reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wszystko o karmieniu butelką

rosi mialam to samo ;/ i dokarmialam malego butla ;/ a po tyg dokarmiania nie chcial juz cycka ;/ ech i jest juz tylko na butli a ja stracilam pokarm ;(

reklama
czesc dziewczyny.Mam pytanie.Otóz moja coreczka ma silna niedowage(2500 w 4 tygodniu zycia)i lekaz kazal karmic tylko i wylacznie piersia ale widocznie mam za malo pokarmu bo malutka nie moze nic przytyc a i jadla niewiele.wiec zaczelam dokarmiac ja BEBIKO wypija 60 ml a reszte dopajam pirsia.Possie ok 10 minut i zasypia.Nie wiem w sumie ile wypija ale na pewno wiecej niz karmienie sama piersia.zastanawiam sie teraz czy dobrze robie tak mieszajac?Moze powinnam karmic tylko sztucznym a dopiero za kilka godzin swoim pokarmem???kupki ma dosyc geste a steka zanim zrobi ,wczesniej nie bylo problemu z kupkami.

Mieszane karmienie jest ok , ja tak karmilam 5 tyg ale pokarmu juz mialam tak malo ze musialam zakonczyc. Najlepiej dawac malej piers bo to jej pierwsze danie a pozniej butelke, sama zobaczysz ile ci zjada z buteli wtedy bedziesz wiedziala ile mleczka robic. Mozesz tez sciagac pokarm zlewac i go przechowywac w lodowce i wtedy dawac jako jeden posilek. Jak sie daje pokarm mamy mozna dawc ile sie datzn na zadanie, a jak podaje sie mieszanke trzeba pilnowac godzin karmienia conajmniej co 3 godz bo brzuszek musi strawc, to wtedy kupki beda ok.

Ja dzisiaj popytam o bebilon pepti,żeby małemu ulżyc z bólami brzuszka i kupkami,jak się uda,to mąż załatwi receptę u lekarza i zaczniemy teraz wprowadzać ten bebilon pepti.Bo nie wiemy czy bez recepty tez można kupić? Starszym dzieciom podawaliśmy bebilon sojowy-bo miały alergię i ten sam lekarz nam go zapisywał na receptę,żeby było taniej,choc i bez recepty można było kupić.Moze i teraz zgodzi się nam pójść na rękę,a jak nie,to i tak będę kupowała,jesli ma pomoc małemu-najpierw się doradzimy lekarza,czy to ma sens wogóle-ale sądzę,że tak

i juz mamy w domu bebilon pepti,lekarz powiedział,że skoro tamte dzieci miały alergię,to i to może mieć i zapisał to mleko-zobaczymy

joasia tez jest bardzo wysokiej jakosci ten bebilon comfort i podobno pomaga na kupki i kolki,nie wiem ile kosztuje.Mąż za toen pepti zapłacił w aptece 11zł za puszkę 450g-na receptę-czyli zniżka 50%

Dziewczyny ile wasze szkraby zjadają mleczka???? Pytam bo moj to jest cały czas głodny .... przy butli mogłby być 24 h na dobe

reklama
oj kurna Kamil juz z 6 kg ;p

a jak zaczynal jesc butle to 1 tydzin przybyl 500 g a w 2 tyg 1 kg ;o to wiec duzo ;d
moj pudzian ;d

Do góry