reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

dzis obeszlo sie bez darcia bodow:-D:-D:-D
Kupa byla dosc duza i smierdzaca ale nic sie nie wylalo tym razem:-D:tak::-)

u kogo??
u mnie??

Tak u Ciebie byłam ciekawa jak kupa:-D

A co do gadania to dziś po karmieniu o 3 Oliwier miał manie gadania , kwekania..Juz byłam skłonna wziąć go do łóżka ze zmęczenia, ale nie dałam się:tak: po prawie godzinie kwekania o 4 usnał:sorry2:oczywiscie jak on kwękał to i ja nie spałam. Po kolejnym karmieniu było to samo i płacz juz prawie, ale nareszcie usnąl i śpi jeszcze:-) nie pomagało bujanie itp, usnał sam w końcu po kwękaniu

reklama
A ja normalnie jestem w szoku:szok: polozylam mala na mate (wlasciwie pierwszy raz - jak miala 2 tyg. sprobowalam ale jeszcze nic nie czaila wiec dzis licze jako pierwszy raz;-)) i bawila sie na niej 40 min:szok: na poczatku troszke pobawilam sie z nia ale potrafila sama sie zajac wiec jej nie przeszkadzalam:-p poza tym dobre jest to na jej cwiczenia z glowka:tak: lezala na prawej stronie maty a wszystko co kolorowe bylo na lewej wiec tam przewaznie patrzala:tak::-) a przy tym jak ladnie gaworzyla:-p:-D:-)

normalnie az jestem dumna z tej mojej coreczki

No to i ja napisze cos o postepach Majki. Wczoraj skonczyla dokladnie 6tyg i byla wazona wiec tak dosyc obrazowo to wyjdzie :-)
waga przy urodzeniu 3900, obw glowki 36, dł 58
po 2 tyg az 4400, obw 38
w 6tyg 5300, obw 39, dł nie wiem ale ciuszki 62 sa na styk(na poczatku w nich tonela)

Mi sie wydaje ze to troche mało jak tyle wazy po 1,5miesiaca, a w ogle to zastanawiam sie jak to jest z tym podwojeniem wagi urodzniowej do 3mies. bo z moja mala to nie bardzo mi sie to wydaje realne:baffled: jeszcze kolejne 1,5mies zostalo i musialaby przytyc az 2,5kg :sorry2: Mam dosc wydajne cycki ale bez przesady...Co innego jakby sie urodzila kruszynka ale to przeciez klocek jest.

hip hip hura mały dziś rano walnął kupkę.
Ale się cieszę to wychodzi że na sztucznym robi co dwa dni narazie to teraz wypadałoby na niedzielę rano :-D:-D:-D

DZIŚ COS NIE MAM HUMORU GŁOWA MNIE BOLI I ZATOKI już wziełam ibuprom zatoki mam nadzieję że mi pomoże do tego jutro na pogrzeb umarł dziadek mojego mężą super dzidziuś był :-(
Mały zostanie i młodsza córka z mamą a starsza idzie z nami zobaczymy jak to będzie ja napewno zaś na telefonie będę wisiała.
Chole..... wysypka nadal się u nas utrzymuje kurcze takbym chciała żeby to nie była alergia spodkałam znajomą w aptece i zobaczyłam że też kupuje mleko bebilon pepit a mały od niej ma już 1 rok i 3 miesiące tylko ona już na 2 jest i zapytałam tak z ciekawości jak tam czemu pije to mleko jej mały ma alergię właśnie na białko i jest przewalone ona musi jeść po kryjomu bo on dużo żeczy nie może ani serków ani jajek itp ....
.... przerąbane właśnie zdałam sobie sprawę że to nic dobrego ta alergia i jak ja wytłumaczę dziewczynka że mają nie jeść przy Oliwierze jak on serio będzie chory.
ale mam doła

aha podliczając wczorajsze picie mleko tj 600 ml .

czy wasze dzieci też nie chcą pić herbatki bo mój to mi aż językiem wypycha hmmm nie smakuje mu czy co .
Daję mu hipp ułatwiająca trawienie i hipp rumiankową.
Nic będę musiała zaraz mleko zrobic jak nie chce herbatki.
Teraz leży na macie i sobie gaworzy ale mój to jeszcze się nie przekręca na brzuszek
nic idę robić obiadek naraziesko

Martynka rzeczywsicie niezle na cycku przybiera...

Ile jest jeszcze mam które karmią tylko piersią...truda, gosia, monik, ja....kto jeszcze nie pamiętam...

dziewczyny!

polecam krem z Zaji Aquastop! poleciłą mi go lekarka, koszykuje ok 10 zł za słoiczek i jest to w konsystencji podobne do linmagu, ale działa lepiej na skóre-przynajmniej Adasia...smarujemy pupe i wszelkie krostki-nawilza i wygładza, pupa sie nie odparza...a na opakowaniu jest napisane ze polecany jest nawet do stosowania po radnioterapii...dla mnie naprawde bomba-nivea przeciw odparzeniom moze sie schowac!

jeszcze ja... tylko na cycu bez dopajania itd. moja mała ma 4400 teraz a z wagi spadkowej miała 3020 więc chyba nieźle...:confused: zobaczymy pójde jeszcze za jakies3 tygodnie to sprawdzę. tak na wszelki wypadek. chciałam sprawdzić co i jak na siatkach centylowych ale nie umie z nich kozystać...:-p

ja używam hippa i też jest niezły a jak nam sie odparzenie przytrafiło to był bepanten i nie narzekam na kremy. do buzi też mam hippa tylko inny i Zu ma ładną buzię bez krostek, a po oliwce, ziajce i dzidziusiu ją obsypywało:-(

idę dzis z nią na usg - zobaczymy

reklama
Ja tylko na momencik, bo zaraz idziemy z Lenką po Michałka do przedszkola. Jesteśmy już po tym badaniu w szpitalu na laryngolgii. Potwierdziło się już na 100% że to wiotkość i lek.powiedział że jest już lepiej niż jak byliśmy u niego w pon. i że z każdym tygodniem będzie coraz lepiej. Kamerkę wprowadzali jej przez nosek a nie jak byślałam przez gardziołko, brrrrr.... ale była dzielna:-)
Zawitam o Was jeszcze wieczorkiem, mam nadzieję:tak:

Do góry