reklama
kinia220v
Fanka BB :)
czesc dziewczyny.Mam pytanie.Otóz moja coreczka ma silna niedowage(2500 w 4 tygodniu zycia)i lekaz kazal karmic tylko i wylacznie piersia ale widocznie mam za malo pokarmu bo malutka nie moze nic przytyc a i jadla niewiele.wiec zaczelam dokarmiac ja BEBIKO wypija 60 ml a reszte dopajam pirsia.Possie ok 10 minut i zasypia.Nie wiem w sumie ile wypija ale na pewno wiecej niz karmienie sama piersia.zastanawiam sie teraz czy dobrze robie tak mieszajac?Moze powinnam karmic tylko sztucznym a dopiero za kilka godzin swoim pokarmem???kupki ma dosyc geste a steka zanim zrobi ,wczesniej nie bylo problemu z kupkami.
Mieszane karmienie jest ok , ja tak karmilam 5 tyg ale pokarmu juz mialam tak malo ze musialam zakonczyc. Najlepiej dawac malej piers bo to jej pierwsze danie a pozniej butelke, sama zobaczysz ile ci zjada z buteli wtedy bedziesz wiedziala ile mleczka robic. Mozesz tez sciagac pokarm zlewac i go przechowywac w lodowce i wtedy dawac jako jeden posilek. Jak sie daje pokarm mamy mozna dawc ile sie datzn na zadanie, a jak podaje sie mieszanke trzeba pilnowac godzin karmienia conajmniej co 3 godz bo brzuszek musi strawc, to wtedy kupki beda ok.
anne
Ja dzisiaj popytam o bebilon pepti,żeby małemu ulżyc z bólami brzuszka i kupkami,jak się uda,to mąż załatwi receptę u lekarza i zaczniemy teraz wprowadzać ten bebilon pepti.Bo nie wiemy czy bez recepty tez można kupić? Starszym dzieciom podawaliśmy bebilon sojowy-bo miały alergię i ten sam lekarz nam go zapisywał na receptę,żeby było taniej,choc i bez recepty można było kupić.Moze i teraz zgodzi się nam pójść na rękę,a jak nie,to i tak będę kupowała,jesli ma pomoc małemu-najpierw się doradzimy lekarza,czy to ma sens wogóle-ale sądzę,że tak
Serduszko1
Dziewczyny ile wasze szkraby zjadają mleczka???? Pytam bo moj to jest cały czas głodny .... przy butli mogłby być 24 h na dobe
Serduszko1
moj je 180 ml co 2 - 2,5 h a czasem co 1,5 h ;o
No to moj podobnie...
reklama
Podziel się: