donkat
Fanka BB :)
moje dziecko jest niemozliwe!!!!!!!
wstala po pol godz

czy z nia mozna sobie cos zaplanowac>??????????????
czasem mam juz dosc tego wszystkiego!!!!!!!!!
jak czytam, ze wasze dzieci spia regularnie dzen w dzien tak samo, to az mnie zazdrosc bierze!!!
ja wiecznie mam niespodzianki!! od 10m-cy nie moge wiedziec, jak bedzie wygladal nasz dzien, co mi sie uda zrobic i tp, bo julitka procz marudzenia nic nie ma regularnego!!! a ja ku... zyje w ciaglym stresie, bo uda sie cos wykonac bez placzu, albo nie!!!!!!!!!

wstala po pol godz

czy z nia mozna sobie cos zaplanowac>??????????????
czasem mam juz dosc tego wszystkiego!!!!!!!!!
jak czytam, ze wasze dzieci spia regularnie dzen w dzien tak samo, to az mnie zazdrosc bierze!!!
ja wiecznie mam niespodzianki!! od 10m-cy nie moge wiedziec, jak bedzie wygladal nasz dzien, co mi sie uda zrobic i tp, bo julitka procz marudzenia nic nie ma regularnego!!! a ja ku... zyje w ciaglym stresie, bo uda sie cos wykonac bez placzu, albo nie!!!!!!!!!

Naczytałaś się poradników i myślisz, że każde dziecko jest takie samo? Maciuś też nie śpi regularnie, nigdy nie spał i ja się z tego powodu nie stresuję. Sorki, że na Ciebie naskoczyłam, ale Twoje pretensję są dla mnie nie na miejscu

Zaczął się rozglądać po okolicy.:-) Jak Ty będziesz tak ją traktować, to będziesz miała kulę u nogi na wiele lat. Nasze dzieci już są coraz bardziej rozumne i w ten sposób sprawdzają na ile mogą sobie pozwolić. Ja nie mam na myśli pozostawienie dziecka, gdy płacze z bólu itp. , ale płacz wymuszający, ze zdenerwowania to chyba rozpoznajesz, nie? A do toalety już jej nie bierz już ze sobą. Wkładaj do łóżeczka, daj zabawkę czy coś bezpiecznego do zabawy i idź sama. A niech powrzeszczy. Nauczy się w końcu, że to nie ma sensu.
)- regularnosc i sobie i jej. Stas nie jest robocikiem ale niemiecka oragnizacja przynosi efekty. Coraz czesciej widze jak wymusza i bezsensownie histeryzuje ( przy ubieraniu pampersa) ale coz, wyznaczony schemat dnia pozwala mu sie wewn.uspokoic. I zupelnie niepotrzebnie bierzesz ja do toalety...jak bierzsz prysznic to tez z nia?? ;-)
Odstaw ja do lozeczka, daj wor zabawek i spokojnie idz do lazienki - teraz twoj czas. jestes tez kobieta, zona nie tylko matka
ale mamy maly sukces. wiec tylko konsekwencja i cierpliwosc.