reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Są, są :tak: Przepraszam że tyle to trwało ale jeszcze kończyło mi się kilka aukcji :-)
i jedną wygrałam a jeszcze jedna się okaże zaraz...

Z sernikiem ciekawie dość.

Właśnie dowiedziałam się od męża z zawodu kucharza, że krupczatka to nie to samo co ziemniaczana. Ups moja gafa - nie wiedziałam. Różnica polega na tym, że krupczatka zawiera mniej skrobiw sobie i ma coś jeszcze w sobie z kukurydzy. Powiedział mi: gdyby to było to samo to tak samo by się nazywały. Ale mądrala.

Piszę przepis na tą babkę z makiem.

Oj, Hrudzia, nie żartuj. My tu poważne sprawy omawiamy. :tak:;-)Jeszcze by Klavell ciasto z mąki ziemniacznej upiekła:-D

Ja raz upiekłam ale miałam w tedy chyba 7 lat ślicznie się świeciło:-)
Klavell zamiast krupczatki możesz dać zwykłą mąkę też będzie dobrze

Ja już zmykam do łóżka bo o 4 rano wyjeżdżamy do Wa-wy ciekawe jak Zuzia zniesie podróż ?Miłego pieczenia i weekendu:-)

Właśnie dowiedziałam się od męża z zawodu kucharza, że krupczatka to nie to samo co ziemniaczana. Ups moja gafa - nie wiedziałam. Różnica polega na tym, że krupczatka zawiera mniej skrobiw sobie i ma coś jeszcze w sobie z kukurydzy. Powiedział mi: gdyby to było to samo to tak samo by się nazywały. Ale mądrala.

Piszę przepis na tą babkę z makiem.

No wiesz Agulka żeby krupczatkę z ziemniaczaną pomylić:-D u ciebie mąż- kucharz chyba pierwsze skrzypce gra w kuchni :-D:-D:-D-no i super:-)

reklama
No wiesz Agulka żeby krupczatkę z ziemniaczaną pomylić:-D u ciebie mąż- kucharz chyba pierwsze skrzypce gra w kuchni :-D:-D:-D-no i super:-)

Niestety on jest w tej rodzinie pracujący, ale czasami .... dopuszczam go do kuchni. Lubię jego potrawy, ale nienawidzę wchodzic do kuchni kiedy gotuję, OKROPNY BAŁAGAN. Na szczęście sam wszystko później sprząta.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry