reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam wszystkie przyszle mamusie:)Mam na imie Grażyna i cieszę się że wkońcu was tutaj znalazłam :).:-) Otóż zastanawia mnie kilka rzeczy: :-( pierwsza sprawa to termin :( chodzi o obliczenie terminu porodu :( sama sobie obliczylam na 5,6 wrzesień ....pielegniarka wypisujac katrte ciazy wpisala termin na 21 wrzesien, a wg usg wychodzi ,że teraz jestem w 19 tygodniu, wiec termin wypadałby 14 września..... sama juz nie wiem którego terminu sie trzymać:-(
A druga sprawą jest to ,że bedąc w 19 tygodniu nie czuje jeszcze ruchów dzidziusia:-(martwie sie tym gdyż, jak byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem (synuś ma 8lat) to w tym czasie juz dawno odczowałam ruchy:-(Z tego wszystkiego zapisałam się na badania prenatalne :( mam je dopiero 16 maja wiec jest jeszcze troche czasu ... chyba nie wytrzymam i pojde gdzies na usg i bede próbowała sie dowiedziec .. czy z dzidziusiem wszystko wporzadku:(:(
Gdybyście mogły mi doradzić byłabym bardzo wdzieczna:)

reklama
witaj Grażyna, jak to usg ma ci dać spokó to jak najbardziej wybierz się na tą wizytę tylko popytaj o dobrego specjalistę od usg, bo jak pójdziesz do jakiegoś konowała to nic sięnie dowiesz po za tym że bije serducho i dzieciątko fika.

gratuluje kobietki tych chlopaczków, ja w pierwszej ciąży bardzo chciałam mieć synka, no i mam szymon urodził się 7 września 2003, niesamowite uczucie już tak szybkowidzieć synusia.
nie moge się doczekać czwartku,mam nadzieję że ta wizyta nie przyniesie rozczarowania no i mam cichą nadzieję że będę pierwszą wrześniówkową mamusią córeczki.

Majandra-gratuluję chłopaka!ja idę w poniedziałek tutaj na USG ciekawe,może coś zobaczymy.
Ja już na obczyźnie. Strasznie mnie wykończył ten lot wczoraj sama z Lilką, Lilka dawała popalić, uciekała mi po lotnisku i takie tam. Dobrze,że mój Stasiu ma dzisiaj wolne, to sobie troszkę odpoczęłam,ale jutro już zostaję z nią sama, a ona dzisiaj też strasznie marudziła, nie wiem, może zęby znowu, a może zmiana otoczenia..?
Grażyna-witaj na forum, nie marwt się tymi ruchami, na pewno wszystko jest ok. A termin porodu ja liczyłam:termin ostatniej miesiączki +7 dni +rok-trzy miesiące+/- ilość dni o które sie różni Twoja długość cyklu od cyklu typowego czyli 28-o dniowego.Lub,jeśli znasz dokładną datę zapłodnienia::data zapłodnienia-7dni-3miesiące+rok. Ja tak liczyłam przy Lilce,lekarz wyliczył mi prawie tydzień wcześniej (bo oni zawsze liczą wg cyklu 28-o dniowego, a ja mam 6 dni dłuższy) i urodziłam dokładnie w tym dniu,który ja wyliczyłam.
Życzę milego weekendu.

Gosik26 Majandra gratulacje jak narazie to sami chłopcy w tym wrześniu:-) :cool: .
Która następna ma wizytę najbliżej? Tygrysku czekamy na wieści:-)

Poza tym przy okazji spytałam się czy widac juz płeć - lekarz powiedział że chyba dziewczynka ale nie daje 100% pewności bo jest jeszcze malutkie. Bardzo się ucieszyłam, mój mężuś zresztą też.
O przepraszam mamy już jedną dziewczynkę na wrzesień:-) Monia18 gratuluję

No to widzę że najpóźniej ja się dowiem co noszę pod sercem:szok: Następne USG będę mieć w 32tc.....ale wydaje mi się że będę miała Bartusia:tak: Chyba że się mylę:-( W końcu to planowana ciąża no i robiona jak na chlopca, ale czy wyjdzie :confused:

U nas po remoncie,zostaly tylko ostatnie poprawki i zakup szafy i dzieciaki będa miały gdzie biegać...no niestety mamy jeden pokój i trzeba tak kombinować by było więcej miejsca:tak:

Gratuluję Wam chłopców...z tego co wiem i się orientuję chłopcy spod znaku Panny są chyba spokojniejsi od Panienek dziewczynek.Tygrysku jak tam u Ciebie z Szymonkiem? Spokojny czy raczej żywiolowy:confused:

A ja życzę miłego i slonecznego wekeendu:tak:

reklama
Moj tata tez jest Panienką i akurat o nim nie mozna powiedzieć, że jest spokojny :) Nerwus z niego straszny w jak był dzieckiem to niezle dawal babci popalic. Ale za to bardzo dobry z niego człowiek :-)

Do góry