reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

agagsm karmie ta piersia. Staram sie go przystawiac non stop. Problem jest w tym, ze ten zastoj pojawil mi sie tydzien tem w czwartek, wyladowalam w poradni laktacyjnej. Tam polozna (zreszta ze szkoly rodzenia) pokazywala mi przefantazyjne pozycje do karmienia, przez ktore zablkowaly mi sie plecy:-( Potem sie zmniejszyl te zator, po dwoch dniach znowu zaczal sie powiekszac, potem znowu odpuscil nieco, i wczoraj znowu:confused2: Laktatora nie jestem w stanie zniesc, wiec odpada. Przez to tez produkcja mleka mi sie zmniejsza:-( Wytrzymam jeszcze kilka dni, ale jak dalej bedzie sie to powtarzac, to raczej nie wytrzymam:-(

ps. oczywiscie oklady cieple robilam, masowanko obowiazkowo. Wczoraj pediatra poradzila mi domowy sposob z goraca butelka, ktora ma funkcje laktatora - i wiecie co? nie ma to jak domowe sposoby:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Karoli domowe sposoby sa najlepsze:tak:teoretycznie malutki powinien ci najlepiej ściągać te zatory....trzymaj się i powodzenia - oby się udało pokonac problemy! a tym, że mniej mleka w tej piersi teraz to się nie przejmuj - jak wróci do normy i będzie mały jadł to się wyrówna!
Ja też mam mniej mleka w tej co mnie boli, bo rzecz jasna z bólu krócej wytrzymuje karmienie nią, a na drugiej Misia je ile chce - efekt taki, że mam chyba z rozmiar różnicy między piersią lewą a prawą:-D

Karoli - od siebie moge jeszcze dorzucic rade (oprocz innych tu podanych - wszystko trzeba stosowac:tak:), zebys po karmieniu przykladala zimny oklad. Ja mialam taki zelowy gotowy z apteki, prosto z lodowki, brrrr, ledwo dalo sie wytrzymac, ale przezylam :tak: Tez tydzien sie uzeralam z tym cholerstwem i ledwo zylam, bo mialam goraczki 39 stopni i non stop na prochach przeciwbolowych bylam :-(

Mysle, ze jak zrezygnujesz z karmienia tak od razu i w tym stanie to jeszcze moze sie pogorszyc :szok:

A ja sie doigralam, bo nie mam laktatora i sciagalam recznie i chyba kiepsko mi sie to udalo, choc bardzo sie staralam, bo po dwoch sciaganiach cyc mnie boli jak cholera i znowu stan podgoraczkowy :wściekła/y:

Z brzuszkiem malego dalej nic nie wiem :confused2:
W nocy tak mnie cycole napierdzielaly i pelno guzow w nich sie porobilo, ze musialam przystawic malego, zeby mi pomogl. I co? zasnal sobie smacznie bez bolu brzuszka. Ja juz normalnie nie wiem o co chodzi z tym jego brzuszkiem :confused2:

Karoli jak mi sie zrobił zastój ja laktatorem nie odciągałam tylko przystawiałam małego jak najczęściej bo jednak laktator tak nie odciągnie jak dziecko :no: można wybrać się po antybiotyk nie wiem jak to tam u was jest ale ja bym z karmienia nie rezygnowała z tego powodu..... robiłam tak że delikatnie masowałam pierś na oliwkę od góry w kierunku brodawki ciepłe okłady (grzałam mokrą tetrówkę na grzejniku i na cyc;-)) i cyc małemu do buzi :tak:

Roxenn ja smarowałam aphtinem na pleśniawki i jak mały przeniósł ci je na brodawki to możesz smarować:tak: ja po 2 dniach odczułam dużą ulgę w tym czasie odciągałam mleko laktatorem bo z bólu nie mogłam :no: można też smarować clotrimazolem ale przed karmieniem dobrze umyć brodawki :tak:

Dziewczyny może wy będziecie miały jakiś pomysł co to....
jedna pierś jest do połowy taka zaczerwieniona i mnie boli tam skórka jak dotke albo i ogólnie takie dziwne uczucie w tym cycku? czy to może być zapalenie? nie mam stwardnieni a ni nic
co mam z tym zrobić???:-:)-(

Dziewczyny może wy będziecie miały jakiś pomysł co to....
jedna pierś jest do połowy taka zaczerwieniona i mnie boli tam skórka jak dotke albo i ogólnie takie dziwne uczucie w tym cycku? czy to może być zapalenie? nie mam stwardnieni a ni nic
co mam z tym zrobić???:-:)-(

A jest gorąca?

Tysiolek mogłaś ją po prostu przewiać czyli zaziębić. Dopóki nie masz temperatury to się nie martw - wystarczy jakis okład na piersiaka i trzymaj zamknięte piersi, żeby sobie nie pogorszyć! No i jak pisze Czechow małą przystawiaj żeby ci się tam zastój nie zrobił żaden!

reklama
własnie nie mam goraczki
mam 36,4 temperature
to biore się za się za zimne okłady
a Malude przystawiam, piers mam miękką
dziękuje dziewczyny za pomoc :tak:

Do góry