reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

hmm ewka pije nestle junior, myslalam ze to nasze jest dobre, ale teraz zaczelam sie zastanawiac :dry:

ANUSIA ewa nie je w nocy od baaaardzo dawna, sama przestala, jak sie czasem budzi w nocy to daje jej wode i styka

reklama
no wlasnie dziewczyny tak sie zastanawiam jak to jest,tu w Londynie,lekarka mi powiedziala ze moj olek jest na tyle duzy ze moge mu juz ppowoli podawac mleko krowie,nie modyfikowane,na noc kaszke i styk,ze bedzie przesypial cale nocki i wogole,ale ja nie wiem czy to dobry pomysl.wczesniej w nocy dawalam mu tylko wode lub herbatke,a gdy mu zaczely zabki wychodzic,znowu zaczelam podawac mu mleko,i jest gorzej bo czesciej sie budzi,takze nie wiem co dziewczyny sadzicie o tym?a co do mleka krowiego to mowila ta lekarka jeszcze ze dziecko oprocz tego dostaje w innych posilkach mleko,(jogurty,serkiitp.)

Ja daję Bebilon Junior (od miesiąca-na razie brak uczulenia-HURA!!!!:tak::-):-)) Raz kupiłam Nestle waniliowe, ale jest takie słodkie, że nawet Basia nie chce go pić:no:
Co do karmienia nocnego to nic nie daję-ostatni posiłek o 20;-) W nocy już nie dostaje nawet wody ani herbaty:sorry2:

Anetko ja tez daje krowie, wypija 150 ml. Nie konsultowałam sie z lekarzem i dlatego miałam obawy czy dobzre robie. A poza ty to podobnie jak ty daje i inne produkty,tylko z kaszkami różnie bywa.
Anusia moja Misia już nie je w nocy od 8 miesiąca życia. Zdaża sie ,że czasami wypije wody.
Ala-oli moja mała budzi sie do tej pory w nocy i to bez względu na to co zje. Może małemu dokuczaja zęby i dlatego się budzi.

Natalka przestała pić mleko w nocy, jak skończyła rok :cool2::-D:-p. Wody, ani herbatki tez nie pije :no:. Całą noc śpi, raz lepiej, raz gorzej, ale nie narzekam - uroki dzieciństwa :sorry2:.
Krowiego mleka nie daję, ale zjada jogurty, żółty ser (niedużo, ale jednak), jakieś serki. Ostatnio dałam kaszkę mleczno - ryżową, a nie tak jak zawsze z bebilonem pepti i też się nic nie stało :tak::-D, więc może tej alergii już koniec, tak jak u Kasi i Basi...
Na razie do końca grudnia dawać będę pepti, a potem to już pewnie normalne, bo nic się nie dzieje.
Co do pepti, to nawet tak mi lepiej :cool2:, bo po receptę zawsze mogę iść, a cena jest ok. 11, a za zwykły bebilon nawet 20zł :szok::wściekła/y:.

anusia u nas jeden czas tez byl ogromny problem z piciem mleka w nocy:tak:Emilka wypila 250 i za godz wolala znowu i jak dawalam wode to byl jeszcze gorszy wrzask:tak:obiecywalam sobie ze kolejnej nocy nie dam mleka ale tak krzyczala jeesssc ze ulegalam no i pewnego dnia problem sam sie skonczyl,przespala cala noc potem kolejna i tak do dzsiaj:tak:teraz jak nie je caly dzien to bywa ze w nocy zawola mleka ale daje juz wszystko z kubkow nie ze smokiem bo czasem mleko wypila a nie chciala smoka wypuscic:-Dnie wiem w sumie co poradzic:zawstydzona/y:
hana no to sie Koralkowi oberwalo ale mysle ze masz racje i podpisuje sie pod tym:tak:

ja krowiego nie daje bo Emilce nie smakuje:no:kosztowala tylko 1,5% a wy ile procentowe dajecie?a co z tym sojowym?gdzies pytalam ale nie odpowiedzialyscie:-(

ANUSIA - jesli chodzi o nocne mleko ja czekalam az Kuba sam zrezygnuje.....Do roku budzil sie regularnie co 3 godz. na jedzenie.....potem przez jakis czas bylo jeszcze rano ok. 5.........i chyba jakos pod koniec wakacji zrezygnowal z mleka calkowicie.....Teraz spi cala noc...od 20 do 9 (w domu, bo na wyjzadach tragedia)...tzn wiem ze sie budzi czasem i w nocy i nad ranem, ale niczego sie nie domaga wiec dzien zaczynamy ok. 9 zazwyczaj ;-)
SZMINKA - ja krowie daje zazwyczaj 3,2%, czasem 2%....Sojowego nie dawalam, ale mysle ze mozna, bo w sumie dlaczego nie?
Ja przyznam ze tez popieram wypowiedz HANI :sorry2:....jak tylko pojawiaja sie rady i pytania co zostalo zastosowane....Koral znika bez komentarza...po jakims czasie pojawia sie i narzekanie od nowa...

a ja dzis byłam u ginki i normalnie szok---- dostalam tabsy na zatrzymanie laktacji:szok: juz ponad rok nie karmię a mleko mi sika po scianach jak nacisnę:baffled:

reklama
Anetko, masz w sumie racje :tak::sorry2:
nadal karmie , teraz doszlo jeszcze wychodzenie zabkow i maly ciagnie cala noc :no:
udaje mi sie na razie w dzien w mniejszych ilosciach mu dawac :tak:, i nawet zaczal mi wiecej jesc obiadow i normalnych posilkow, owocow
niedlugo jedziemy do Polski i oja siostra chce troche sie zajmowac julkiem wiec moze jak mnie nie bedzie z nim to sie jakos oduczy:tak:

Do góry