reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Raczej się zmywają te farby, ale ja nie miałam tak, że to co już złapało jaśniej to się robiło z czasem ciemniejsze.
Ale kolor się zmienia,spiera jak przy farbie. Na górze Link do syossa - tylko 3 odcienie

reklama
Madzia, nasza skarbnico wiedzy :)
Ja wiem, że inaczej wychodzą, farbuję nałogowo, co chwilę zmieniam :)
Właśnie te prodigy mi się najbardziej zawsze podobały, nie licząc czarnych odcieni, bo te to zawsze wychodzą.
Czyli np. mogłabym zrobić jedną kąpiel i nałożyć farbę? :D

Madzia ja się skłaniam do tej kąpieli tylko proporcje mi pomóż dobrać. .. mam dosyć krótkie włosy... ale nie wiem jak technicznie przygotować tą mieszankę. ...

Nuska mi się podoba imię Nastia, i myślę że nie będzie z nim problemu, ja znam Nansi, Tajsire i nie było z tym problemu a Nastia? Juz ostatnio gdzieś słyszałam to imię :)
Dziewczyny odważne jesteście, ja bym w życiu sobie sama włosów nie pofarbowała, no może jak bym miała baaardzo krótkie :p Ja bym chętnie zaadoptowała młodszą fryzjerkę mojej stałej fryzjerki ... jak mi umyła i wysmarowała czymś fajnym włosy i wyprostowała to do dzisiaj pachną i są prawie proste i się nie plączą jak zawsze :) A co do farbowania to mój mąż się zgodził na farbowanie na swojej głowie :p

Nuska mi się podoba imię Nastia, i myślę że nie będzie z nim problemu, ja znam Nansi, Tajsire i nie było z tym problemu a Nastia? Juz ostatnio gdzieś słyszałam to imię :)
Dziewczyny odważne jesteście, ja bym w życiu sobie sama włosów nie pofarbowała, no może jak bym miała baaardzo krótkie :p Ja bym chętnie zaadoptowała młodszą fryzjerkę mojej stałej fryzjerki ... jak mi umyła i wysmarowała czymś fajnym włosy i wyprostowała to do dzisiaj pachną i są prawie proste i się nie plączą jak zawsze :) A co do farbowania to mój mąż się zgodził na farbowanie na swojej głowie :p[/QUOTE

Jak to? Chcesz go przefarbować?

Len tez spoko ale czy to jest trwały efekt. .. hmmm

a z tą kąpielą to zastanawia mnie co ile się myje tym włosy i czy za każdym razem trzeba rozjaśnia cz nowy kupować bo przecież on się utleniania a nie w leje my wszystkiego do tego szamponu. ..

Madzia, nasza skarbnico wiedzy :)
Ja wiem, że inaczej wychodzą, farbuję nałogowo, co chwilę zmieniam :)
Właśnie te prodigy mi się najbardziej zawsze podobały, nie licząc czarnych odcieni, bo te to zawsze wychodzą.
Czyli np. mogłabym zrobić jedną kąpiel i nałożyć farbę? :D

Odpowiem zbiorowo:D
Właśnie o to chodzi!:)
Kąpiel rozjasniajaca nie stosuje się na codzień, traktuje się ją jako zabieg rozjasniajacy:) najlepiej robić ja raz na dwa tygodnie ( do momentu aż kolor Cię zadowoli;) jeśli przeszkadza nam czerwień czy rudosc możemy stonowac włos farba bez amoniaku od razy po zabiegu:)
India możesz dziś zrobić kąpiel rozjasniajaca, później zmyć mieszankę, wysuszyć włosy, zobaczyć jaki kolor wyszedł i jeśli będzie nieciekawy, nałożyć farbę o ton jaśniejsza od uzyskanego:) czyli teraz proponowałabym kupić farbę w kolorach jasnego do średniego brazu w odcieniu natury ( natura ma cyferke 0 czyli np. 1.0, 5.0, 6.10:)

Madzia ja się skłaniam do tej kąpieli tylko proporcje mi pomóż dobrać. .. mam dosyć krótkie włosy... ale nie wiem jak technicznie przygotować tą mieszankę. ...

Procentowo na skład jednej kapieli:)
50% rozjaśniacz ( zmieszane proszek i aktywator) możesz po raz pierwszy użyć pół opakowania rozjasniacza:)
25 % szampon
25 % odżywka
:))

Wiiktoriiaaa jak czytałam o tym imieniu to od 2014 w Polsce nadano je 42 razy ;p nie wiem jak wcześniej ;p
I spotkałam się z artykułem, że chyba w Warszawie kilka lat temu w USC nie chcieli się zgodzić na Nastię, bo stwierdzili, że to zdrobnienie od Anastazja ;/
Ale później znalazłam chyba na stronie Rady Języka Polskiego, że (cytuję) "Nastia jest obecnie pełnoprawnym imieniem, funkcjonującym w sposób samodzielny, choć oczywiście wywodzącym się od imienia Anastazja − podobnie jak w przypadku imion: Lena, Elena, Nela (Helena), czy Nadia (Nadzieja." i to mnie uspokoiło :D

reklama
Do góry