Ta lekarka tak mi to dziś tłumaczyła,że myślałam,że są te 5 w 1a teraz rzeczywiście czytam,że już nie ma. Już mi tak zamieszała w głowie,że już nic z tego nie wiem. Czyli jeśli chce 6 w 1 to kupuję szczepionkę w aptece na którą ona musi mi dać receptę tak? Jak się ta szczepionka nazywa ?
reklama
Nadziejka96
Fanka BB :)
No ja właśnie też mam biedronke bliżej niż rossmana i zawsze tam kupuje i nawet nie wiem o jakie chusteczki z rossmana wam chodzi za bardzo . ;p
My też szczepimy tymi refundowanymi szczepionkami; )
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
My też szczepimy tymi refundowanymi szczepionkami; )
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
viola150
Kasiu u mnie w przychodni nie przyjmują szczepionek kupionych samemu tylko kupuje sie u nich u lekarza. Bo boja sie tego jak szczepionki sa przechowywane itp a z przychodni to pewnosc przechowywania w lodówce i odpowiednich warunkach.
Ale wiem że gdzieniegdzie kupuje sie samemu bo czasem ludzie dzwonili i pytali o ceny szczepionek.
U mnie w przychodni cena 6w1 to 200zl lub teraz jakies nowe wrszly z innej firmy za 150zl ale my zdecydoealismy sie na te co są juz dluzej na rynku.
India ma rację co do 5w1, sa wycofywane.
Szczepienie jest po 6tyg, potem w 3miesiącu i na przełomie 4/5miesiaca. Potem jest darmowa mmr na roczek i znów platna 6w1 na półtora roku.
Jeżeli tobie lekarka powiedziała ze bedziesz musiała kupic to masz szanse znaleźć gdzie jest najtaniej i tam sobie zakupić.
Ta 6w1 to Infanrix hexa- podzwon po aptekach i popytaj o ceny i wtedy idź po receptę jak znajdziesz.
Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale wiem że gdzieniegdzie kupuje sie samemu bo czasem ludzie dzwonili i pytali o ceny szczepionek.
U mnie w przychodni cena 6w1 to 200zl lub teraz jakies nowe wrszly z innej firmy za 150zl ale my zdecydoealismy sie na te co są juz dluzej na rynku.
India ma rację co do 5w1, sa wycofywane.
Szczepienie jest po 6tyg, potem w 3miesiącu i na przełomie 4/5miesiaca. Potem jest darmowa mmr na roczek i znów platna 6w1 na półtora roku.
Jeżeli tobie lekarka powiedziała ze bedziesz musiała kupic to masz szanse znaleźć gdzie jest najtaniej i tam sobie zakupić.
Ta 6w1 to Infanrix hexa- podzwon po aptekach i popytaj o ceny i wtedy idź po receptę jak znajdziesz.
Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
viola150