byli na noc niż z rańca

Do góry