reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Mnie z prawej pierwszy raz kopnął :) ruchy ogólnie z lewej. Teraz siedzi po prawej stronie :)

Nie da się węża dłuższego bo to bez sensu będzie wyglądać . W kuchni będzie ok :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie to sie nie pytajcie , czy mnie kuje naciska kopie itd [emoji1][emoji3][emoji3][emoji3]bo ja w tej ciazy to mam wszystko co moze byc możliwe ! Kuje mnie na gorze na dole , kopie po prawej po lewiej , do tego twardy brzuch od 2 dni , napięta skóra , zaraz mi jej braknie , troche mnie brzuch boli ale to nie jest jak do porodu umiem rozpoznać , jest mi słabo , mam mrówki , skurcze łydek , wodę w nogach ...wszystko co możliwe , ja pier&&&&&& !!! [emoji1][emoji1][emoji1][emoji12][emoji12][emoji12][emoji30][emoji30][emoji30][emoji85][emoji85][emoji85][emoji85]Aha i w piątek w szpitali daj mi opocz magnesu jeszcze nospe .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

Ehh zalamal mnie moj chlop przed chwila. Mial przeczytac maila od poloznej bo zna duzo lepiej holenderski i tak kuzwa przeczytal, ze nie przeczytal [emoji35] a teraz sama sobie tlumaczylam i okazalo sie, ze sama musze sie umowic na USG!!! No kuzwa mac!!! Mail wyslany 5 tygodni temu! A ja dopiero dzisiaj wyslalam formularz zgloszeniowy!
Chlopa udusze bo zobaczyl tylko zalaczniki a samego maila nie przeczytal a mi powiedzial, ze jest tylko formularz do wydrukowania do poloznej!! [emoji35]
Ehhh w ciag mu 2 dni roboczych mam dostac termin, tylko pieron wie ile bede teraz czekac na USG skoro tak pozno sie zglosilam :(

9tc [emoji7]

-India babelki tez po srodku wysoko byly po murzynku swiatecznym :)

-Ola to zalezy jak sie dziecko ulozy. Moja dzis daje w zebra po prawej czasem kopnie po lewej.

-Kulcia ale w lazience nie ma wgl miejsca tak? ?

-OlaMagda wytrzymaj jeszcze troche kochana. Bierzesz magnez? Pamietasz o nim?

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Olcia a ja nic nie mam :D
W tych tabletkach co mam jest 90 mg magnezu a Ty ile mialas??
Paraplu a nie masz tam Polskiej przychodni bo tak tłumaczyć to przekichane i nie można z wizyty na wizytę?
Kulcia ale Ty to brzuchal masz duuzy:)
Dobrze ze juz macie ogarniete to mieszkanie bo niedługo bobas przyjdzie na świat:)
My myślę ze się przeprowadzimy do końca czerwca facet z meblami mial przyjechać w sobotę ale jednak będzie w środę ...
India Ty robiłaś w 20tyg 3d? I polowkowe? Osobno?

Oj Paraplu przekichane ale z chłopami taka robota. Nic nie poradzisz.

Jest miejsce na pralkę ale nie moją :) musiałaby mieć wsad od góry. W kuchni będzie okej.

No mam bęben jak szalona :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kulcia cudny masz bebenek :* nie przeszkadza Ci juz?

Olus no wlasnie nie mam polskiej poloznej w okolicy :( oj wiesz tlumaczenie to nie problem bo bym sobie w tlumacza wrzucila ale chlop powiedzial, ze on chce przeczytac sam tego maila i mi powie co i jak no i tak przeczytal, ze wszystko mi opadlo :(

co mnie ogromnie cieszy to to ze moja miescinka jest w prowincji Zuid-Holland a w tej prowincji jest jednyny w Holandii polski kraamzorg czyli instytucja zajmujaca sie mama i dzieckiem od pierwszych godzin po porodzie. Bede miala w domku polska pielegniarke przez pierwsze kilka dni po porodzie dla mnie to ogromny plus to nie ma to jak uczyc sie w swoim wlasnym jezyku. Jak dostawiac dzidzie do cyca co poprawic, takie niuanse slowne proste w ojczystym jezyku w obcym juz moga nie byc takie oczywiste.

9tc [emoji7]

Do góry