reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ta lekarka tak mi to dziś tłumaczyła,że myślałam,że są te 5 w 1a teraz rzeczywiście czytam,że już nie ma. Już mi tak zamieszała w głowie,że już nic z tego nie wiem. Czyli jeśli chce 6 w 1 to kupuję szczepionkę w aptece na którą ona musi mi dać receptę tak? Jak się ta szczepionka nazywa ?

reklama
Kasia, zapytaj w przychodni, u nas sie nie kupuje samemu
Moze Wasza przychodnia ma zapas 5w1 i malo pacjentow na te szczepionki i dlatego Ci lekarka o nich wspominala?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No ja właśnie też mam biedronke bliżej niż rossmana i zawsze tam kupuje i nawet nie wiem o jakie chusteczki z rossmana wam chodzi za bardzo . ;p

My też szczepimy tymi refundowanymi szczepionkami; )

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiu u mnie w przychodni nie przyjmują szczepionek kupionych samemu tylko kupuje sie u nich u lekarza. Bo boja sie tego jak szczepionki sa przechowywane itp a z przychodni to pewnosc przechowywania w lodówce i odpowiednich warunkach.

Ale wiem że gdzieniegdzie kupuje sie samemu bo czasem ludzie dzwonili i pytali o ceny szczepionek.

U mnie w przychodni cena 6w1 to 200zl lub teraz jakies nowe wrszly z innej firmy za 150zl ale my zdecydoealismy sie na te co są juz dluzej na rynku.

India ma rację co do 5w1, sa wycofywane.

Szczepienie jest po 6tyg, potem w 3miesiącu i na przełomie 4/5miesiaca. Potem jest darmowa mmr na roczek i znów platna 6w1 na półtora roku.

Jeżeli tobie lekarka powiedziała ze bedziesz musiała kupic to masz szanse znaleźć gdzie jest najtaniej i tam sobie zakupić.
Ta 6w1 to Infanrix hexa- podzwon po aptekach i popytaj o ceny i wtedy idź po receptę jak znajdziesz.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry