reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
nuśka a to wam mały niespodzianke zgotował:-Ddowcipniś jeden:-D
klavell ja ten krem kupiłam w drogerii.A teraz mi się przypomniało że mój synek jak miał alergie to pani doktorka zaproponowała krem NONOBASE.z apteki.Był rewelacyjny,naprawde ładnie ukoił buziulke,a dodam że synek miał koszmarną wysypkę na buzi i ciałku.Klavell ja nie wiem czy można Nutramigen tak poprostu kupić i wypróbować bo on jest na recepte.U mojego synka alergia po Nutramigenie bardzo szybko przeszła.

kurrrrde Stachu mi dziś dwa razy bardzo podejzanie zakasłał... nie jade do lekarza bo to do cholery tylko dwa razy było, a moze jednak jechac :baffled: Jak mi sie teraz pochoruje to juz wymiekne.

Atru - zaczelam sie tez niepokoic...o okres rzecz jasna. Po jakim czasie mam sie zaczac denerwowac? Bo nie sciagam juz od miesiaca, tak, dzis nawet wypada rowno miesiac :-p...a okresu ani sladu. W ciazy nie jestem bom slomiana..i grzeczna zona. Jak to jest? Juz powinien byc?

A u mnie odwrotnie...jeszcze karmie piersia a juz mam 2 okres.
Pierwszy pojawil sie 3 miesiace po urodzeniu się Jaśka, tylko ze ja mialam cesarke.
Myślę ze to bardzo indywidualna sprawa naszego organizmu. Moja koleżanka po odstawieniu piersi pierwszego okresu dostala po pol roku:szok:

cariocca jedz,jedz do lekarza nie ma co,swieta teraz beda i problem z lekarzem.
Dziewczyny co do okresu to jesli jestescie pewne ze nie zaszlyscie to nie ma czym sie martwic.Okres bedzie napewno w swoim czasie.

hurraaa, nie ma więcej zastrzyków dla Szymka, ten rano był ostatni, mały dostał jeszcze Biseptol do środy i zmartwiło mnie troszkę to że na lew uszko niedosłyszy, i za miesiąc mamy przyjść do kontroli
a ja padam na ryj, dosłownie na ryj a tyle roboty [przede mną i jeszcze znów moja 1 i 2 zrobiła się narwraźlwa na zmianę temperatur i mnie bolą, miałam to już kiedyś, może plomba chce mi się odkleić, nie wiem po świętach to załatwie. Teraz już nie mam sily

Klavell dziękuje za życzonka, a przypomniało mi się że jeszcze krem oillatum jest dobry, miałam tylko próbkę ale po tej próbce Wikuli szybciutko zeszła wysypka z policzków

GABIDS - no ja bym sobie tak w kasze nie dala dmuchac z tymi szczepieniami. Wystepuja przesuniecia w szczepieniach ale tylko w przypadku jakis chorob - bo tak naprawde wtedy nie ma innego wyjscia. W przypadku gdy dziecko jest zdrowe kazdy pediatra ci powie czy HV ze szczepienie powinno byc co 4 tygodnie (z malym 2 czy 3 dniowym poslizgiem).
A jesli poczta do Ciebie nie doszla.... to ani wina twoja ani GP... ale z tego powodu nie pozwol sobie wciasnac takiego miesiecznego przesuniecia ! Niech cie w cisnie gdzies zaraz po swietach lub po nowym roku - przeciez szczepienie to zaledwie 2 min roboty.
Jak sobie nie mozesz sobie poradzic z paniami z recepcji (a to sa zazwyczaj mendy) zapisz sie lekarza rodzinnego i pogadaj z nim. Sama mialam problem ze szczepieniami a w szczegolnosci z paniami w recepcji ale nie dalam za wygrana...czasem sie zastanawiam czy tylko nas emigrantow tak traktuja ???
Ponadto pytalam nie jednej Hv i mowily ze szczepienie powinno byc w miare terminowe i GP lachy nie robi bo maja za to placone.
ktoregos razu stalam przy recepcji i weszla staruszka i powiedziala ze slabo sie czuje i chcialaby zeby lekarz ja przyjal na pomiar cisnienia. A one ze -lekarz jest juz zabukowany na caly dzien i zeby zadzwonila rano i sie zapisala. Babka nadal prosila o zmierzenie cisnienia a ta ku.. w recepcji swoje.... nie moglam tego sluchac i zwrocilam pani w recepcji uwage, ze chyba sobie zartuje i ze napewno lekarz nie odmowi a jak ma jakies watpliwosci to niech zapuka do lekarza i spyta...zamknela sie z miejsca !

A teraz pisze do mamusiek z Polski - powiedzcie mi jaki jest delitatny, najmniej nuczulajacy plyn do prania dla maluszkow ?? Lece niedlugo do Polski i nie wiem co kupic do prania dla niuni.

malagorzatka u mnie jest tak e jak jestem bardzo zdenerwowana to mi mowe odejmuje,a w szczególnosci jesli chodzi o angielski i jedyne slowo jakie moge powiedziec to @~?>:<)(£"$%^^*&^ i bardzo chcialam tego uniknac.Poprosilam meza zeby to zalatwil,ale z niego od jakiegos czasu to taka ciepla klucha sie zrobila i nic nie zalatwil.
A jesli chodzi o pranie maluszkowych ciuszkow w PL to ja moze nie z polski,ale wychowalam syna w polsce i pralam w Lovella.

reklama
a wiecie? Mi Olaf troszke zachorowal,poszlam do przychodni..to bylo we wtorek..a oni tam, ze moga mnie zapisac na nastepny tydzien. Co mi kurna po nastepnym tyodnbiu jesli Olaf jest chory teraz?

Bylam dzis w konsulacie w Londynie, strasznie tloczno na drogach,ale na szczescie wszystko ok z nami.
na miejscu kolejek w ogole nie bylo (nic a nic), za to mnostwo rodzicow z maluszkami. Taki poltora tygodniowy nawet byl :)

Umeczylismy sie niezmiernie,ale wszystko zalatwione :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry