reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
My bylismy wczoraj na usg i nasz synek jest już ustawiony główka w dół. Teraz juz w ogóle nie kopie tylko sie przeciaga i prostuje te swoje maleńkie nóżki i rączki. Wtedy z boku wystaje mi taka malutka piłeczka (chyba pietka) :-). Mam nadzieję, że nie zrobi mi juz psikusa i nie obróci się, chociaz kto to wie. Lekarka, która robiła mi usg powiedziała, że czasami dziecko obraca sie w ostatnim tygodniu i jak mama przychodzi na umówioną cc to sie nagle okazuje, że będzie rodzic naturalnie
Teraz chodze do lekarza co 2 tygodnie no i juz zaczynam robić wszystkie badania potrzebne do porodu.

Na wyjście ze szpitala wezme chyba pajacyk, czapeczkę i ew. jakis sweterek i spodenki. Nie mam pojęcia jak sie ubiera dzieciaczki w ich pierwszych dniach. W sumie mąż zawsze może cos dowieźć jeśli sie okarze, że jest chłodno. No i pewnie jeszcze przywiezie kocyk do nosidełka.

A my dzisiaj bylismy na aqua aerobiku dla kobiet w ciąży. wymęczyłam sie okrutnie i jak tylko przyszłam do domu to musiałam sie przespać. Mam ambitny plan chodzic co tydzień i jeszcze na jakis basen dodatkowo. Jednak lepiej sie czuję jak sie ruszam.

Dzisiaj w końcu przyszło nam łóżeczko takze cały wieczor spędzilismy na jego składaniu i przymierzeniu pościeli :) Jutro będę latac za komodą, musze jeszcze kupic farbę i cos ładnego zrobic w pokoiku. Juz sam widok łóżeczka strasznie mi się podoba i mogłabym tak na nie patrzec bez końca. Oj, chyba chciałabym urodzic na początku września a nie czekac do tego 19. Juz mi sie teskni za tym maluszkiem :-)

Aneczka, odstep miedzy isoptinem a fenoterolem najlepiej samemu sobie dostosowac, sprawdz jak sie bedziesz czula po roznych odstepach czasu, dla mnie to wlasnie 20 minut jest idealne.

oj Aneczko to uważaj na siebie, oszczędzaj się bardzo, poleguj sobie. Ja Kaprogest miałam na początku 2 trymestru kiedy byłam w szpitalu, ja brałam raz na 7 dni.

Xeone - jakie badania zlecil Ci lekarz przed porodem?

:baffled::baffled: Wiem ze to glupie tym bardziej z ust przyszlej rodzacej ale cholernie boje sie zastrzykow..ledwo co krew oddaje:-( Juz przetrzepalam internet i podobno dupcia boli od tego kaprogestu strasznie...oj bedzie jutro bal :sorry2: majandra czyli ten fenoterol ma zalagadzac jakies skutki isoptinu.??.czy dobrze rozumiem:eek:

reklama
:baffled::baffled: Cholera...jeszcze jedno:angry: Na ulotce tego Fenoterolu pisze ze nie mozna go stosowac razem ze srodkami zawierajacymi wapn i witamine d a przeciez w elevicie ktory biore od poczatku ciazy jest caly zestaw witamin:eek: Odstawic go na ten okres czy co???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry