reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Avanti,Moje malenstwo u mnie kiedys to samo bylo ze Szymek jadl malo a czesto.
I tez duzo wylewalam:baffled:.
Zreszta pisalam o tym wczoraj ze maly ostatnio marudny i czasami nie wiem kiedy jest glodny,ale chyba nikt na to uwagi nie zwrocil:no::baffled:
Pozniej mu sie to unormowalo a pozniej znow tak bylo ze nie wiedzialam kiedy jest glodny a kiedy tylko ma chec sobie poplakac.
Teraz tez czasami tak jest:baffled:.
Ostatnio u nas mamy stala pore 3w nocy potem 6 albo 7,10 potem roznie(nigdy nie wiem:baffled:-chciala bym go jak najszybciej rozgrysc)-mam nadzieje ze mi sie uda nastepnie przed 19 i 21.
Maly ostatnio sam pada o 21:30 albo przed 22 juz nie ma sily dluzej szalec:tak:.
Sara Twoja Juli to dlugo spi:tak:chciala bym zeby moj szedl spac o 20 a wstawalo na jedzenie dopiero o 5.

Dzieki dziewczyny troszke sobie poczytalam ( od 6 mialam czas:-))
A moja Amelka zrobila mi dzisiaj niespodzianke:-p jak zasnela o 22 to obudzila sie dopiero przed 4-zjadla, pozniej po 6 troszke polezala w lozeczku przed 7 zjadla i od tej pory sobie drzema;-) A mi juz nieoplacalo sie klasc bo na 9.30 idziemy do lekarza. Kurcze drugi dzien smarowania buzki oliatum a tu efektow brak:baffled: czasami robia sie jasniejsze ale pozniej znowu sa czerwone:baffled:

Wczoraj sie pochwalilam ze mamy mniej wiecej stale pory w karmieniu a ty dzis d**a:baffled:.
Synek zasnal o 21:30 wstal o 4:45 i zjadl tylko 50ml wiecej nie chcial:baffled:potem wstal po 6 jak na moje oko chcialo mu sie jesc a tu tez nie strasznie marudzil,wstawalam kilka razy zeby podac mu smoka,wkoncu wzielam go do nas i tez mu nie pasilo.Potem jednak zasna po 7 i wstal o 8:05 tez niby glodny zrobilam mu 120ml a on wypil moze 40ml:baffled:.
Czyzby znow przestawal mi jesc????
Cholera ale my sie mamy z tymi bobasami-mniejsze lub wieksze problemy ale sa:dry:
Dzis na 14 jedziemy do pielegniarki ciekawe co ona na to:confused:

U nas też dziwnie jakoś z tym jedzeniem. Ada zjada jednorazowo około 90 ml i za swie godziny znów jest głodnawa :-) W nocy jest gorzej tzn. około 24 to jeszcze wciągnie te 90 ale około 4.00 to już niewiele 60-70 ml (mojemu m zazwyczaj je tak mniej). Dziś np obudziła się o 8.00 i w ogóle nie była głodna, tylko gadała jak najęta :-) Trochę mnie to martwi. Ogólnie to ona w ciągu doby je nie 6 razy a z 8.

U nas z jedzonkiem też słabo, ale lepiej niż było. Pediatra mówiła, że bobas w Lenki wieku powien zjadać 6 razy i w sumie powinno to być ok. 700ml. Zaczęłam zapisywać ile i kiedy Lenka jadła i np. wczoraj w ciągu 24godz. jadła 8 razy w sumie 630ml, nie najgorzej myślę, zobaczymy jak będzie dalej. Ale mamy zmartwień i trosk z naszymi bąbelkami:tak:

reklama
Do góry