reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziewczyny, z góry przepraszam, że nie odpisuje na Wasze posty, ale jest tego tyle, że po prostu nie mam tyle czasu. Oczywiście czytam, najczesciej jak karmię małego. U mnie powiedzmy, po staremu. Olaf nadal ma problemy kupkowo-gazowe, może nawet ciut większe, bo ostatnio je bardzo łapczywie i biedaczek strasznie się nałyka powietrza. Poza tym mało śpi w ciągu dnia. Pediatra chyba na pocieszenie powiedziała mi, że dzieci kolkowe i te, co mało śpią często są bardzo inteligentne:-) Na całe szczęście Olo jakby mniej płacze i zdarzają się momenty w ciągu dnia, kiedy siedzi w lezaczku i nie trzeba się nim zajmować, mogę wtedy cokolwiek zrobic.
Czy Wasze maluszki potrafią już się sobą zająć, czy wymagają nieustannej uwagi? Może to głupie pytanie, ale jestem ciekawa: czy jak np. piszecie na forum to Wasze pociechy śpią, macie w ogóle czas dla siebie, no i na codzienne domowe obowiązki??
Majandra-Twój Maciuś skończył 3 m-ce, czy problemy brzuszkowe ustąpiły, zauważyłaś jakieś zmiany? Ja nie ukrywam wiążę wielkie nadzieje z tą magiczną datą;-)

reklama
Shinead, zebys wiedziala,ze jest duzo lepiej. Maciusia boli jeszcze brzuszek z samego rana, tak miedzy 6 a 8 i od czasu do czasu po popoludniu. Espumisam daje mu juz tylko 2 razy, wlasnie rano ok. 5:30 7 kropelek i wieczorem na dobry sen tez 7 kropelek.

Jesli chodzi o czas dla mnie i dla domu to tez sie duzo zmienilo. Macius potrafi juz sam polezec, zajmije sie wtedy swoimi raczkami, rozmawia z misiem lub po prostu lezy sobie i patrzy w okno lub zyrandol.Potrafi tez w ciagu dni zasnac, oczywiscie jak jest najedzony.:-D

sheaned moja mała od 2 dni przesypia już naprawde całe noce bo od 22 do 7-8 a wcześniej od miesiąca spała do 5-6, szok kochane dziecię, co do łapek w buzi to ona od kilku tygodni ma opracowaną technikę ich wkładania ale najbardziej lubi lewego kciuka i uśmiałybyście się ile czasu zajmuje jej włożenie samego kciuka do buzi to nie takie proste

ja też po ekonomiku, skończyłam go w 2000 roku czyli jeszcze prawie 3 latka do 10.

Czy Wasze maluszki potrafią już się sobą zająć, czy wymagają nieustannej uwagi? Może to głupie pytanie, ale jestem ciekawa: czy jak np. piszecie na forum to Wasze pociechy śpią, macie w ogóle czas dla siebie, no i na codzienne domowe obowiązki??
ja mam mnostwo czasu moja hanifka jest bardzo grzeczny potrafi cly dzien przelezec w lozeczku tak sobie lezy lezy i zasypia budzi se dostaje butelke troszke sie z nia pobawie ponosze (bo ilez to mozna lezec) i po zabawie znow ja odkladam do lozeczka i znow lezy obserwuje i zasypia

Czy Wasze maluszki tez probuja wlozyc sobie do buzi cale piastki? Moj Macius mnie zadziwia: slysze,ze sie prawie dlawi,ale pcha raczke do oporu:szok::szok::szok:
Moja Hanifka odkat skonczyla dwa miesiace pcha piastki do buzi i to nie kciuk tylko wlasnie cale piastki i ciumka je sobie naweg gdy daje jej smoczek to go wypluwa i wklada piastki jak jest glodna to wklada dwie...

reklama
Do góry