reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Nuska - czy takie ubezpieczenie sie wykupuje od razu w agencji turystycznej? Bysmy kupili wycieczke juz na marzec 2009, bo sa teraz o 35% tansze, ale wlasnie nie wiadomo jak to bedzie. Czy w razie czego zwracaja 100% i jak drogie takie ubezpieczenie? Wyjezdzam jutro wieczorem, jestem jeszcze u siebue :)

Ubezpieczenia to koszt 3% wartości wycieczki. I zwracają ok 90 %(tzn biuro podróży ok 40 % + 50 % organizator wycieczki w naszym przypadku Wezyr) tak ja bynajmniej zrozumiałam muszę doczytać w regulaminie. Ale tak czy inaczej lepiej odzyskać chociaż część kasy niż stracić wszystko.

Buziaki dla wszystkich będę dopiero wieczorem pa pa

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluję. Powolutku to i od cycka sie odzwyczai. :tak: A ze smoczkeim próbowałaś. CZy nie chcesz mu tego dawac??????

Smoczek u nas odpada totalnie bo mały odpycha rękę jak mu sie daje:-) czasem tylko pobawi sie nim na takiej zasadzie, że pogryzie sobie część plastikową a część gumowa jest dla niego częścią do trzymania

Jak to zrobiłaś?!?!?!? . Cycek między szczebelkami??!!!!:szok::szok::szok::szok:
:-D:-D:-D Mamy łóżeczko obniżone i akurat jak usiądę na podłodze to prawie mam cycory na wysokości materaca. Wciskam cycunia tzn. opieram cycorka na materacu, pomagam małemu przysunąć sie i czekam aż mały zaśnie. Dzisiaj zajęło mu to jakieś 10 min. troszkę niewygodnie ale czego sie nie robi dla idei:-):-):-) Wczoraj spał prawie 2.5 godziny a dzisiaj pospał 1,5- spał by moze dłuzej ale tatuśko wrócił z pracy i koniec

Ostatnia edycja:
Czy któraś mi powie jak wkleic film z małym w roli głównej?????????
jak ja wrzucalam jakis filmik to wrzucalam go na youtube a potem link wklejalam tutaj

My juz spowrotem przepisal nam pan doktor czopki i Otriven do noska plucka oskrzela i gardelko czyste powiedzial ze to przeziebienie trzydniowka

Dziewczyny świadectwo ostatniej klasy mam, ale w WSH jak składalam papiery to życzyli sobie orginał i teraz do pracy również chcą przedstawić orginał + jej ksero. Atru pogadałam z teściową i chcą orginał do wglądu, ale jak ja to zrobię, aby mi ze szkoły dali ten orginał :confused: oto jest pytanie. Nic jak co to powiem babce, że nie mogłam wyciagnąć i już a jak nie wierzy to niech dzwoni do szkoły.

Enia zaświadczenie o odbytym stażu, posiałam go gdzieś i wczoraj babka z wiekim trudem zrobiła mi ksero :no: tego zaświadczenia, jeny ale mam problemy!!!! I teraz się zastanawiam czy przyjma mi ksero zaświadczenia :confused:

No to sie cieszę Kochana, że jesteś w 100% BBONOWĄ BABKĄ :-) witaj na zamknietym!!!!!

I niestety, ale chyba masz racje nie spotkamy się już przed moja pracą na spacerku, ale praca nie wyklucza spacerku w innym terminie :tak::-) chodzę po domu jak struta wszyscy mi mówia, że jak nie chcę to niech odmówię i zostanę w domu z małym, ale moje słowo jest bezcenne :-) jak już powiem to już powiem :nerd: nie no nie chcę robić z gęby du** bo później mogłabym mieć problemy z dostaniem pracy.

Shinead cała przyjemnośc po mojej stronie :zawstydzona/y: tylko przepraszam, że odzywam się niepytana.

A no i nie napisałam, bylismy w Sosnowcu i niestety czeka mnie jutro kolejna wycieczka bo babka miała dziś wolne i dlatego umawiała się ze mną na piatek. Dzis spimy z Kubalka u mojej may to do dworca bede miala rzut kamieniem i co najważniejsze nie bedę musiała z rańca tłuc sie autobusem, aby dojechać do mamy.

majandra - stanął na piłce od nogi - czyli zwykłej piłce nożnej no.
To u nas się mówi piłka do nogi;-):-):tak:

My juz spowrotem przepisal nam pan doktor czopki i Otriven do noska plucka oskrzela i gardelko czyste powiedzial ze to przeziebienie trzydniowka
A jednak. :baffled:Dużo zdrówka.

nie chcę robić z gęby du** bo później mogłabym mieć problemy z dostaniem pracy.
Rozumiem Twoje rozterki, ale chyba dobrze robisz.

