justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Donus u nas od 14 zaczynaja sie ferie dlatego 2 tygodnie.
Iza dzieci 5 i 6 letnie sa objete obowiazkiem przedszkolnym,czyli nasze 5latki sa teraz w "zerowce", czyli od wrzesnia mozesz poslac Omara do I klasy,bo rocznikowo to 6latek. Ja to tak rozumiem. I tak jak Donka ani mysle skracac mlodemu dziecinstwo. Oczywiscie sa dzieci wybitne, zawsze byly, tylko spojzmy ile dzieci rok predzej szlo do szkoly? Garstka,a teraz chca na sile te maluszki wypedzic do szkoly. A nie oszukujmy sie jest niewiele szkol przystosowanych do nauczania dzieci 6letnich. Maja taki sam wycisk jak te rok starsze.
Iza dzieci 5 i 6 letnie sa objete obowiazkiem przedszkolnym,czyli nasze 5latki sa teraz w "zerowce", czyli od wrzesnia mozesz poslac Omara do I klasy,bo rocznikowo to 6latek. Ja to tak rozumiem. I tak jak Donka ani mysle skracac mlodemu dziecinstwo. Oczywiscie sa dzieci wybitne, zawsze byly, tylko spojzmy ile dzieci rok predzej szlo do szkoly? Garstka,a teraz chca na sile te maluszki wypedzic do szkoly. A nie oszukujmy sie jest niewiele szkol przystosowanych do nauczania dzieci 6letnich. Maja taki sam wycisk jak te rok starsze.

oczywiście mozna sie było tego spodziewać bo młoda zawsze mi choruje jak któraś z dziewczyn odemnie z pracy idzie na urlop
zobaczymy dam jej witaminki i na noc profilaktycznie paracetamol i zostanie jutro z M w domu. Niech posiedzi 3 dni w domu to może się nic gorszego nie wykluje
jakoś w listopadzie mieliśmy dodatkowo spotkanie w przedszkolu z psychologiem i pedagogiem, którzy mówili właśnie o tym przygotowaniu do szkoły. Potem wszyscy rodzice musieli indywidualnie z paniami porozmawiac na temat własnie predyspozycji dziecka do pójścia do szkoły. I wiesz własnie w przypadku Tuski jest tak, że jeżeli chodzi o zdolności intelektualne, manualne itp to jak najbardziej, ale jeżeli chodzi o rozwój emocjonalny to Pani powiedziała, ze zdecydowanie odradzała by puszczenie Natki wczesniej
moje to ostatnio jakaś porazka
dosyć, ze klapnięte to jeszcze masakrycznie szybko się przetłuszczaja