reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Ja jestem zdecydowana co do wozka, ale waham sie tylko miedzy Jumperem x, a Bolder Implast. A Wam ktory sie bardziej podoba? No i caly czas sie zastanawiam (o tym juz kiedys pisalam) czy kupic nowy-drozszy- i najwyzej pozniej sprzedac czy kupic uzywany-tanszy. Nadal sie zastanawiam.
Kupilam juz cala wyprawke, jak cos sloze pomoca o spostrzezeniami po zakupach.
Znacie moze butelki Dr. Brown's? Bardzo dobre opinie ma, sprzedawca mi polecil i kupilam. Ale moze ktoas z Was uzywala?

Ja mam Implast Bolder SD, ale jak się sprawuje będę mogła Ci powiedzieć dopiero jak zacznę go użytkować ;) Na razie sobie stoi w pokoju i ładnie wygląda, wszystkie ewentualne plusy i minusy wyjdą dopiero jak już zaczniemy go używać. Teraz to mogę sobie tylko gdybać o zaletach i wadach. Wybrałam wózek, który miał te elementy, na których mi zależało i podobał mi się wizualnie, i tyle.
Jeśli chodzi o butelki to ja zdecydowałam się na Avent. Głównie dlatego, że w ofercie tej firmy wszystko do siebie pasuje - np. z butelki mogę zrobić kubek-niekapek przykręcając do niej ustnik z kubka.

reklama
Ja już też mam sporo rzeczy:) z ubranek to chyba wszystko co trzeba, brakuje trochę kosmetyków do pielęgnacji (kremy, oliwki itp). To już chyba kupię na początku stycznia. No i ciągle mam problem z pościelą- dzisiaj zamierzam wybrać się z mężem do jednego sklepu gdzie może coś fajnego być,a le jeżeli tam nie kupię to będę zamawiać w sklepie internetowym.

Co do butelek to mam 2- dostałam od koleżanki, której córcia nawet nie zdążyła ich rozpakować:) jedna jest z firmy Nuby- koleżanka bardzo ją poleca, mówi że dalej używa tylko tych butelek bo bardzo pasują małej, a druga z Aventa.

w temacie pościeli - wczoraj byłam u znajomej , która z 3 miesiące temu urodziła- i w sumie stwierdziła , że i tak pościeli nie używa - ewentualnie kocyk albo śpiworek i teraz zastanawiam się czy kupować ... bo mam śpiworek i kocyk, i jeszcze ten otulacz, więc może faktycznie wystarczy tylko podusia :) (którą też mam:) - najwyżej jak juz będzie starsze to kupię większy zestaw , bo ja i tak na poczatek chce kołyskę, a tam posować będzie max zestaw 80x60...co myślicie?

Ja pościel kupię dopiero jak mała będzie troszkę starsza. Synek mi się bardzo zsuwał w łóżeczku więc się bardzo bałam, żeby się nie nakrył kołderką. Raz mu się prawie udało. Na początku mała będzie w samym beciku.

A propo poscieli to w sumie ja kupilam, ale tez mysle ze ona to bardziej estetycznie zeby ladnie w lozeczku wygladala, przez pierwsze dwa miesiace raczej bede uzytkowac rozek, kocyki. No wlasnie a propo kocyków, mozecie cos polecic? Viikiigus dostalas juz ten otulaczek, bardzo mi sie podoba i rozmyslam czy nie poprosic mamy o zakup na moje urodziny.
Dzis przywiozlam od mamy i cioci kilka ciuszkow, jutro porobie zdjecia i wkleje ;)

no ja też pościel zakupiłam już, ale na początek użyję tylko ochraniacza, żeby ładnie wyglądało łóżeczko :))
a dzidziusia zapakuję w rożek albo śpiworek, zobaczymy, w czym będzie lepiej

Viikiigus dostalas juz ten otulaczek, bardzo mi sie podoba i rozmyslam czy nie poprosic mamy o zakup na moje urodziny.

ja ten otulacz kupiłam w stacjonarnym sklepie- jest naprawdę uroczy - zdecydowałam, się na ten droższy - juz pisałam , że super gatunek materiału i na pewno wykorzystam i w domku jako właśnie rożek-otulacz, i do fotelika, a jak się ociepli i śpiowerek do wózka okaże się zbyt ciepły - równiez do wózka się przyda . Ten tańszy -za 65 zł- jakościowo porówanałabym do tych kocyków z mikrofibry

Ostatnia edycja:
ja tez mam posciel bardziej dla wygladu niż użytku. Ochraniacz będę uzywać a w posciel od kołderki włoże kocyk, tak jak pisała Etienne. Noworodki nie potrzebują poduszki. Na poczatek mam rożek a potem taki spiworek no i zawsze mogę przykryc kocykiem. Ja mam z mikrofibry
Śliczny Puszysty Kocyk mikrofibra 76x102 cm BOBAS (1345928124) - Aukcje internetowe Allegro żółty z Misiem. A mikrofibra na pewno jest ciepła i milusia, sama lubie pod takim leżeć :))

reklama
wklejam efekt dzisiejszej sesji ;) poza kilkoma bodziakami wszystko jest z ciucholandu, sukienki zawdzieczam mojej cioci, ktora przetrzymala je po kuzynce ;) nowe rzeczy zakupila babcia, jak przywiezie to znow zrobie zdjatka.

Załączniki

• P1010296.jpg
    P1010296.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 75
  • P1010302.jpg
    P1010302.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 65
  • P1010298.jpg
    P1010298.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 88
  • P1010304.jpg
    P1010304.jpg