reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
anetka tez sie ostatnio skarzylam ze Emilka budzi sie w nocy i bardzo glosno domaga sie butli:tak:potrafi wypic o 3-ej 250 i za godz kolejne tyle:szok:myslalam ze to przejsciowe ale ona albo sie nie najada kolacja albo lubi ssac smoka tego z butelki bo w ciagu dnia nie daje jej niczego ze smoczkiem...wczoraj zmenilam nasz sposob jedzienia i Emilka przespala cala noc chociaz z zasnieciem byl problem bo tez domagala sie flaszki:tak:teraz rano zamiast kaszki daje slodka buleczke z konfiturami i kubek mleka a na kolacje zamiast butli daje kaszke:tak:w sumie to Emilka je 2 kolacje bo chlebus ok 18 a butle dostawala krotko przed <spaniem a teraz daje kaszke:tak:zobaczymy czy sie dzisiaj sprawdzi:tak:

uff ale sie rozpisalam

SZMINKA - mam nadzieje ze zmiana w menu sie sprawdzi....

Kuba niestety w ogole nie chce ostatnio zadnego pieczywa :-( Wiec nie moge go wprowadzic jako osobny posilek...
No i u nas jest troche inny problem....bo Kuba wypija tego mleka malutko na raz...i dlatego potem sie domaga......Gdyby wypil 250 to napewno nie bylby glodny.....no ale co kiedy on wypija 90 ml i wiecej nie chce......a potem za niedlugo ryczy :baffled:

I tak sie wlasnie zastanawialam czy nie sprobowac dac mu normalnego krowiego mleka, zageszczonego kleikiem - w butli.....Moze bardziej by mu odpowiadalo.....
Podobno po roku juz mozna probowac....A jako dodatek mu dawalam, albo np budyn na krowim gotowalam i nic mu nie bylo....
Co myslicie? Takie z kartonika normalne moze byc?

I tak sie wlasnie zastanawialam czy nie sprobowac dac mu normalnego krowiego mleka, zageszczonego kleikiem - w butli.....Moze bardziej by mu odpowiadalo.....
Podobno po roku juz mozna probowac....A jako dodatek mu dawalam, albo np budyn na krowim gotowalam i nic mu nie bylo....
Co myslicie? Takie z kartonika normalne moze byc?

aneta rozne opinie ale mysle ze mozna tylko nie wiem jakie lepsze tzn czy z mala zawartoscia tluszczu czy te 3,5?te 1,5 smakuje jak woda i w porownaniu z modyfikowanym nie jest slodkie wiec nie wiem czy posmakuje Kubie:tak:ale dobre jest mleko sojowe:tak:geste i ma rozne smaki:tak::-D

no kochane.. ja juz daje mojej malej mleko normalne, krowie z kartone.. z prostej przyczyny.. bo tu trudno dostac modyfikowane :szok: no nie ma i koniec... znalazlam NAN to dla 8 miesieczniakow ale dla starszych juz zadnej obcji.. w korei mialam mega duzy wybor a tu zero.. tu sie daje normalne...

dostalam od pielegniarki ksiazeczke o diecie dla roczniaka i pisza zeby dawac tlustem mleko 3,5% i prawdziwe maslo 80% tluszczu bo maluszek potrzebuje wiecej niz dorosly...

i jeszcze mnie wkurza ze nie maja takich kaszek co do mleka sie dodaje tylko wszystko juz mieszanka do wody i tak jakos dziwnie...

mialam troche stresa na poczatku i w koncu m mowi do mnie- kochanie czy myslisz ze szwecja jest w tyle za innymi krajami czy moze jednak to kraj rozwiniety..? no to sie wyluzowalam bo ludzie dookola sa zdrowi, zyja srednio po 80 lat to moze jednak wiedza co robia :dry:

Poczytalam to co wkleila SAMI.....i w polowie mi sie odechcialo :szok:
Ja piernicze.......Juz to widze ze Kuba do prawie kazdego posilku bedzie wypijal szklanke mleka :sorry2: szklanka to 250 ml....on jako osobny posilek tyle nie da rady wypic, a co dopiero przy okazji............:dry:

Wiecie, ja to mam troche takie wrazenie, ze te zalecenia odnosnie podawania modyfikowanego mleka do 3 roku zycia - to jakes dzialania marketingowe....zeby firmy proukujace te mleka mogly zarobic ;-)

W kazdym razie......zastanowilam sie.....i zastosuje metode SZMINKI.
Rano nie dalam kaszki - dam wieczorem....Na sniadanko zjadl troszke jajecznicy i kawaleczek buleczki (chleba nie chce)............tylko troche mnie to dreczy, bo wydaje mi sie ze sie nie najadl....No nic zobaczymy.....A krowie mleko i tak chyba wyprobuje :tak:

Anetka ja to wkleial mbo pytalas sie o mleczko a mialam to w ulubionych ;-)
Ale ja tez uwazam ze juz spokojnie mozna krowie dawac i tez chce sprobowac :tak:

aneta no ja tez to przeczytalam i mysle ze ktos lekko przesadzil:tak:tyle mleka i to do kazdego posilku:szok:ja sama ledwo na raz szklanke wypije a co dopiero takie dziecko:tak:a co do sniadan to tez nie wiem czy Emilka sie najada bo teraz wyjada albo sam dzemik a chlebus wyrzuca albo tylko szynke :tak:no ale jak nie wola za 20 min tzn ze cos tam podjadla:tak:
mktosia no wlasnie szwedki piekne "zdrowe"dziewczyny:-p:tak:wiec na pewno wiedza tam czym karmic:-D

reklama
No i wczoraj wieczorem nie bylo butli tylko kaszka z lyzeczki. W ogole to jest bardzo ciekawe ze mleka wypije zwykle wieczorem 90-120 ml, a kaszki zjadl tyle co zawsze rano, czyli na 180 ml wody :sorry2:
Po takiej kolacji obudzil sie dopiero o 3, wypil 150 ml mleka i pospal do 8 - super.....Tylko wtedy juz nie wypil butli, tylko zjadl sniadanko o 9...........I znowu mam stres ze za malo mleka wypija :dry:

Do góry