reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Po malinach nam na razie ok:) a wczoraj i w kaszce rano jadła i po południu do deserku jej dałam jeszcze 2 łyżeczki, dzis w kaszce znowu, jak nadal będzie ok, to maliny ida pójda do kaszki porannej póki sezon na nie bedzie czyli do pażdziernika:-p (mam od mamy z ogródka:))

Kiedyś pisałam wam że daję Mikiemu mleko Babydream z Rossmana, traf chciał że wczoraj się skończyło i kupiłam Humanę. Z ciekawości postanowiłam porównać.

Okazuje się że skład jest w 99,9% identyczny !

Jedynie Humana jest wzbogacona o kawasy Omega-6 (3819 mg na 100g) i Omega-3 (485 mg na 100g)

Natomiast Babydream ma w swoim składzie Taurynę, Cholinę i Inozytol, oraz oprócz skrobi ziemniaczanej również kukurydzianą, których nie ma w Humanie

a teraz CENA ZA 1 KG
HUMANA ok 38,5 zł
Babydream ok 30 zł ( bo w tym miesiącu zmniejszyli opakowanie z 800g na 600g), więc było nawet 22,5 zł.

Jeżeli u mnie mleka idzie ok 4,8 kg/ m-c to oszczędność prawie 41 zł/m-c, a poprzednio ( gdy opakowanie było po 800g ) 76zł/m-c.

Ostatnia edycja:
o rany mamolka co za matematyka;-) ale fakt, różnica niemała, zważając że to podobne, pewnie i tak, bo przecież i Humana i Babydream to niemieckie mleka...a smakowo jest różnica?
My jesteśmy na Bebiku (aktualnie mieszamy 1 i 2 bo przechodzimy na wyższe loty;p) i służy, jest smaczne, smaczniejsze niż Nan, więc już zmianić nie będziemy a skład też ma bogaty:)

o rany mamolka co za matematyka;-) ale fakt, różnica niemała, zważając że to podobne, pewnie i tak, bo przecież i Humana i Babydream to niemieckie mleka...a smakowo jest różnica?
My jesteśmy na Bebiku (aktualnie mieszamy 1 i 2 bo przechodzimy na wyższe loty;p) i służy, jest smaczne, smaczniejsze niż Nan, więc już zmianić nie będziemy a skład też ma bogaty:)

Ja tez na Bebiku.I tez będę przechodzić na 2.Trzeba tak mieszać?

My jesteśmy na Bebilonie Pepti 2 teraz. Nasza dr. powiedziała, że mogę małemu dać od razu 2 - bez mieszania. Tak też zrobiłam. Nic mu nie było. Jedynie trochę popierdywał przez pierwsze 2-3dni.
Na opakowaniu pisze jednak jak przechodzić z 1 na 2. Skład 2, w naszym przypadku, je minimalnie inny od 1. Smak ten sam.

Nasze mleko kosztuje 11zł za puszkę 450g - na receptę. Bez recepty 22zł.

reklama
My na 1 Nan jeszcze cały czas. Dziadek się wyżarł jakiś czas temu i wykupił całą Kauflandowską promocję:szok:(jakieś 20 kartoników:dry:), no i stoi jeszcze 6 kartoników 1-ki. Przecież nie wyrzucę.

Do mam gotujących mam pytanie. Czy te słoiczki po "sztucznych" obiadkach nadają się do wekowania? Czy nie bardzo szczelne są?

Ostatnia edycja:
Do góry