reklama

Wszystko dla maleństwa

no ja sobie nei wyobrażam nie wyprać nowych ciuszków. ze sklepu zarazki różne można przynieść. chociaż bodziaki kupowałam zamknięte komplety to i tak wszystko będzie w listopadzie prane - nie ma innej opcji.
jak dla siebie kupuję bieliznę to też zawsze ją piorę przez pierwszym założeniem. no wiec tym bardziej dla dziecka tak trzeba

reklama
Prasowanie też się zaleca....wysoka temperatura żelazka również zabija bakterie... nie wiem jak to będzie u mnie bo generalnie ja nie używam żelazka prawie w ogóle...nie cierpię tego zajęcia.

hehe co do prasowania to jak kto woli :) moja koleżanka mówiła, że na początku prasowała ale szybko przestała bo według niej to nie ma sensu.
ja np. nie suszę w suszarce bo ciuchy się bardzo niszczą. pościele, ręczniki i takie tam głupotki wrzucam do suszarki, ale rzeczy nie.
ewwe witaj w klubie. ja i prasowanie to dwie różne sprawy :d

no wlasnie ja zelazko mam..... bo mam heh
a z tymi bakteriami...:sorry2:
no nie bede wychowywac Michaelki Jacksonki:baffled: :rofl2: mysle ze to zbyteczne, szuszarke uzywam bo to dla mnie komfort i oznaka pustego miejsca w lazience, oczywiscie nie do wszystkiego,ale jak narazie nie mialam wiekszych problemow z ciuszkami, wiekszy mialam jak wypralam w Pl w proszku mamy:szok: kolory uciekly heeh

poza tym dziecko na codzien bedzie mialo stycznosc z roznymi bakteriami i mysle ze powinno sie uodparniac, np tu jak ide do szpitala to nie potrzebuje nic, tylko na wyjscie jakies ubranko dla malucha, wiadomo ciuszki szpitalne sa czyste ale myslicie ze ktos je prasuje?? :-D nieeee

reklama
No w upały to ja też odkładałam prasowanie na potem. Ale jak jest chłodek w mieszkaniu, włączam sobie dobry film, staję przy desce i mogę prasować i prasować :) Lubię ten efekt jak z czegoś pomiętego robi się takie gładkie i bez zgięć :) Mam nawet takie fajne mini-żelazko turystyczne. Do prasowania małych ciuszków będzie jak znalazł :)
A w zamian za prasowanie poproszę, żeby ktoś za mnie poodkurzał, bo tego nienawidzę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry