reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

moje malenstwo no to masz sporego klocka,mamusia ty tez:-).
Moj dzis wazony waga 5300g.
waga urodzeniowa 2925g.
Obwod glowki 38,5 nie za malo??mowila ze ok.
Jaki jest dlugi to nie wiem nie mierzyla

Ostatnia edycja:
reklama
Adas je wiecej niz piszecie...je 5 razy dziennie i za kazdym razem wypija miedzy 120 ml a 160 ml...wazymy go przed i po karmieniu wiec mniej wiecej wiem ile je. Wiec razem wychodzi ok 700-750 ml a ma dopiero 6 tyg...polozna powiedziałą ze z piersi dziecko moze wypic ile chce. A Adas mimo ze tak sporo pije to dość mało przybiera na wadze.

A wczoraj napisała do mnie Mirka-sa z Adim w szpitalu-mały miał goraczke i biegunke po szczepionce...

mamusia witaminy K przy karmieniu sztucznym sie nie podaje.
Ja zaczelam podawac D3 ale juz nie podaje bo maly nie chcial mi jesc ial za duzo wapnia w organizmiepozniej mu sie to unormowalo a teraz znow nie chetnie je i sie meczy obydwoje:baffled:.

Dzis bylismy u pielegniarki i stwierdzila ze wszystko jest ok:baffled:tak jasne jak maly od wczoraj 21godziny zjadl do teraz (przed 16)260ml:baffled:.
Kazala mi zapisywac przez tydzien pory karmienia i ilosc i w nastepny piatek znow mamy jechac.Powiedziala ze jak sie nie poprawi to ona ma pomysl-tak jasne!!!ciekawe jaki!!???
Najwazniejsze jest teraz ze nie spada z wagi.
jak powiedzialam ze chetnie pije herbatke i wode to powiedziala ze mam ograniczyc do 50ml dziennie a podac wiecej mleka!!!!
ciekawe jak mam to zrobic!!!jak on czasami poczuje smak mleka to sie drze a herbatke ciagnie

Ewelcia to nie zazdroszczę- ja już też mam zchizę z tym jedzeniem Małej!! Z czasem wszystko się ułoży, a my będziemy tylko wspominać jak zapisywałyśmy każde 10ml wypitego mleczka:tak:
Co do witamin to my mamy podawać 5 kropli wit.C i 3 krople A+D3

Nika81 Patrycja jak włączam inhalator to jest bardzo spokojna he he chyba to lubi ;-) co prawda katarku już prawie w ogóle nie ma (dzisiaj kończymy antybiotyk :-)) ale inhalatować będę ją jeszcze jutro, dwa razy dziennie. Może w piątek też chociaż raz bo w sobotę ma chrzciny i nie chcę aby była chora.
Właśnie mam swoją małą na rękach i najpierw się uśmiechała a potem się zaśmiała na głos :tak::-D:-) pierwszy raz słyszałam żeby się tak głośno śmiała ;-). Patrycja je tyle ile jest napisane na opakowaniu bebilonu czyli 120 6 razy dziennie z małymi odskokami.
Ja podaję 1 kroplę witaminy D3.

Ostatnia edycja:
Witajcie
Ale mi dzis Nadia na spacerze wywinela numer - zrobiła mega wieeelka kupe, ufajdała sie az po pachy!!! Do domu miałysmy b daleko bo pojechałam z nia do centrum. na szczescie wczesniej byłam w sklepie i kupiłam kilka ubranek, m.in body tylko ze wieksze. Tamto było tak ufajdane ze znów usiała rozerwac i wywalic - a miała je na sobie dopoero drugi raz. Kurde to juz drugie body ktore w ten sposob skonczyło zywot:-D Dobrze ze miałam ja w co prxebrac, mam nadzieje tylko ze nie dostanie zadnego uczulenia bo przeciez to ubranka prosto ze sklepu.:confused:
moja ała kluska zjada ok 750 dziennie + 100 ml herbatki wiec chyba ok:-)

Na szybciutko:

Julitek zjada jak juz pisalam 5-6 razy po 150 ml,dzis wyjatkowo dorobilam jej do jednego posilu 20ml bo sie darla jeszcze lelele,ale to byl tylko ten 1 raz.
Takze zjada 750ml-900 ml na dobe i oproznienie butelki zajmuje jej 5 min.
Za to pije slabo-po 20-50 ml na dobe:baffled:

Aha,a jedyna witamine jaka Julita dostaje jest wit.D3 (Vigantol)-1 kropelka na 2 dni od maja (jest slonce naturalne a ona spedza dziennie srednio 2-3 h na spacerach)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewelcia z glowka to wg mnie nie za malo bo lekarz by cos powiedzial.
Wez siatke centylowa dla chlopcow (np z netu) i sprawdz na jakim centylu byl w chwili urodzenia i na jakim jest teraz-jesli ciagle na tym samym lub powyzej to super,a jak nizej to obsrowalabym to-zreszta lekarze tak samo sprawdzaja wage i wzrost,po to te tabelki w ksiazeczkach zdrowia:tak:

reklama
Sara sek w tym ze tutaj nie mierzyli obwodu glowki po urodzeniu a ja tez nie zmierzylam:baffled:i ja nie mam ksiazeczki zdrowia:no:tylko karte szczepien:baffled:
ale po mojemu glowka mu urosla widze po czapkach

Do góry