reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Kasia synek cudowny i jak ladnie siedzi. Chlopcy sa silniejsi od dziewczynek, wiec moja pewnie dopiero w wieku 7 miesiecy bedzie siedzaca.
chcialam zostac dluzej, ale juz corcia sie obudzila hmhmh

Ehm... Po tych wichurach coś mi net szwankuje, głupiego posta nie mogę zakończyć, brrr... Ale widzę, że wam wręcz przeciwnie - nadziobałyście tyle, że hej! Teraz się wam zrewanżuje i napiszę takie wypracowanie, że będziecie czytać pół nocy;-):-D:-D:-D

Uwaga - zaczynam:

Kina - nawet nie wiesz, jak się cieszę, że naczyniak Carmienki dobrze się goi. Jeszcze troszkę, a nie będziecie nawet pamiętać, że maleńka miała coś takiego na nóżce. Za to widzę, że jak nie urok to sr... Ależ cię pozszywali, normalnie skóra się na tyłku marszczy, jak o tym czytam:baffled::wściekła/y::wściekła/y: No i co za nowatorskie sposoby "rehabilitacji":szok::szok::szok:. Szczerze współczuję przejść. Taki to poród naturalny, że jeszcze po 5 miesiącach wychodzi człowiekowi bokiem. A o ile dobrze pamiętam, to przy samym porodzie też nie miałaś wesoło.

*Kasia*: pisze:
7 września o godzinie 14.00 przyszedł na świat Nasz największy skarb!!!! Kubuś :) waga 4200g wzrost 57 :)

Witaj, Kasia! Mój pierworodny też ma na imię Jakub, zatem witam w Klubie Kubusiowych Mam :-D:-D:-D

Kuba to wulkan energii czasem nawet za dużo jej ma bo pekam :)
Wypisz wymaluj mój Kubasek:tak::-) Może to zabrzmi strasznie - ale ponoć wszyscy Jakubowie to małe diabełki. Mój ma już prawie trzy latka i z czasem jest... tylko gorzej...;-);-);-)

Carioca: pisze:
A Stasiek wlasnie powiedział "dupa" :baffled::confused::-D

No i ciekawe, od kogo podłapał:confused::baffled::-D:-D:-D
Carioca, a co wy robiliście na to drżenie rączek i nóżek? I o czym to świadczy? Bo ja ostatnio też zauważyłam u Tymka, że trzepie łapkami najczęściej gdy jest podekscytowany albo płacze:baffled::-(:-(

Martha8: pisze:
Nie wiedziałam ,że można nadrukować tyle przez jedną noc- nieźle Dziewczyny!!!

No, pewnie jeszcze nie powiedziały swojego ostatniego słowa:baffled:;-):-D

Cina: pisze:
ja tez co drugi dzien sprawdzam czy ida te zabki czy nie, a tu slinotok straszny a zabkow ani widu ani slychu...

To tak jak u nas. Po dwóch dniach spokoju, znowu się zrobił marudny, wyczuwam ząbki pod powierzchnią dziąsła ale jeszcze się nie przebiły... No, ale czekam cierpliwie.
Co do spacerówki, to też czekam cierpliwie, aż Tymo skończy 6 m-cy albo zacznie samodzielnie siedzieć, bo nasza spacerówka jest typu "kubełek" i takie są wymogi producenta tudzież zalecenia pediatrów.

Aneczka - PS - fajna sprawa; jako żona informatyka i eks-fotografa prasowego chcąc nie chcąc opanowałam podstawy PS, na tyle, żeby zlikwidować czerwone oczy, porządnie wykadrować, rozjaśnić/ściemnić, zmniejszyć rozmiar, usunąć "szumy", zmienić format itp. Na więcej nie mam na razie zacięcia, no i od czego jest ślubny, jakby co, nie?:-):-):-) Poza tym, jak się ma aparat w postaci telefonu komórkowego, to nawet PhotoShop Professional nie pomoże, auć...

