reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WSZELKIE dolegliwości- czyli zdrowie kwietniówek

Dziewczyny cudowny lek. Woda z cytryną na czczo. 30 minut od wypicia normalnie ulga nieziemska. POLECAM!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Woda przegotowana czy mineralna? I ja od kilku dni cierpię na zaparcia :/
Ogólnie żołądek mi od wczoraj dokucza i mnie boli. Zawsze no-spa pomagała, teraz biorę ją na skurcze codziennie i żołądek i tak boli. Pewnie jest ściśnięty przez macicę.

Dziewczyny, mam pytanie z serii intymnych. Czy któraś z Was też ma opuchnięte wargi sromowe? Ja od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie dość znaczną opuchliznę na jednej z warg sromowych i zastanawiam się czy to normalne w ciąży? :confused:

Ja mam, nie jedna strone a obie... Sa dwie wersje
1) tak to normalne bo puchniemy w ciazy nie tylko na dloniach i stopach
2) nie, jezeli jest to oznak jakies choroby czy dolegliwosci (np.jezeli cale cialo puchnie to zatrucia ciazowego) i do tego np szczypie (np.grzybica, jakas infekcja)
a w moim przypadku przepuchliny pochwowej, ale Tobie to raczej nie grozi bo nie rodzilas jeszcze.

Zacznij od tego ze wyeliminuj bielizne z koronkami i typu string. Moze to jest przyczyna a te miejsca sa bardzo uwrazliwione w ciazy.
Jezeli nie pomoze, a nie boli ani szcyzpie to mozliwe ze wsio jest ok, ale nie zapomnij powiedziec o tym ginekologowi przy nastepnej wizycie. Najlepiej zeby Ciebie obejzal.

Laurka ja mam wargi nabrzmiałe i takie większe, ale to raczej związane jest z lepszym ukrwieniem itd, a to co opisujesz kiedyś miałam, ale w ciąży nie byłam i okazło się,że przy depilacji/golenia musiałam naruszyć meszki włosa i zrobiło się zapalenie i właśnie tak jedna warga mi się znacząco powiększyła. No i lekarz stwierdził właśnie takie coś. Może depilowałaś lub goliłaś się jakoś niedawno? No najlepiej pokazać lekarzowi...bo nigdy nie wiadomo.

Dzięki dziewczyny. Lekarz, jak mnie badał ostatnio, to już to miałam, więc pewnie widział i nic na to nie powiedział. A ja wtedy na wizycie zapomniałam mu o tym powiedzieć. Nic mnie nie boli, nie swędzi, a stringów już dawno nie noszę, bo po prostu w ciąży przestały być wygodne ;-) No ale w razie czego, faktycznie zapytam na następnej wizycie.

Laurka Ja mam nabrzmiałe i drażliwe, ale to po luteinie dopochwowej, jak ze mnie wypływa reszta tego syfu i zostaje na wkładce to tak mi się dzieje, jak raz nie wezmę tylko włożę sobie lactovaginal to od razu przechodzi, więc co kilka dni robię przerwę na pół dnia i jest ok

reklama
Do góry