reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam o poranku z pracy już niestety, koniec urlopu i trzeba wrócić do szarej rzeczywistości;-) wczoraj był ogólny dzień zamieszania i kupe nerwów zjadłam. Rano dostałam telefon, że moja babcia się przewróciła i jest obolała, dostała jakieś zastrzyki i że wujek prosi o pomoc, zeby ktos przyjechał i sie nia zajął:sorry2: wiadomo, że nikt nie pojedzie bo każdy ma swoje zycie, obowiązki itp. Zapakowałam więc młodą i mame do auta i pojechałyśmy zobaczyć co tam u babci. Udało nam się przekonać babcie i grzecznie się spakowała i zabrałyśmy ją ze sobą. Będzie u mamy i tu łatwiej będzie nam się nią zaopiekować. A nerwy zafundował nam mój durnowaty chrzesny, który trzyma babci kase tzn ma karte do konta a ona nawet 1zł przy sobie nie ma. Zadzwoniłyśmy do niego, że zabieramy bacie i ma oddawać kartę, bo wiadomo będą potrzebne leki, pielęgniarka do zastrzyków i ogólnie wiadomo, że przeciez mama z jednej emerytury siebie i babci nie utrzyma:no: a ten debil się na mnie rozdarł, ze on nas nie prosił zeby babcie zabierać tylko sie nia zająć na miejscu i ze teraz mam babcie zostawić w rynku w Nysie i on ją odwiezie spowrotem:wściekła/y: dodam tylko, że babcia ma ponad 80 lat i jeszcze temu dupkowi musi ugotować, bo on w domu nie je, bo z żoną od 2 lat sie nie odzywa. Do tego przywozi jej pranie itp, a teraz z tą obolałą nogą babcia napewno nie da rady tego robić:no: czuję że czeka nas z nim spora przeprawa:wściekła/y: Jestem zła bo od kiedy nie ma taty on ciagledąży do tego, żeby ściągnąć moją mamę do babci. Wiadomo po co, bo posprząta ugotuje jeszcze jemu i zajmie się babcią. A ja powiedziałam, ze po moim trupie dam zrobić z mojej matki czyjąś służącą:wściekła/y: oczywiście możemy babcie zabrać do nas i się nią zająć, ale tam mama nie będzie siedziała:no:

reklama
Witam, słonko niesmiało wychodzi zza chmur

Aneta zdrówka dla babci..................... czemu w każdej rodzinie jest taka sytuacja......... przewaznie zawsze chodzi o kasę emerytów, opiekowac sie nimi to NIEEEEEEEEEE tylko wyciągać wrrrrrrrrrrrr
Zyczę bojowej rozmowy na Waszą korzyść z wujkiem

Donuś hello

Do Moni pisałam na GG ale pewnie teraz z Zosia na spacerku jest,

Moja Maja przynisła wczoraj dyplom za zajęcie I miejsca w szkole w ogólnopolskim konkursie plastycznym Tęcza:-) a synuś zainteresował sie literkami, próbuje pisac i czytać.......... chyba w końcu dorasta do tego.:sorry2:

Witam kobietki!

Uuufff, wkońcu wczoraj normalnie zasnęłam i nie spałam jak "mysz pod miotłą", a ostatnio tak miałam i mnie to wkurzało.

Wiecie, jak wczoraj popatrzyłam na Julitkę na basenie i porównałam obecny jej etap z wrześniem to nie ma porównania! Ogromny postęp te dzieciaczki robią. W dodatku Julitka teraz nurkuje, zatapia się, chlapie i się nie boi. Super!

Anetka, a dlaczego to Ty masz się przeprawiać z wujkiem? czy to Nie mama powinna takie sprawy załatwiać?

Moja Maja przynisła wczoraj dyplom za zajęcie I miejsca w szkole w ogólnopolskim konkursie plastycznym Tęcza:-) a synuś zainteresował sie literkami, próbuje pisac i czytać.......... chyba w końcu dorasta do tego.:sorry2:

Gratuluję! Super!!

Donus prawda jest taka, ze moja siostra to niedzielny kierowca i sama do Nysy nie pojedzie więc jedyny kierowca to ja;-) a z babcią ktos musi zostać:tak: poza tym moja mam jest po 2 wylewach, a juz wczoraj widziałam, ze aż czerwona była z ciśnienia po tym jak zachował się jej braciszek. Wolę jej oszczędzić nerwów:sorry2:

Aneta, i jak sprawa z babcią się rozwiązała? I jak babcia się czuje? Moja parę miesięcy temu tak się przewróciła, że złamanie z przemieszczeniem miała i do dziś sama nic nie może ręką robić. Moja mama z ciocią na zmianę się nią opiekują.

Witam w słoneczny poranek:-) z kawka oczywiście;-)
Majandra dzięki, ze pytasz:-) babcia jest nadal u mamy. Sama poprosiła moją mamę żeby dała jej telefon, bo ona chce porozmawiać z Michałem. Powiedziała mu, żeby nie przyjeźdżał po nią bo ona jeszcze chce zostać u Juli:-) Michał powiedział mamie, ze jak przyjedzie po babcie to wtedy się z nią za wszystko rozliczy:tak: a babcia czuje się już lepiej. Jeszcze trochę ją ta noga pobolewa, ale ogólnie jest w porządku, a ja przyznam, że korzystam z każdej wolnej chwili żeby z nią pobyć. Dawno już tyle z nią nie rozmawiałam co teraz:-)
Donuś ​masz już wyniki?

Ostatnia edycja:
Witam kobietki!

wiosna u nas pięknie się rozgaszcza, aż miło!

zarobiona w pracy jestem

Anetka, dobrze, że Cie ominęła nieprzyjemna rozmowa z wujkiem.
Dzięki, że pytasz o wyniki. Sa juz w poradni, bo dzwoniłam, jutro jadę odebrać- boje się:-(

Monia
, a moze podrzucisz jakąs fotke w nowej Twojej wersji?

Wiecie co, wczoraj do mnie dotarło, że już za 3m-ce wakacje! Jejku, jak się szybko starzejemy!!!!

reklama
Donuś trzymam kciuki chociaż jestem przekonana, ze na pewno wszystko jest ok:tak: a co do starzenia to chyba mówisz o sobie;-) dla mnie się czas zatrzymał i nadal mam 18 lat:-p tyle, że niebawem na każdym boczku:-D

Do góry