Jeszcze niecałe 2 godzinki i może wygram ten komplecik:-):
NOWY-SUPER MARYNARSKI KOMPLECIK DLA SYNKA-80 (382055111) - Aukcje internetowe Allegro

Rozumiem Twoje rozterki, ale chyba dobrze robisz.

I o to "chyba" chodzi :-( boję się że strace ten wspaniały kontakt jaki mam teraz z Kubusiem i nikt nie odda mi straconych godzin spedzonych bez niego :-( czuję się 100% mamą taką mamuską opiekuńczą, kochającą ponad własne życie swoje dziecko, w zasadzie kazda mama tak myśli :-D wiem i pamietam co pisały mamy pracujące, że nie jest tak jak myslę i że konkat jest jeszcze lepszy, ale jak nie spróbuje to nie zobaczę.

witam
u nas się też mówi piłka do nogi hehehe
co u nas Wika mi padła umorusana w łożeczku a włożyłam ją tam na chwile żeby wyjść do piwnicy po ziemniaki eh zrobiłam jej butle przebrałam w piżamke obtarłam chusteczkami i tyle śpi dalej
Szyma jak zwykle u sąsiadów szaleje
udało mi się w końcu papuga zamknąc w klatce wlazł tam i skusił się na nowa kolbę i pożądek hheheh mamy ci eptaszku
w pracy totalny syf i wydaje misię że jest coraz gorzej i na domiar złego z roztargnienia podpisałam się na liście na 20 czerwca i pech chciał mieliśmy kontrol z wewnętrznej i musiałam się tłumaczyć dlaczego śmieszni ludzie no jak dlaczego bom gapa
B w pracy będzie o 23 relacje między nami poprawne nie kłucimy się ale i czułości nie ma bo mam kilka spraw nie domówionych i chciałaym to w końcu z nim wyjaśnić co i jak z tym naszym domkiem itp bo roboty nawet dla nas 2 jest za dużo ale chociaż jakieś priorytety wspólne trzeba ustalić
co do ubrań to ja nowe kupuje na bazarku i w tesco w Szczecinie ale generalnie dla Wiki to mam ful od bratowej i po Szymku (takie uniwersalne) a i tak często zagladam do lumków mamy we wsi aż 3 więc jest gdzie chodzić i są to wtedy ubrania markowe
i nic się już z nimi zego nie dzieje no chyba że szyma zrobi ziurę albo taką plamę że odplamiacz nie ruszy a i jeszcze kupuję czasem jak jest promocja w 5-10-15 też warto

kurcze kopnijcie mnie bo nic mi się nie chce buuuuuuuuuuuuuu

ja padam..Stas tak bidulek kwilil...w sumie to sie trzymal ale wieczorem jego cierpliwosc sie skonczyla i nawet jak raczkowal to kwilil...a dziaselke wciaz pekaly..nawet jak jadl biszkopcika to biszkopcik zrobil sie nagle...czerwony:-(
I ta duchota:crazy:..w nagrodke wpalaszowalm kg czeresni i chyba 10 sielawek - uwielbial te rybke:-):tak:
Tygrysku - powodzenia przy stole...mam na mysli szczera rozmowe z B
Majandra - oj zes sie przyczepila...pilka nozna czy siatkowa czy koszykowa;-):-D
Kasia - nic nie stracisz, bedzie dobrze bo dobrze robisz! Ja chyba naleze do przeciwnej odmiany matek niz ty - tzn kocham oczywscie Stasia ale nie wypelnia on wszystkich moich plaszczyzn mentalnych, emocjonalnych i nie wyobrazam sobie calego zycia TYLKO przy nim:rofl2:

śięta racja Hruda dziecko dzieckiem ale trzeba miec alternatywę bo nie wiadomo kiedy nasze słoneczka czy ptaszynki powyfruwają z domku hen daleko jak i my i co wtedy mamcia ze sobą pocznie hm ... a tak jest już alternatywa

reklama
Do góry