reklama

Wrześniówkowe mamy

Czesc dziewczyny mam cos z linia i dopiero jutro bede miala internet (mam nadzieje) doszlam dopiero do niedzieli ale mam nadzieje ze wsztstko przeczytam.U nas wszystko ok pozdrawiam was wszystkie napisze wiecej jak bede miala internet .

reklama
Mamy dzisiaj z Julia wizyte u neurologa- pediatra podejrzewa u malej napiecie miesniowe lub asymetrie:-( Jula mimo iz ma juz skonczone 5m nadal nie przewraca sie z brzuszka na plecy a jak chce sie obrócić w bok to wigina cialo w literke c troche sie martwie ale zobaczymy co nam lekarz powie...
Mój Filipek m podwyższone napięcie mięśniowe i asymetrię. Od 3 mca chodzimy na rehabilitację 2x tydzień i nie wiem kiedy ona się skończy. To wyginanie może być oznaką napięcia, jest też nią mocne prostowanie nóżek. Nie martw się tym, to jest kwestia rehabilitacji i dziecko wyrośnie. Ja na tej rehabilitacji oglądam dzieci z wadami genetycznymi, z porażeniami-jak je widze to od razu mi się zmienia punkt widzenia na napięcie mięśniowe.:sorry2: Od razu pokornieje człowiek, wiedząc jakie ma szczęście, że jego dziecko jest zdrowe.
Mój synek przewraca się na plecy z brzuszka, ale z powrotem bardzo rzadko-wydaje mi się że każdy maluch ma swój czas na określone wygibasy . Co do spania- w sumie śpi 3 razy po ok 40 min do 1,5 godziny, ale nie ma na to reguły.:happy2:

hruda szczerze to dziwnie Ci lekarz nakazal...bo w mokrej zasikanej tetrze jak ma pupa odpoczac?Do tego zasiusiane rajstopki i spodenki?Musialabys zmieniac pieluche co pol godziny!Na Twoim miejscu poprostu mocno nagrzalabym w domu i dala Malemu bawic sie na kocu czy przewijaku na golaska jak najdluzej jak najczesciej. Niemozliwe jest,zeby dziecko bylo w tetrze bez ceratki!Wspolczuje!A ja dzis patrzylam na mleka dla skazowcow dla Ciebie, a okazuje sie, ze Twoj synus zdrowy :D
ponizej masz stronke jak skladac taka pieluche

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=45544414&a=45546637

Hruda ja tez podpielabym sie pod rozwiazanie Larci tylko problem w tym jezeli Stas jest uczulony na te pochlaniacze wilgoci czyli wklad ktory jest w srodku...czasami przerzucenie sie na inna firme pomaga,nie iwem od czego to zalezy...inny skład czy co:baffled::confused: Ciesze sie ze wykluczyl skaze..a ja mam rowniez recepte na hydrokortyzon...i mialam isc wykupic na Nelusiowy liszaj na policzku..niech to szlag sami nie wiedza co przepisuja:wściekła/y:

hruda szczerze to dziwnie Ci lekarz nakazal...bo w mokrej zasikanej tetrze jak ma pupa odpoczac?Do tego zasiusiane rajstopki i spodenki?Musialabys zmieniac pieluche co pol godziny!Na Twoim miejscu poprostu mocno nagrzalabym w domu i dala Malemu bawic sie na kocu czy przewijaku na golaska jak najdluzej jak najczesciej. Niemozliwe jest,zeby dziecko bylo w tetrze bez ceratki!Wspolczuje!A ja dzis patrzylam na mleka dla skazowcow dla Ciebie, a okazuje sie, ze Twoj synus zdrowy :D
ponizej masz stronke jak skladac taka pieluche

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=45544414&a=45546637

larcia - nie wiadomo czy nie wroce do tych mleczek...bo moze teraz ,jakims psim swedem, sie polepszylo( moze od tej zlej-masci) ale moze byc gorzej...wiec jak bedziesz next time w sklepie to zerknij jeszcze raz:-):zawstydzona/y:...a co do pieluchy - Stachu wlasnie ma fikac na golasa a jak tetra to wlasnie zmieniana co godzine wrrrr...dzieki za intrukcje!

ehhhh... Hruda, wspolczuje..ale moja pediatra mowila, ze podczas zmieniania pampersa dzieco ma kilka minut polezec bez niczego.. I wyjatkowo gadalam o tetrze... i wlasnie mi mowila, ze to jest ciemne myslenie, bo teraz pampersy sa bardziej chlonne i nie podrazniaja tak jak wlasnie tetra...

No, jakoś się lepiej czuję, zresztą w ciągu dnia już było mi lepiej. Przede wszystkim przestała boleć głowa. Z nosa dalej cieknie a gardło pobolewa, ale da się to przeżyć.

Tygrysiątko - mi też się wydaje, że można by nieco zmniejszyć ilość mleczka w diecie twojego dzieciątka. Np. wyeliminować nocne karmienie, to ok. 3:00. No i wydłużyć odstępy w ciągu dnia, bo 1-1,5 godziny to zdecydowanie za często - żołądek maluszka nie jest w stanie tego wszystkiego tak szybko przetrawić.

Harsh - u nas też czekamy wciąż na pierwsze zębisko i się doczekać nie możemy. Jeszcze niedawno dziąsła były bardzo bolesne i opuchnięta, a Tymo marudny, jak nie powiem co, a teraz wszystko zeszło. No cóż, czekamy do końca 6 m-ca, bo tak zaczął ząbkować Kuba, a to ponoć dziedziczne. A jeśli chodzi o wagę twojego Olafka to jest ona w moim przekonaniu idealna.

c.d.n. - mam nadzieję :)

Klavell zauwazylam, ze Twoja Malutka czesto choruje.Kurcze, nie dziwie sie, ze jestes juz tym zdenerwowana, ale czy cokolwiek mozesz zrobic?Nie wydaje mi sie, bo skoro zaraza sie przez te dzieci...A pewnie mowic to sobie mozesz, zeby sie nie zblizali do Niej jak sa chorzy, bo pewnie to jak gadanie do sciany?
A co do spania w dzien- moze Hanifka juz tyle nie potrzebuje snu? Lepiej, zeby spala w nocy. Moja ostatnio tez buntuje sie, gdy probuje ja polozyc na drzemke w dzien.

.
Nie choruje czesto powazniej chora byla raz miala krztusiec jak miala 2miesiace a tak to dwa trzy razy mi katar zalapalai to zawsze po wizycie dzieci

właśnie maiąłma Klavell napisać że Hanife cale za często nie choruje a kataru to i bez dzieci też by się nabawiła wszystko w normie taka pogoda grzejwmy na dworze wilgotno itp

a ja myślałam że Szyma udusze jestem strasznie nerwowa w tej chorobie i chciaąłbym sobie polezeć niekoniecznie w piżamie ale odpocząć a ten odkąd wrócił z przedszkola to masakra zero zrozumienia dla matki

aha mam pytanie czy będąc w ciąży można np przychodzić do pracy na 4 godzinki a dostawać kasy za 8?????
nbo mi się wydaj eże nie a u mnie w pracy jest następna w ciąży i coś takiego usłyszałam że tak planuje

reklama
Ejjj Marianny!!!! co z wami? Nuska, Blimka, Aneczka, Justyna?tak samej Mariannowac to lipa...znow bedzie obciach jak "ranne " ptaszki nie beda mialy kilku stron do przeczytania
gabdis - co tam? wydobrzalas po tym sushi?
Tygrysku- nie pomoge w tej kwesti ale to chyba niemozlliwe..zwolenienie na pol etatu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry