reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Dziewczyny jeszcze jedno żeby była jasność :-D nigdy nie powiedziałam :no::no::no: ze jak nie kupujecie monitora to nie dbacie o bezpieczeństwo swojego dziecka :-)

Gosia
ja myślę ze nikt tu nikogo nie obraził nie zapędzajmy się w kozi róg bo zaczyna się wyolbrzymianie troszkę - myślę ze dziewczyny przeciwne monitorowi są na tyle pewne swej decyzji i wyboru ze nie poczuły się w ten sposób urażone boi nie powinny tak samo jak ja jestem pewna swojej a ich zdanie cenie i szanuje co nie znaczy ze się z nim zgadzam :-)
Mam nadzieje ze na tym zakończymy temat bo nie ma sensu go ciągnąć - oczywiście opinie na temat monitora dalej mile widziane - mam na myśli tylko sprawę kłótni, która tak naprawdę kłótnią nie była ;-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
no właśnie, nie zamierzamy się kłócić, tylko każda mówi swoją opinię i zdanie o czymś, przeca nie będziemy jednym głosem śpiewać :))
a co do monitora i bezdechu to uważam, że jeśli dziecka nie będziemy układać do snu na brzuszku i boku ( chodzi o spanie bez możliwości obserwacji dziecka) to nic mu się nie stanie, bo to jest główna przyczyna śmierci łóżeczkowej, pomijając fakt urodzenia malucha z bardzo niską masą bądź innymi "defektami", ale nie osądzam źle tych z was, które zechcą mieć ten gadżet :) w końcu wszystko to produkują, aby ułatwiać nam życie i jak chcemy wydać na to pieniążki, to nie ma sprawy :)

No właśnie, przecież nic o kłótni nie pisałam ani do konkretnej osoby. Wyraziłam swoją opinie ogólnie i swoje zdanie.
po coś te monitory oddechu wymyślili i na pewno nie tylko po to żeby zdzierać kasę
My na szczęście mamy wybór, kiedyś nasze mamy nie miały takiej możliwości.:-)

Co do łóżeczek to ja będę miała łóżeczko drewniane w sypialni i skusimy się jeszcze na łóżeczko turystyczne, które będzie mogło stać w pokoju dziennym. Łóżeczko zwykłe kupią nam dziadkowie, a ponieważ my lubimy jeździć to turystyczne się też sprawdzi. Już nawet wybraliśmy je : https://ssl.allegro.pl/titi-lozeczko-turyst-kojec-polka-baldachim-i1241310632.html , kolor beż.
.
Ja tez inwestuje w 2 lozeczka.Niestety nie mam wyboru poniewaz mam domek 2 pietrowy Na poczatek mam taka mniejsza wersje normalnego drewnianego lozeczka ktora zmiesci mi sie do sypialni kolo naszego lozka na pietrze.Jak bede miala jutro moment to wstawie wam zdjecie.Natomiast turystyczne zamierzam postawic na dole w salonie zeby malenstwo miec caly czas pod reka w ciagu dnia.
Odnosnie monitorow oddechu to ja sie wstrzymuje za to napewno zainwestuje w monitor w tym stylu http://www.walmart.com/ip/Mobicam-Baby-Nursery-AV-Monitor/10263832.Dzieki temu bede spokojniej mogla isc odebrac starsze urwisy z autobusu szkolnego nie wyciagajac na mroz malenstwa .Przy blizniakach z tego typu monitoru kozystalam az ukonczyli 3 rok zycia i wiele razy sie przydal.Szczegolnie w nocy.Wtedy oba lozeczka staly w innym pokoju bo nasza sypialnia byla za mala i dzieki temu slyszalam ich kazdy ruch ( ja spie wyjatkowo lekko).

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a mam teraz troszkę z innej beczki pytanie - co sądzicie o pokojach dla dzieci - wspólny cze raczej osobny - oczywiście jak macie dom i możliwości to wiadomo że dwa przynajmniej dla mnie ;-) ale ja np mam 3 pokoje - urządzone trochę tak ze nie da się spać w stołowym pokoju i tu mamy dylemat osobne pokoiki a duzy przedzielimy żeby wyszła mała sypialenka albo wspólny pokój dla dziewczynek

Dziewczyny a mam teraz troszkę z innej beczki pytanie - co sądzicie o pokojach dla dzieci - wspólny cze raczej osobny - oczywiście jak macie dom i możliwości to wiadomo że dwa przynajmniej dla mnie ;-) ale ja np mam 3 pokoje - urządzone trochę tak ze nie da się spać w stołowym pokoju i tu mamy dylemat osobne pokoiki a duzy przedzielimy żeby wyszła mała sypialenka albo wspólny pokój dla dziewczynek

my też mamy 3 pokoiki, nie za wielkie niestety, jeden jest taki bardziej gościnny, w drugim mamy sypialnię, a trzeci jest dla syna
póki co planuję wstawić łóżeczko do naszej sypialni i pewnie dzidzia tam pośpi aż skończy 2-3 latka, a potem przetransportujemy ją do pokoiku syna, chociaż na jakiś czas, syn ma łóżko piętrowe, pod spodem ma teraz biurko, ale potem biurko sie wystawi i dorobi drugie łóżeczko... to pewnie na jakis czas, bo potem trzeba będzie rozdzielić rodzeństwo różnej płci i dzieci wykurzą nas z sypialni hehe

A propo pokoiku i mebelków to u nas jest tak, niedawno zmienilismy mieszkanie i male bedzie moglo miec swoj pokoik, ale mysle ze przeniesiemy go tam troszke pozniej, na razie bedzie spal w sypialni, niestety przenieslismy troszke mebelkow ze starego mieszkania no i malemu trafia sie dwie szafy i kanapa wiec na mebelki dzieciece nie ma szans, ewentualnie poszukamy czegos na zabawki ;) wlasnie przymierzamy sie do malowania i urzadzania jego pokoju ale nadal nie mam pomyslu i koncepcji, kolezanka pomalowala na niebiesko i zrobila takie fale, a potem nakleila rybki efekt swietny ;) ja mysle o namalowaniu takiego wielkiego misia na cala sciane ;) a propo lozeczka to chcemy najzwyklejsze drewniane, na pewno bede musiala kupic nianie elektroniczna, bo pokoj malego jest na drugim koncu mieszkania;) i to chyba tyle na biezaco bede was informowac jak tam postepy z pokoikiem, a propo ciuszkow nadal nic nie kupilam malenstwu ale dzis dowiemy sie plci wiec jak bedzie dziewczynka to kupimy sukienke :D buzka

ja też już chce kupować ubranka i inne rzeczy dla dzidzi... a tu najpierw trzeba mieszkanko urządzić... achh te priorytety ;p
ja pewnie zaczne wszystko kompletować dopiero na przełomie grudnia i stycznia...

reklama
Do góry