reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
DorissŁ ,ja mam właśnie takie tylko w jasnym odcieniu po synu, tylko że mała musi już pewnie siedzieć, a jak dziecko jest starsze to rozkłada się do stoliczka i osobnego krzesełka

DorissŁ ja też myślę o takim. Moja siostra ma takie 2 do dwójki dzieci i do tej pory są używane jako stolik i krzesełko osobno. A póki mały nie będzie stabilnie siedział to będzie karmiony w leżaczku.
Te chicco są fajne tylko jak dla mnie cena to kosmos.

DorissŁ ja też myślę o takim. Moja siostra ma takie 2 do dwójki dzieci i do tej pory są używane jako stolik i krzesełko osobno. A póki mały nie będzie stabilnie siedział to będzie karmiony w leżaczku.
Te chicco są fajne tylko jak dla mnie cena to kosmos.

Gdyby nie to, że rodzina postanowiła zrobić młodemu prezent, to kupowałabym używane, a używane to już za pół ceny można kupić :)

A z takich dużo tańszych krzesełek, to wiem, że ludzie chwalą Antilop z Ikei (z tym, że to już wtedy bez bajerów typu regulacja wysokości itd., no i też dla stabilnie siedzących dzieci).

to z Ikei ma moja tesciowa w domu 2-letni synek szwagra juz w nim nie siedzi a Maja jeszcze nie:) Ale jest tak jak pisze tab proste ale ok. Chyba koło 50zł kosztuje o ile sie nie myle.

sonia fajne to nosidełko, może sie zdecyduje na takie, a jakiej masz firmy?

....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
....

sonia a te nosidelko ma tez opcje żeby byl przodem do ciebie a nie do świata? słyszałam ze to niekorzystne dla dzidziusia , a Twój dzidziek to lubi? ..bo ja mam chustę ale mam straszne problemy z nauczeniem sie motania ,bo nigdy mi nie wychodzi i czekam az sie zrobi stabilniejsza i bede mogla cos innego niz kieszonka zmajstrować. Jestem na chustoforum a tam "przodem do świata " to "zło" hehe i w ogóle ze nosidła sie nie nadają do takich małych dzieci ..i człowiek juz sam niewie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nixi podawalm link jakie nosidelko kupilismy Igorowi-ergonomiczne od urodzenia do 20kg.........Igor zachwycony!!troche kosztuje ale wyszlam z zalozenia ze nie ma co oszczedzac jesli mamy zamiar sie nosic w taki sposob.dziecko przyjmuje w nim naturalna pozycje zabki bez zadnych obciazen stawowo i kregoslupa.latwo sie zaklada -sama daje rade bez pomocy meza.ja polecam serdecznie,zakup bardzo trafiony.

http://allegro.pl/manduca-nosidlo-ergonomiczne-rozne-kolory-i1648321723.html
dla twej wygody wklejam go rowniez tu

reklama
przeniosłam wątki o nosidle tutaj z fotek - bo czuję , że dłuższa dyskusja z tego będzie :)

i w temacie- ja osobiście tez uważam ,że noszenie przodem do świata w takich nosiadłach nie jest dobre dla naszego dziecka- a jak juz chcemy w nosidle nosic to koniecznie pwoinno być szerokie w kroku - bo inaczej dziecko wisi, i cały jego ciężar ciała spoczywa na kroczu - myslę ,że czyje się wtedy tak jak my , kiedy zafundujemy sobie zbyt długą rowerową rundke na niewygodnym siodełku:)

Ostatnia edycja:
Do góry