reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Witam sie po weekendowo.Widze ze wpadlyscie na temat prezentow i tradycji.U mnie nikt sie nie wyrywa z prezentami (na ktore nigdy nie liczylam).Ja sama jak szloam w odwiedzin do swierzo upieczonej mamusi to kupowalam np ubranka na 6+ miesiecy do tego jakas grzechotke eventualnie misia bez dlugich klakow.
U nas jedyna tradycja jest taka ze ojciec meza wyprawia chrzciny dla wszystkich swoich wnukow a pieniazki podarowane przez gosci trafiaja w rece rodzicow na poczet dziecka.To wymysl mojego tescia sprzed 18 lat i dalej sie tego trzyma (8 wnukow pozniej).Skoro tak chce to napewno nie bede sie z nim klocic ;)

reklama
U nas też raczej nie ma żadnych tradycji, a chcę wszystko kupić sama, a nie stresować się później na porodówce i liczyć, że ktoś kupi mi coś w prezencie albo narzeczony wszystko załatwi. W związku ze znanym powiedzeniem "umiesz liczyć, licz na siebie" chcę wszystko skompletować sama. A prezenty odwiedzającej mnie rodziny i znajomych... no cóż :) Miło z ich strony, ale to co mam upatrzone wolę zakupić sama :)

crazy mamo moze on nie przewidzial takiej ilosci wnuków ;)
Do mnie wczoraj przyjechal przewijak na łóżeczko - taki nakładany, byłam zaskoczona że ma kołeczki żeby się z łóżeczka nie zsunął - polecam serdecznie, nie ma potrzeby stawiania dodatkowego mebla, a i tak pewnie sie przyda tylko na kilka miesiecy bo potem dzidzie tak ruchliwe pewnie beda chcialy zleciec :/

Wczorajsze zakupy :-)

100_11461.jpg100_11481.jpg100_11471.jpg100_11501.jpg100_11491.jpg100_11511.jpg
100_11451.jpg

Załączniki

• 100_11561.jpg
    100_11561.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 59
  • 100_11571.jpg
    100_11571.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 62
  • 100_11541.jpg
    100_11541.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Ewela - wózek prezentuje się extra
Claudia - śliczne ciuszki - ja ostatnio natrafiłam w h&m na wyprzedaż małych rzeczy - mozna było skompletowac taki śliczny jakby aksamitny dresik- bluza i spodeneczki - już stałam przy kasie - wybrałam w soczystym zielonym kolerze, ale była kolejka i zaczęłam się zastanawiac - komplecik wypadał tanio, bo w sumie 24zł, ale był zaledwie w rozmiarze 56 i tak się zastanaowiłam i z bólem serca odłożyłam - ustaliłam, że jak nastepnym razem ten sklep odwiedzę i jeszcze będzie to wtedy kupię ;-)

a oto mój ostatni i mam nadzieję, że ostatni zakup dziecięcych akcesorii - udało mi sie kupic fajny zestawik akcesoriów do poznakci- w dodatku w fajnym pudełeczku- a kosztowało niecałe 10zł, podoba mi się pozytywka - może wizualnie żadne cudo, ale ma moją ulubiona kołysankę (babcia mi śpiewała;) i w dodatku przy naciaganiu nie wydaje dźwięków rozbudzających maluszka - pamiętam wzdrygania Kuby jak chcielismy nakręcić pozytywkę i niestety okazuje się , że nadal wiekszośc pozytywek przy wyciąganiu sznureczka wydaje ten okropny zgrzyt...niektóre juz na zaś:-D np śliniak rolowany Tommy, albo taki gryzak do nauki jedzenia owoców - podobno bardzo fajny wynalazek ...a na butelkę zdecydowałam się jednak dr Browna - kupiłam 120ml szeroką (bardzo fajnie wyprofilowana ) i dostałam gratis małą 60ml - tak więc się opłacało bo wydałam na to 25zł - butelki są antykolkowe i mają załączoną szczoteczką do czyszczenia tego lejka...

