reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ja nie pale juz ponad rok :-D i bardzo happy jestem, bo jak smok jaralam
Przypomnialo mi sie, jak mialam 20 lat to po zapaleniu oskrzeli i antybiotyku okres mi sie nie chcial skonczyc. Chyba ze 30.dni w sumie mialam. Schudlam 8 kg. W koncu pojechalam do szpitala,jakos po 18 dniach i lekarz ch...przyszedl wraz ze studentkami mnie zbadac i powiedzial ze woli, zebym sie na to badanie nie zgodzila, bo on nie ma w zwyczaju badac krwawiacych kobiet i lepiej, zebym poszla jutro rano do swojego lekarza. Bylo mi tak glupio i czulam sie tak okropnie, ze wyszlam.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a może Aga okres ci się zbliża tylko boli bardziej przez torbiel. .. mnie plecy zawsze bolały przy @.. ale ja miałam bolesne bardzo okresy aż do utraty przytomności czasami...

nudzi mi się dziewczyny...
a wy jeszcze o fajkach gadacie eh...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, wiem, że tu problemy się rozgrywają, ale jestem po wizycie i bardzo mi ulżyło! Pani doktor przeprowadziła dogłębny wywiad i przeprowadziła badania. Jest endokrynologiem i ginekologiem, więc miałam wszystko w jednym. Sprawy endo - idealnie. Wyniki na takim poziomie, jakiego jeszcze nie miałam odkąd wiem o niedoczynności - 1,5 TSH i 1,2 ft4. Idealnie, chociaż jak ktoś nie miał z tym styczności wiadomo, że wartości nic nie powiedzą. Jedynie mam malutką tarczycę i nigdy nie będzie dobrze pracować, więc całe życie na lekach, ale to nic. Damy radę ;) Muszę zrobić wyniki w kierunku Hashimoto, bo już kiedyś miałam podejrzenie, ale to mi raczej w ogólnym rozrachunku nic nie zmienia.
A ważniejsze - ginekologiczne - pani doktor stwierdziła, że jakiś ślepy konował-imbecyl mnie badał. Owszem, jeden jajnik ma strukturę policystyczną, ale drugi jest jak najbardziej w porządku. Mało tego - mam śliczny owulacyjny pęcherzyk, i grube endometrium, owulacja na dniach, najlepiej starać się w weekend. Nie mam cienkiego endometrium jak mówił pan doktor - przeciwnie, bardzo grube, i jak uda się załapać, to jest się w co wczepiać. Tyłozgięcie macicy jest, ale w granicach normy, nie takie straszne jak mówił doktor. Mam usg nawet mojego jajnika i pęcherzyka zwiastującego owulację, modlę się, żebym za dwa-trzy tygodnie popatrzyła na nie jako na to, które dało mi dziecko!
Pani doktor powiedziała, że na spokojnie mogę działać, a jeśli nie wypali w tym miesiącu, mam przyjść w przyszłym na monitoring.
Może to głupie, ale dała mi nadzieję jakiej nigdy nie miałam. I wiarę. Że się w końcu uda, kiedyś.. Może teraz. Jechane więc, poduszka pod tyłek i czekanie na cud!
M. był ze mną, mówi, że jak wyszłam rozpromieniona to myślał, że dowiedziałam się o niespodziewanej ciąży, bo tak wyglądałam. Ciąża to jeszcze nie jest, ale jest na nią szansa. Cieszę się!

Hej, wiem, że tu problemy się rozgrywają, ale jestem po wizycie i bardzo mi ulżyło! Pani doktor przeprowadziła dogłębny wywiad i przeprowadziła badania. Jest endokrynologiem i ginekologiem, więc miałam wszystko w jednym. Sprawy endo - idealnie. Wyniki na takim poziomie, jakiego jeszcze nie miałam odkąd wiem o niedoczynności - 1,5 TSH i 1,2 ft4. Idealnie, chociaż jak ktoś nie miał z tym styczności wiadomo, że wartości nic nie powiedzą. Jedynie mam malutką tarczycę i nigdy nie będzie dobrze pracować, więc całe życie na lekach, ale to nic. Damy radę ;) Muszę zrobić wyniki w kierunku Hashimoto, bo już kiedyś miałam podejrzenie, ale to mi raczej w ogólnym rozrachunku nic nie zmienia.
A ważniejsze - ginekologiczne - pani doktor stwierdziła, że jakiś ślepy konował-imbecyl mnie badał. Owszem, jeden jajnik ma strukturę policystyczną, ale drugi jest jak najbardziej w porządku. Mało tego - mam śliczny owulacyjny pęcherzyk, i grube endometrium, owulacja na dniach, najlepiej starać się w weekend. Nie mam cienkiego endometrium jak mówił pan doktor - przeciwnie, bardzo grube, i jak uda się załapać, to jest się w co wczepiać. Tyłozgięcie macicy jest, ale w granicach normy, nie takie straszne jak mówił doktor. Mam usg nawet mojego jajnika i pęcherzyka zwiastującego owulację, modlę się, żebym za dwa-trzy tygodnie popatrzyła na nie jako na to, które dało mi dziecko!
Pani doktor powiedziała, że na spokojnie mogę działać, a jeśli nie wypali w tym miesiącu, mam przyjść w przyszłym na monitoring.
Może to głupie, ale dała mi nadzieję jakiej nigdy nie miałam. I wiarę. Że się w końcu uda, kiedyś.. Może teraz. Jechane więc, poduszka pod tyłek i czekanie na cud!
M. był ze mną, mówi, że jak wyszłam rozpromieniona to myślał, że dowiedziałam się o niespodziewanej ciąży, bo tak wyglądałam. Ciąża to jeszcze nie jest, ale jest na nią szansa. Cieszę się!

Super!
W końcu lekarz z prawdziwego zdarzenia!:))
To teraz tylko musisz działać maleńka!:))

Ania cudne wieści . bardzo się ciesze :D to widzę , że bedziez miała Weekand wyjęty z życia[emoji14]
Jak długo u Was starania?

Aga powiem tak. Jak do lekarza nie pójdziesz to się nie dowiesz bo tutaj lekarzy nienma kochana.
Dobrze Ci radzilysmy żebyś się do jakiegoś udała albo od razu na ip. To nie są żarty , jesteś po przejsciach a nie chcesz zadbać o to co się dzieje w środku Ciebie?

Życiowa no :D

Ja siedzę z chłopcami. Ciele chcą jeść! Gdzie to mieszczą? ;p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ania, świetnie :-) bardzo się cieszę, bo niedługo wrzucisz nam dwie kreski. Wszystkie będziemy na nie czekać :D

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja będę czekać!:DD

AniaH - jedz dużo i oszczędzaj się:) Wiem co mówię bo sama po takim intensywnym weekendzie jestem:p

Aga... Róbta co chceta!
Już raz Ci dziewczyny pisały żebyś wcześniej poszła do gina to nie słuchałaś, teraz piszą żebyś odwiedziła lekarza bo to niebezpieczne, to masz to w tyłku i zadajesz kolejne pytania... Co musi się stać żebyś poszła po rozum do głowy?
Biały śluz mówisz...to pewnie ciąża... tak piszą w internetach.

Do góry