Gabids: pisze:
Co ile dni musicie czyscic uszka maluszkom?Ja czyszcze co dwa dni bo doslownie miodek sie wylewa:-D

No, ja po każdej kąpieli, czyli co drugi dzień, tak jakoś się przyjęło u mnie. W zasadzie bardziej po to, by wysuszyć ewentualną wodę, bo miodziku nie jest dużo.

Tygrysku - dobry pomysł z odwiedzinami u pediatry. Po tych przebojach z dziećmi Agacis i Maraniko (a właśnie - wie ktoś co z Maraniko i Tymonkiem:confused:), to normalnie bałabym się sama leczyć maluszka z podwyższoną temperaturką, katarem, luźniejszymi stolcami itd. Chociaż mam nadzieję, że u Wiktorynki to tylko zwykłe przeziębienie. A pupa i cipciusia mogą być zaczerwienione właśnie z powodu biegunki, spróbuj pupę posmarować Tormentiolem (z powodów oczywistych nie wiem, czy można tę maść stosować w tym drugim miejscu), wykąp małą w krochmalu, spróbuj zmienić rodzaj pieluch jednorazowych (to też czasem pomaga), to wszystko plus twoje własne sposoby powinny zdać egzamin.

Etka99 pisze:
A wlaśnie dziewczyny co mają teraz 3-latki to Wasze jeszcze śpią :confused:
No, Kuba jeszcze ma jedną drzemkę między 13:00 a 15:00, choć coraz częściej obywa się bez niej. Jak nie śpi w dzień to zasypia ok. 20:00 ale od 17:00 to można sobie żyły z nim pociąć, taki jest marudny. Jak się prześpi z godzinę, dwie to idzie spać później, między 21:00 a 22:00 nawet, ale za to śpi najczęściej do 7:00-8:00 rano i wieczorem jest grzeczniejszy. Mi to nawet pasuje, bo gdyby szedł spać wcześniej to kolidowałoby mi to z kładzeniem Tymka. A tak po położeniu spać młodszego mam jeszcze trochę czasu na bycie sam na sam z pierworodnym.

Carioca: pisze:
strona 1000!

szampan.jpg

Gratuluję sobie i wszystkim BBholiczkom!

Dziękujemy, dziękujemy i wzajemnie. Niewątpliwie wszystkie przyczyniłyśmy się do tego historycznego sukcesu:-D:-D:-D

Gabids: pisze:
Dziewczynki to dzisiaj impreza online z okazjii 1000:biggrin2:Mi jeszcze renskie zostalo:biggrin2: bo to duza butla 1,5 byla.:biggrin2:

Jestem zaaaa! Ja mam własnej roboty winko z zeszłego roku od teścia. Czasem wychodzą mu wyśmienite. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby z w/w okazji spróbować czy to też jest dobre:-D:-D:-D

A tak w ogóle to chyba bardziej chodzi o osiągnięcie 10.000 posta a nie 1000 strony, bo u mnie jest dopiero tych stron 251 (ustawiłam sobie liczbę postów na stronie maksymalną) w całym wątku wrześniowym. Każda ma te ustawienia inaczej porobione (choć rzeczywiście w standardzie jest 10 postów na stronę i chyba większość z nas tak ma, ale ja bym normalnie szału dostała czytając to i co chwilę wczytując następną stronę).

A autorką 10.000 posta jest -uwaga uwaga - *Kasia* - gratulujemy!:-D:-D:-D

Kurcze mialam sie kogos o cos spytac ale zapomnialam...:zawstydzona/y:

juz wiem ktoras z was sadzila swojemu dziecku wirtualne drzewko podawal linka a ja nie umie tej strony znalesc czy moglaby jeszecze raz wkleic tego linka bo chce hanifce tez posadzic drzewko:))

Witaj, Kasia! Mój pierworodny też ma na imię Jakub, zatem witam w Klubie Kubusiowych Mam :-D:-D:-D

Wypisz wymaluj mój Kubasek:tak::-) Może to zabrzmi strasznie - ale ponoć wszyscy Jakubowie to małe diabełki. Mój ma już prawie trzy latka i z czasem jest... tylko gorzej...;-);-);-)

Też słyszałam o tej niespożytej energii Jakubków :-D nigdy jednak tego nie brałam poważnie, a tu proszę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry