reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

Ja nadal nie spakowana, a według opini lekarzy "byleby do 36tyg " to zostało mi dwa tygodnie.
Wczoraj mamita tez zdziwiona była, ze ja jeszcze nie spakowana i powiedziała, ze mam to zrobic juz , natychmiast ( a ja jakos nie czuje weny twórczej do tego zajecia :confused: :baffled: )
Najlepsze to jest to, ze ubranek duzo mam ale wyprawki do szpitala jeszcze nie:szok: kórcze muszę ją nabyc na dniach.

reklama
M-ktosiu no to teraz juz pewnie pojdzie bez problemu....
Ja nadal nie spakowana, ale wypralam ubranka dzidzi (cos malo tego) i wyprasowalam. Co do zakupow do szpitala to brakuje mi klapek pod prysznic, pieluch jednorazowych i chusteczek nawilzonych - tych do pupci. Pewnie jeszcze czegos brakuje ale nie pamietam.
Miesiac wczesniej to by wypadalo miec torbe spakowana, ale brak " weny tworczej" u mnie jest zbyt silny :-D
Mona2903 to jak ty masz niby jeszcze dwa tygodnie to sie zacznij pakowac lepiej...

wiecie co ja jeszcze biore do mojej torby 2-3 T-shirty gdyby mi sie zachcialo rodzenia w wodzie, mozna co prawda na golasa ale ja tam sie lepiej czuje jak mam cos na sobie swojego -czasem daja takie koszule szpitalne:baffled:
ja chodze kolo torby jak lew kolo kraty:) ciagle cos dokladam przekladam wykladam ojojoj
anula , kasira, mona mysle ze czas najwyzszy na pakowanko, zebyscie potem nie lataly podomu jak szalone ;-)
o boze niczka klapki pod prysznic -racja ,dzieki lece je pakowac ;-)

No dziewczynki, pakowac sie!!!!!:-D
Moja waliza ;-) sobie juz kompletna stoi i mam spokoj, nie musze sie tym przejmowac......:-)
Co do piersi......to moje ostatnio znowu o rozmiar urosly.....:zawstydzona/y: i jest obecnie 85 E, wiec mam nadzieje ze juz duzo nie urosna, bo gdzie ja taki stanik znajde...:szok:
A wkladki laktacyjne mam z Canpola - czy dobre to sie dopiero okaze....;-)

bywaja dni ze maly sie mniej rusza niz wczesniej , ale mam wrazenie, ze teraz inne sa jego ruchy tzn nie daje typowych kopniakow tylko tak jakby sie przeciagal w brzuszku , tez fajnie!

Ja jakies tam rzeczy do szpitala juz pokupowalam ale torba jeszcze lezy pusta w szafie. pora by sie za nia zabrac bo jakby co to ja panikara polowy rzeczy bym nie zabrala gdyby przyszlo mi sie pakowac w pospiechu. Kilka rzeczy tylko musze dokupic miedzy innymi majtki jednorazowe i wreszcie stanik do karmienia tylko z rozmiarem bedzie kiepsko bo takie wszystkie male te staniki:szok: jakby nie dla matek karmiacych byly szyte. Aha i jeszcze jedna koszule musze kupic bo mam jedna a kiedy to zrobie to nie mam pojecia.

:-) A mnie sie wydawalo ze moj synus w nocy w ogole sie nie rusza, a przynajmnie rzadko...a ostatnio moj M mowi mi, ze jak spalam trzymal mi reke na brzusiu i maly sie strasznie wiercil.....ciekawe, bo jak ja potem wstaje na siku, to nie rusza sie wcale....:-D
A tak w ogole to jest zdecydowanie mniej ruchliwy niz kiedys, za to te rchy sa bardzo mocne i zdecydowane.....mocno sie przeciaga, wypycha stopki po prawej stronie, albo czuje jak sie probuje przewracic z boku na bok....a to jest raczej bolesne...:confused: I ta jego smieszna czkawka, az caly brzucho podskakuje....:-D

reklama
ja rozek i posciel mam nie uprana i nie mam jeszcze koszuli do rodzenia, polozna mowial, ze to moze byc zwykly t-shirt, w kazdym razie ma siegac do pol uda. narazie nic takiego w szafie nie znalazlam.
Ja wkladki laktacyjne kupilam belli.

Do góry