reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Ja tez czekam na elektryczna dojare i doczekac sie nie moge:tak:
Jak scisne sutek to mleko kapie ,ale chyba powinno tryskac co?jeszcze tylko kilka dni dietki konkretnej i zaczynamy wielkie przystawianie do cyca:szok::-D

Sylwia nie jest powidziane. mi czasem tryska mleczko, czasem kapie - różnie ! ważne że Mała zawsze się najada :) :tak:

reklama
Sylwia, z takim podejściem na pewno się uda.:tak::-)
Asiowo, Ty też masz zdrowe podejście.:tak:
Pasibrzuch, ciśnij, ciśnij.:-D Musi się udać. A jak często karmisz małą?

Ja jem wszystko, oprócz tego co zawiera mleko i wołowiny, smażone, pieczone, duszone, wędliny wszystkie, marchew, jabłka, brokuły, buraki,, ziemniaki, często gotuję zupy i ostatnio upiekłam sobie ciasto z jabłkami bez masła i mleka, a wydawało mi się że bez nabiału nie da się żyć a już się przyzwyczaiłam i Mikiemu ładnie schodzą krostki.:-)
Zastanawiam się czy kiedykolwiek przestaną mnie boleć brodawki przy karmieniu, wczoraj Miki zrobił mi krwiaka na otoczce, ból niesamowity, nie wiem co ja źle robię.:no:

dziewczyny co może być powodem że młody zaczął robić mniej kupek? Cyca bardzo ładnie, ale od wieczora były tylko dwie porządne kupy (a nie jak zawsze - co przewijanie)..
Nie wiem czy się martwić i kogo się o to pytać.. :-:)-(

Ivi moja tez tak od 3 dni.. Siusia sporo i wali kleksy a kupy niet. Wczoraj tylko dwie, jedna nad ranem i tyle. Nie placze i nie marudzi wiec sie nie zamartwiam.

Boże dziewczyny, martwicie się że robią kupkę 2 razy dziennie, to co ja mam powiedzieć jak mój raz na tydzień, lekarka powiedziała że to jest normalne, także nie zamartwiać się:-):-):-)

Czytałam że dopóki dzidzuś się nie męczy, nie płacze itp to się nie ma co częstotliwością kupali przejmować:-)

Dziewczyny czym dzieci starsze, tym mniej kupek. Jak nie płaczą jest ok.:tak:
Co do odciągania, ja nie mam i nie miałam laktatora, odciągam ręcznie, i idzie mi super. Rozmasowuję i prosto do butelki:-D

Mi to tak leci że do wiadra pasowałoby wyciskać ale i tak już się czuję jak bliska siostra krowy więc sobie daruję:-) Laktator to jak przyłożę to bez pociągania spływa:eek:

reklama
Edith86 jestes boska!!!ja juz umieram bez slodyczy!!! jem jablka dusozne z cukrem ale to nie to samo;-)
co do frytek toja probowlama ok 5 szt i nic nie bylo mlodej;-)

Macy pulpeciki juz robilam.mąż sprobowal i powiedzial ze smakuje jak w szpitali (podane z kaszą i burakami)hehe
a co do krokietów ziemniaczanych to jak mozesz to podrzuc przepis bo w zyciu takich nie robilam ;-)

Asiax podaj przepis na to ciasto plizzzzzzzzzzzzz;-))))

Ivi jesli Tymus nie placze przy tym to jest ok,moja robi w tej chwili 2-3 kupki na dobe a tez wczesniej robila co karmienie.

Do góry