reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

No to w tej aptece za 400 g Bebilony 17 zł...Tez sie oplaca...Ty chyba kupowalas 900 g, ale takiego tu chyba nie ma...

reklama
Tak kupowałam 900g właśnie w żadnych aptekach niema tych 900 gramowych tylko 400g.
Dzięki Anetka.

Wiesz HANIU, to mozliwe, w marketach z reguły jest taniej......tylko Enfamilu nie mozna kupic w markecie, a jedynie w aptekach....dlatego mnie sie opłaca.....:-)

Dziewczynki ja sie zastanawialam zeby mleko nastepne podac Martynie nie HA, a normalne i zobaczyc czy nie bedzie miala na takie normalne mleko alergii. Lekarka powiedziala ze lepiej od pol roku zrobic taki manewr. Co o tym myslicie?
Aha i jak tylko Martyna skonczy 4 miesiace to startujemy z nastepnym mleczkiem. Najpierw tylko na noc i tak powolutku... Kleiki i kaszki zaczniemy podawac razem z nastepnym mlekiem :-).

KASIU - a Martynka miała juz jakies objawy alergii? Bo HA to z tego co wiem nie jest dla alergikow, tylko jesli jest podwyzszone ryzyko alergiczne, np jesli rodzice sa alergikami itd. U Was jest wlasnie taka sytuacja? Bo jesli tylko tak profilaktycznie dawalas, to mysle ze mozna sprobowac z normalnym przy zmianie na natępne:tak:

KASIRKA - jezeli Maciusiowi to wystarcza to tylko sie cieszyc:-)

Wiem wiem Aneta. My z M alergikami nie jestesmy ale moj brat to prawie na wszystko i stad takie mleko. No i dzieck nie wykazalo zadnych sklonnosci do alergii dlatego pomyslalam zeby sprobowac z tym mlekiem. Ale lekarka kazala sie wstrzymac... :eek:

Wiesz co ja dostałam poradniki z HIPPA - i tam są takie schematy zagrozenia alergią okreslone procentowo - tylko są brani pod uwage rodzice i rodzenstwo dziecka:

PRAWDOPODOBIEŃSTWO WYSTĄPIENIA ALERGII
  • alergia u jednego z rodziców - 20%
  • alergia u rodzeństwa - 30%
  • alergia u obojga rodziców - 43%
  • identyczna nadwrażliwość u obojga rodziców (alergia na ten sam składnik pokarmowy) - 72%
Wiec wychodzi na to ze Martynka nie jest w grupie podwyzszonego ryzyka :-) To tyle teorii :-D

reklama
No i super. W takim razie bez obawy wezmiemy sie za mleko normalne. Juz nie moge sie doczekac bo to HA to jest takie niesmaczne i smierdzi :szok:. Ciekawe czy to normalne ma lepszy smak?! Tak mi sie wydaje... Jak myslicie? Aneta?

Do góry