reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam wszystkie brzuszki! Jestem tu nowa. Jak widać z suwaczków mam już córcie a we wrześni będę miała synka. Zaliczyłam już 5 dni w szpitalu:-(, ale już wszystko dobrze tylko muszę się oszczędzać ale to jak każda z nas.

reklama
Witam we wtorek, my jak zwykle dzisiaj po basenie,troszkę padnięta jestem,ale dzieci już na szczęście poszły spać (czyli Staszek i Lili :-D).
Jak czytam Wasze opisy o tym teście glukozowym to się z jednej strony cieszę,że mi tu tego nie robią, a z drugiej to wolałabym być regularnie badana, a nie,jak do tej pory,że miałam raz pobieraną krew w tej ciąży!
Ania-witamy na forum, to jak jesteś po szpitalu to pewnie teraz w domku na zwolnieniu siedzisz?Czy na wychowawczym? Mamy podobnie-ja mam w podobnym wieku córeczkę a teraz będzie (chyba) synek ;-).

witam nowa wrzesniowa mamusie!
etka- u nas na gornym slasku tez nie ma czym oddychac. az mi ulzylo jak o tym napisalas bo juz myslalam, ze to ze mna sie cos dzieje...
zauwazylyscie, ze pojawily sie juz mamusie ze stycznia? jak ten czas leci.
ja nie bede miala testu na glukoze- 2 razy robilam badanie na czczo i jest w normie- lekarka stwierdzila, ze w takim wypadku nie mam sklonnosci do cukrzycy i powiedziala, ze nie musze pic tego swinstwa. za to jutro rano i tak mnie beda dziubali- musze powtorzyc morfologie z uwagi na moje wysokie leukocyty. mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i ze uda sie uniknac antybiotyku :sick:.

Witaj Aniu - a z jakiego powodu byłaś w szitalu?
Atruviell - muszę Ci powiedzieć, że to zdjęcie Twojego synka jest rozbrajające, za każdym razem muszę się napatrzeć, jest prześliczny. Pewnie teraz to już "kawał chłopa"?
Izabela - to pocieszające co napisałaś, u mnie też dwa wyniki całkiem niezłe. Zresztą staram się unikać słodyczy, ale kurcze bym coś zjadła słodkiego... loda bym zjadła, Big Milka w polewie... Muszę chłopa do sklepu wysłać.

Witaj Aniu - a z jakiego powodu byłaś w szitalu?
Atruviell - muszę Ci powiedzieć, że to zdjęcie Twojego synka jest rozbrajające, za każdym razem muszę się napatrzeć, jest prześliczny. Pewnie teraz to już "kawał chłopa"?
Izabela - to pocieszające co napisałaś, u mnie też dwa wyniki całkiem niezłe. Zresztą staram się unikać słodyczy, ale kurcze bym coś zjadła słodkiego... loda bym zjadła, Big Milka w polewie... Muszę chłopa do sklepu wysłać.
Carioca77 zgadzam się z Tobą też tak sobie zawsze oglądam tego maluszka taki słodki na tym zdjęciu.
I mam pytanie chodzi o wynik z krwi na glukozę? JAki miałyście wynik?

Hej dziewczyny (nowe i stare), w rakowie też straszna duchota i gorąc. Nie ma czym oddychać i jestem wyończona. Najgorsze jest to, że to dopiero maj i ponoć czeaja nas takie 3,5 miesiąca :-(. Jak dla mnie to akurat to lato mogłoby być chłodne:-p.

Chyba znalazłam sukienkę na wesela. Jeszcze chcę pochodzić po innych slepach ale coś czuję, że znowu wygra H&M. Dokąd nie byłam w ciąży nie mogłam tam nic znaleźć i wręcz nie lubiałam tego sklepu ale ostatnio stwierdziłam, że tam jest najwięszy wybór ciuszków dla brzuszków i nie tylko na dziale sportowym

byliśmy dzisiaj z Szymonkiem w przychodni bo ma chrypę i pokasłuje, dostał eurespal ochydne syropsko, al enic groźnego mu nie jest, najlepsze jednak było to że szymon pod przychodnia znalazł 50 złotych i mieliśmy na lekarstwa bo by mi zabrakło bo ten ochydny eurespal 27 zeta kosztuje

A mnie coś ucho pobolewa znowu... i w gardle jakieś stadko bestii. Piję lemoniadkę z cutryny i miodu, może pomoże.
Dziewczyny kupiłam wózek. Długo myślałam nad zakupem i stwierdzilam, ze najpierw przydałby mi sie po prostu głęboki wózek bez wypasu, a na wiosnę jakaś lepsiejsza spacerówka. No szczerze mówiąc, nie mam ochoty wydać 1500 ziko na wozek, w którym maluch mieści się tylko przez pół roku, choć niektóre są śliczne i "wszystkomające". No i znalazłam na allegro prostą wersję wózka głębokiego, do tego dodatkowo gondolka-nosidełko, wszystko to z likwidacji kolekcji za 200 zł i teraz czekam az mi wyślą.

reklama
Carioca-gratuluję zakupu! My mamy wózek po Lilce, mama nam sponsorowala, firmy Tako, jest taki,że najpierw głęboki a potem się go przerabia na spacerówkę, Lili w nim dość długo jeździła, w głebokim nie za długo-jak miała jakies cztery miesiące to już nie chciała jeździć w glębokim tylko widziec świat :-D.Ale ogólnie zadowolona byłam, chociaz jest dość ciężki i trudno się nim kieruje.
Tygrysku-ale macie fuksa,i niech Szymek szybciutko Ci wraca do zdrowia.
Xeone-też się matrwię upałami nadchodzącymi. Tutaj na wyspie pogoda na razie byle jaka, nawet trochę za zimno,ale jak w czerwcu wrócę do kraju to akurat na te największe upały,a ja źle znoszę taki gorąc, a w ciąży to już wogole. Z Lili chodzilam w ciąży w zupełnie innej porze roku (urodzila się w marcu) i tylko przeszkadzało mi to,że było slisko i musiałam bardzo uważać, a teraz taki upał, a ja z tym brzuchem wielkim... Nie wiem,jak to wytrzymam..

Do góry