reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
ja bede miec radoche jak mala juz bedzie mogla jesc twarog - poki co nie bardzo moze jednak.
bo ja lubie zuzpy mleczne z makaronem i makaron z wtarogiem i owocami i smietana! pyycha:]

mamolka ja soki tez daje czasami rozcienczone 1:4 - tylko ona je duzo owocow - banan, jablko - to standard czasami je jeszcze z brzoskiwnia. wiec pelna miska! i dlatego niechetnie jeszcze jej te soki podaje.

ja bede miec radoche jak mala juz bedzie mogla jesc twarog - poki co nie bardzo moze jednak.
bo ja lubie zuzpy mleczne z makaronem i makaron z wtarogiem i owocami i smietana! pyycha:]

mamolka ja soki tez daje czasami rozcienczone 1:4 - tylko ona je duzo owocow - banan, jablko - to standard czasami je jeszcze z brzoskiwnia. wiec pelna miska! i dlatego niechetnie jeszcze jej te soki podaje.

dla mnie makaron plus ser biały to tylko w towarzystwie skwarków :) Bez słoniny to nie to samo :)

Frulo leniwe też jadł - pychota :) I knedle ze śliwkami. Tylko że na jedne i drugie robię ciasto z mąki, jajka i sera białego :) Bo szkoły są różne ;)

Antylopka, ja tam się nie znam na mleku, ale w schematach żywieniowych podają, że dziecko powinno wypijać 500-750 ml dziennie! Np. tu: Schemat żywieniowy dla niemowląt karmionych sztucznie - Benc.pl
Franek wypija/zjada 450-600. O ile wypije mleko na drugie śniadanie. Od wczoraj nie dodaję mu już łyżeczki kaszki do mleka - i też pije. Już się widocznie przyzwyczaił do smaku :) To dobrze, bo kubek 360 trochę się zapychał kaszką, a teraz ładnie leci.

Mikołaj potrafi wszystko popić mlekiem jeśli bym zrobiła hehe standarowo pije wieczorem z 210 ml, w nocy 180, a rano 150... no to w zasadzie sporo. inne desery mleczne też są w diecie, ale to już nie jest codziennie.
poza tym nie jest codziennie tak samo bo miewa czasami inne kaprysy :-D w każdym razie jak już pisałam - nie patrzę co trzeba, co się powinno itd. mniej więcej wiem co już może jeść, a jest tego przecież już sporo i tego się trzymam. a to w jakich dawkach to dziecko samo określa :-)

racuchy się nie przyjęły :-( ale przynajmniej my z małżem podjedliśmy hehe

aaaa dziecku papieru w diecie zabrakło - zjadł kawałek książki!!!!!!!!!! malutki ale jednak. zostawiłam go na chwilkę bo zeszłam wyłączyć piec na dół, młody był cichutko jak taka myszka. ja wracam, patrzę, a ten przemielił papier! mój potwór kochany :-D

Ostatnia edycja:
Jakaś epidemia ;) Ja dziś oszukałam się zakładki do książki jak głupia. Znalazłam ją u Franka w pokoju, w strzępach, pochowaną po kątach :/

hej
dajecie już zwykłe serki twarogowe lub jogurty maluchom??? tzn takie nie dla niemowlat, ale zwykłe???
jeśli tak to- to jakie?
ja jeszcze nie dawałam:baffled:

ja daje zwykly jogurt naturalny [z biedronki Tola]
wczoraj dostala 2 lyzeczki serka homogenizowane frutti tez z biednonki :)
nigdy nie dawalam jej dzieciowych jogurtow :)

reklama
Do góry