DSC00368.jpg
kupiłam też welurowego pajacyka na wyjście ze szpitala - foto jest trochę naświetlone - bo w rzeczywistości jest idealny róż z fioletem z bardzo subtelnym haftem - w sumie czegoś takiego szukałam, choc mojemu starszemu synkowi się niepodoba:-(
DSC00371.jpg

Przyszła dzisiaj moja posciel :) Na zdjęciu kolory wydają się bardziej żywe ale może to i lepiej.
**''BABY-RAJ'** 3el. pościel PROMOCJA 120x90 (1341576989) - Aukcje internetowe Allegro - paseczki nr 17
Ogólnie jest ładna. I muszę pochwalić Pocztę Polską bo ostatnio trochę na nią jechałyśmy ale Pan dzisiaj był bardzo miły. U nas na dole niestety nie ma jeszcze dzwonka a często rano drzwi są zamknięte i ni jak ma się ktoś dostać do środka. Kurierzy przynajmniej mają nr tel, poczta nie. Pan zostawił awizo z numerem telefonu, zadzwoniłam do niego i powiedział, że podjedzie jeszcze raz miedzy 13 a 15. Ja poleciałam tylko na chwilkę do sklepu o 13 bo pomyślałam, że i tak nie bedzie zaraz po 13. A on był, z daleka widziałam jak auto odjeżdza. Zadzwoniłam jeszcze raz a on powiedział, że podał babci z dołu przez okno. Babcia czyli tesciowa wuja jest lekko niekumata i nie może otwierać drzwi podczas nieobecności wuja, ale na tyle kumata żeby odbierać moje paczki przez okno i jeszcze je podpisywać bo to już się zdarzyło któryś raz. Pan naprawde jak na takich pracowników zadał sobie trochę trudu i można......

Czekam jeszcze na jedna paczkę od kuriera. Chyba poczta w obecnym czasie dostarcza prędzej. Juz nic wiecej przed swietami z allegro nie chce zamawiać. Teraz to pewnie sam burdel mają na poczcie i w oddziałach kurierskich wiec nie chce sie wkurzac. Podjade do sklepu po reszte drobiazgów.

A wczoraj kupiłam kolejne super ciuszki w lumpku. Widze, że się juz fura robi, mimo że też mam dopiero jakąś połowe z tego co Claudia. A jeszcze coś mamy dostac po S bratanku. Ale teraz chce pokupować trochę cieplejszych dresików z rozpinanymi bluzami. Niby troche ciuchów mam ale sama nie wiem co z czym później ubrać, zastanawiam sie czy w samym pajacyku dziecku nie bedzie zimno w domu. Pod to pewnie lepiej założyć jakies body co?? To kilka ciuszków z wczorajszych łowów. Najlepsza jest kurteczka :))

DSCF0183.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg

Ostatnia edycja:
crazy mamo moze on nie przewidzial takiej ilosci wnuków ;)

Powiem tak.Ilosci napewno nie przewidzial ale jest na tyle honorowym facetem ze jego slowo swiete.Pozatym on nie zyje z polskiej emerytury wiec ma inne mozliwosci finansowe(takie o jakich my mozemy pomarzyc).Nie pomyslcie sobie ze jestem materialistka bo nie ale przy blizniakach sie z nimo kase klocilismy bo uwazalismy ze to za duzo nawet jesli w ten sposob chce pomoc.Mimo sporeo konfliktu nie ustapil.Teraz jak chce to niech sponsoruje.Ja go oto nie prosze bo stac mnie na to zeby zrobic impreze dla rodzinki i znajomych.

reklama
zapomniałam całkiem - a chciałabym rady - co myslicie o czymś takim?

__ STERNTALER otulacz BECIK okrycie __NOWE wzory (1337736253) - Aukcje internetowe Allegro

ja chciałam najpierw do fotelika kupić ten kocyk z mikrofazy, ale tu (w dodatku w mojej Bydzi) mam fajną promocję na otulacz Sterntaler (bardzo podobają mi się ich produkty, tylko niestety należą do tych droższych ) - myslę, że w takim przypadku rożek też byłby zbyteczny - tym bardziej, że mam śpiworek ...

co o tym myślicie?

Do góry